mnie ten wywiad nieco uspokoił i potwierdza intuicje, częściowo mądrości Egzorcysty, że nikt nam tu nie da łatwo zarobić...trzeba się wyczekać w kolejce po kasę; jak będzie zysk do podziału to i sępy się zlecą (nie mówię o windzie w okolice 2 PLN, ale 1,20 realne); do tego Prezes coś opowiada o 1% marży (niby mało, ale to jakieś 6-8 mln - czyli gdzieś po 10 gr na akcję) do tego kasa z mieszkań... w marcu się dowiemy, co tam panie zarobili; a tak można jeszcze liczyć cudem na jakaś kasę z Unii, może teraz pójdzie więcej na informatykę;
Ja nie wiem, czy czekać? To zależy od konkretnej sytuacji - jak masz dosyć marazmu i średnią 68 gr i musisz wyjść to wychodź (pytanie, za ile tego masz); widzę, że wolumen kupna i sprzedaży się zmniejszył po ostatnim spadku, więc może ktoś z nas maluchów uciekł mając dosyć...nie sądzę też, aby oni sami grali takimi małymi ruchami; na razie jest wszystko tradycyjnie; skup się częściowo odbył, cena jest 25% wyżej od dołków, ale za nisko na spekulację, więc trzeba gdzieś wyjechać i odpocząć...ale tutaj może być i tak, że za tydzień będzie po 1,10 chodził...już dwa razy tak było: po miesiącu kurs wyżej o 100%; na pierwszą windę się załapałem, ale mało tego wtedy było... do cholery, przecież ta firma ma obroty 670 ml - toż to nie jest jakiś dziad...
Pan prezes niech nie opowiada farmazonów (np. o sprzedaży myszek komputerowych), tylko mógłby podpatrzec konkurencję typu Action na czym zarabiają konkretną kasę. Wyniki finansowe pozostawiają wiele do życzenia. Wspomniany Action podobnie jak ABC Data potrafią zarobic nawet w takim kryzysie. Jak nie ma pomysłu to mógłby podkupic kilku łebskich pracowników konkurencji, pokazaliby mu "jak to się robi". Wydaję mi się, że prezes mentalnie jest nadal w latach 90-tych, kiedy wystarczyło miec "szczękę" na bazarze.
srednia 68gr czy mam?:))))) jeszcze dlugo nie:)) marazm ale moze w koncu kiedys... ja nie sprzedam bede czekal uwazam ze do 2 zl jest promocja...biora nas moze na przetrzymanie tylko ze pzynajmniej ja juz zapomnialemjak to jest rosnac mam znieczulice...