• Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~MW [78.8.78.*]
    j/w
  • Re: Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~Broader [46.113.190.*]
    A limity rurociąg Przyjaźń dają pole do popisu dla importu paliw inymi kanałami :)

http://nafta.wnp.pl/orlen-i-lotos-bez-rosyjskiej-ropy-do-konca-maja,140852_1_0_0.html
  • Re: Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~MW [78.8.78.*]
    info ciekawe i działające na wyobraźnię :-)
    ale .... http://nafta.wnp.pl/ruszyly-dostawy-azerskiej-ropy-o-ukrainskich-rafinerii,140842_1_0_0.html

Ok. Wygrałeś. Twoje ciekawsze, przynajmniej dla nas :)
    Jestem ONA, nie mylić z O.N.A. :-)
    Nie walczę, dzielę się info
    hej
    Bardzo przepraszam. Zatem nie wygrałaś, bo nie walczyłaś. :)
    Wygląda na to,że mamy kolejne potwierdzenie,że biznes rafineryjny na Ukrainie odżywa.
    Nie mylić z polskim rynkiem - kompletnie inne realia biznesowe.
    Skoro Ukraińska gospodarka się podnosi po 2009 r. będzie potrzebna ropa
    Mam nadzieję że zarząd BG tego nie spaprze.

• Re: Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    Nie chcialbym byc nie uprzejmy, wiem ze otoczenia jest wazne, jednaj najwazniejsza jest sama firma!! Jest taki koles na jednej ze spolek(ACE), wkleja codziennie nowy link, od tego czasu spolka zjechala ponad 30%
    Mysle ze dopoki sprawa z RO sie nei wyjasni, nie zostanie ustalona cena ackcji to nie wyjdziemy ponad 7 zl. :/
  • Re: Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    nieuprzejmy pisze sie razem ;)
    Dzień Dobry.
    Myślę, że ta Nasza spółeczka to jest jedna wielka "niejasność" i pachnie firmą typu kogucik.
    Plany mają ambitne ale czy wystarczy im potencjału .
    Nie rozumię sama siebie dlaczego mam ich akcje. No cóż kobiety mają ponoć intuicję większą od mężczyzn ( z całym szacunkiem dla mężczyzn).
    pozdrawiam i życzę Nam wszystkim udanych inwestycji.
    P.S. liczę na info współpracę
  • Re: Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~Broader [188.33.200.*]
    U mężczyzn intuicja jest niestety kwestią pracy i doświadczenia. :)
    Co do spółki, to nie oczekujmy może jednak efektów w ciągu jednego dnia, to nie będziemy zawiedzeni.
    Na razie wszystko zgodnie z planem:
    -BG wykazuje ponad 3-krotny wzrost zysku netto za I kwartał
    -Pojawiają się nowi dostawcy-wzrost obrotów
    -Fesenko ma sensowne zyski za I kwartał pomimo miesięcznego przestoju
    -RusOil w trakcie przejęcia- firma ciekwa z ogromnym potencjałem
    -Emisja za równowartość 7pln - mali akcjonariusze mogą czuć się docenieni, a struktura bilansu będzie decydowanie lepsza (wzrost k.w.)

Dajmy im troszkę czasu. Niedługo informacje o wyniku negocjacji z RO, być może jakiś opis działalności rosyjskiej spółki wraz z potencjałem oraz informacje z Walnego - sam spróbuję się na nim pojawić 15 czerwca.

Pozdrawiam
  • Re: Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~Fafik [217.153.146.*]
    Broader. Po pierwsze skąd wziąłeś miesięczny postój Fesenko. Jak dobrze pamiętam napisałem, że nie wystartowali dokładnie 1 stycznia, gdyż stracili trochę czasu na pozyskanie surowca, kasy itp. Ale ile to było nie wiem. Może pół miesiąca, może tydzień, a może miesiąc. To jest jak ze sprinterem na 200m. Pierwsze 100m będzie słabszym czasem niż drugie 100, bo już jest w biegu (jak rozpoczyna kolejna 100).
    A po drugie Broader skąd jesteś? Jeżeli w Wawy lub okolic to może umówisz się z prezesem na rozmowę. zadzwoń do spółki (do sekretariatu), powiedz o co chodzi i może prezes znajdzie chwilke na spotkanie z Tobą. Pamiętam jak prezes w rozmowie ze mną nie miał nic przeciwko na spotkanie tylko, że ja mieszkam w Szamotułach i nie wybieram się do Wawy. Chociażby służbowo.
    Ale nie powiem, że ta stagnacja mnie wqwia.
  • Re: Transakcja z RO coraz bliżej. Autor: ~Broader [46.112.68.*]
    Wydaję i się,że Ty pisałeś o miesiącu,więc chyba się pomyliłem. Jestem ze zniewidzonej Warszawy :), no i faktycznie to jest dobry pomysł. Jeśli nie na walnym w czerwcu to na pewno jakoś spróbuję zaczepić p. Jeleniewskiego. Myślę,że moje zaangażowanie czasowe i kapitałowe w BG będzie wystarczającym argumentem.
    Pozdrawiam
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.