Gdzie oni są Autor: ~Donek vel Maniek [148.168.127.*]
Gdzie oni są ci wszyscy moi przyjaciele.Zabrakło ich choć zawsze było ich niewiele.
Prezes
I co dalej wierzycie w wielkośc ergisu?
Xyz,Paulinka czy jeszcze macie śmieciucha?
Autor: newcommer [78.133.144.*], 2008-11-21 21:21
a uważasz że niemiec pozbył by się dobrej firmy z twardym PVC? Myśle że jakość niemiaszków nie jest zła ale koszty są nie porównywalne.
Re: ERGIS - totalny brak ofert kupna.
Autor: newcommer [78.133.144.*], 2008-11-21 18:05
a nie zauważyłeś że sprzedajesz plotki a kupujesz rzeczywistość?
Ergis w dłuższej perspektywie poleci dalej i nie ma znaczenie podbijanko które nastąpi
Odradzałem bo wiem co to za firma, kto kupił i sprzedał ten zarobił. Stary sprzęt próba walki z chinolami godne podziwu ale w takim kapitalizmie chyba się to nie liczy ;)
mam coraz większą ochotę przejechać się do nich z koktajlem mołotowa. Mam 4 wolne miejsca w samochodzie i nadzieję, że jak tam pojadę to zastanę tego krasomówcę z wielkimi planami na przyszłość i gównianymi wynikami w realu.
Czas najwyższy, aby ktoś zrobił porządek z tą spółdzielnią bo już sił brakuje patrzeć na ten marazm i Nowickiego, podsiwiałego eleganta, któremu wydaje się że wszystko jest ok, no tylko ta cena surowców !!!!!!!
Bo w miedzyczasie kurs był i 8 zł i 1,22 zł a teraz jest 2,9 a był 4 zł.tak więc ja kupiłem po 1,8-2 a sprzedałem 3,5-4.To czemu mam ci dziekować?Chyba że przypisujesz sobie zasługę spadku do 1,22/chociaz ty prognozowałes 50 gr/. W takim razie bardzo dziekuję.Ale jednak uważam że to nie ty jesteś odpowiedzialny za spadek do 1,22 ale kiepskie zarządzanie Srebrnego lisa Prezesa:)
redaktor - trochę sie pomyliłeś z wyceną tej spółki kiedy spadała aczkolwiek Twoja i Donka opinia była trafna co do perpektyw spółki. Cóż jest jak jest,może będzie jeszcze gorzej bo tu wyraźnie widać, że spadamy na marnych obrotach co sugeruje niechęć i rezygnację drobnych. Czekam na moment przełomowy bo ta sytuacja jest chora i napędzana wyłącznie brakiem zainteresowania rynku ta spółką, ale to się kiedyś zmieni bo coś co jet warte 4 nie będzie stale wyceniane na 2.
Czyli jest tak jak przewidywałem od początku - będzie jedynka z przodu - ale to wcale nie jest koniec spadków.
Mam nadzieję, że nawet najwięksi moi krytycy przejrzeli na oczy i widzą, że ERGIS to naprawdę słaba spółka jest.
Niestety, ale będzie jeszcze gorzej. Dużo gorzej.
Ledwie wczoraj przypomniałem, że to słaba spółka jest, i nie musieliście długo czekać - i już dzisiaj macie minus 11%.
Ta spółka jest słabsza niż myślałem.
Ale myślą, że spadki dopiero przed nami. Niestety.
Tak jak ostrzegam od lat - spółka słaba, a spadki dopiero przed nami.
Dzisiaj po raz pierwszy pojawiła się jedynka z przodu.
Ale niestety, będzie gorzej, dużo gorzej.
Redaktor- jesteś nienormalny. Jak pamiętam pisałeś że spółka będzie po 80 gr. W międzyczasie była 4-5 zł. Teraz spadła to fak, ale napewno nie mozna było tego przewidzieć 2-3 lata temu!!!!!!No i do 80 ngr jescze brakuje troszku.....................
Uwaga !!! Beda duże wzrosty jak zawsze po prognozach REDAKTORA. Ostatni moment na tanie zakupy. Moge sie załozyc o gruba kase. Pozdrawiam i znowu sie pojawie za 2 miesiace aby Wam przypomniec ta wypowiedz.