Dla mnie to już czarna magia. Spółka się rozwija, ma zyski a kurs z 4,2 dupnął na 2,98!!! Giełda do góry a to spada, giełda spada to to też. Cóż obiecałem, ze poczekam do końca roku ale miałem nadzieję, że wybicie będzie z 4 zł a nie 2. Nawet jak kurs skoczy o 50% do góry to nie warto było na tym siedzieć.
Jak widze ten batonik na 3,52 to tracę wiarę we wzrosty.Brak jest impulsu do wzrostu.Fundy emerytalne też siadły z zakupami.Obecnie jest wiele niby fundamentalnie dobrych a spadających spółek jak.np.polna,instalkr,paged itp.
Pamiętam jak rok temu w czerwcu dostałem mały wpierdol na Ampli, brałem w przedziale 3-3,2 bo wydawało mi się tanio, za kilka dni spuścili papiera na 2,68, spanikowałem bo miałem prawie -15% w plecy (fakt, że na niewielkiej kwocie ale i tak byłem wqurwiony), na pierwszej podbitce wywaliłem koło 3 z niewielką stratą. Co było potem można zobaczyć tu: http://stooq.pl/q/?s=apl , nawet powyżej 4 można było wkrótce sprzedać. Więc nie panikujcie tylko szykujcie kasę na zakupy, czerwiec coraz bliżej, mam nadzieję, że spuszczą APL nawet niżej niż rok temu (tak jak zrobili ostatnio na DGA, MZA i paru innych papierach, które ostatnio zaliczyły roczne minima, takie ODL po bardzo dobrym raporcie kwartalnym spuścili na 2,26, a parę miesięcy temu chodziły ponad 4 ) - generalnie im bardziej spadnie tym mocniejsze będzie wybicie, a nastąpi ono kiedy już porzucicie wszelką nadzieję. Dobrze wiecie, że tak to działa, tak gruby tłucze szmal na spanikowanej drobnicy. W każdym razie ja ustawię się na zakupy koło 2,50, bo spadek w te okolice wydaje się nieunikniony - i tak po wakacjach kurs będzie duuużo wyżej.
Mam nadzieję, że was trochę pocieszyłem. Trzymajcie się, nie pękajcie, korzystajcie z promocji.
zgadza sie.pamietam to.sam bralem po 2.8 a w 1.5 dnia bylo 3.8-cale ampli .schemat byl ten sam.opadanie bez obrotu i rura.podobno prezes elektrotimu mowil ze ampli to perelka.trzeba byc chorymaby teraz wywalac-ale co innego kupno/pozdro
Tak sobie przypominam co skrobnąłem miesiąc temu o APL. Przewidziany scenariusz jak na razie konsekwentnie realizowany przez sterującego kursem, więc coraz bliżej do zakupów - brakuje tylko jednego elementu: nowego rocznego minimum na papierze (dziś było bardzo blisko). Jak 28 czerwca w Grecji uchwalony zostanie plan oszczędnościowy zacznie się odreagowanie na rynku - zwłaszcza na zdołowanych ostatnio małych i średnich spółkach. Ampli tak samo jak rok temu powinno być w lipcu w czołówce wzrostów. Trzymać się i nie pękać.