Dnia 2011-05-12 o godz. 18:22 ~mis malinowy napisał(a):
> jesli bedzie strata 2 mln to kiszonka murowana a nawet
> spadek ponizej 1 zl..
Realnie patrząc to kluczowe będą wyniki za II kwartał wtedy wypadnie 5,6 mln straty za II kwartał 2010
Teraz mamy do C/Z
I kw 2010 stata 2,524 mln
II kw 2010 strata 5,608 mln
III kw 2010 zysk 0,739 mln
IV kw 2010 zysk 1,162 mln
kluczem do sukcesu jest aby po II kwartale 2011 NTT był na plusie i miał wskaźnik C/Z ...
za III i IV kwartał mamy 1,901 mln zysku załóżmy teraz w I kwartale mamy stratę ok 2 mln to wychodzimy na zero ... i potem kluczowe wyniki za II kwartał jak uda się skasować te 5,6 mln straty będzie super
Na pewno będzie super (co prawda nie wiadomo kiedy!) - bo przecież z jakiegoś powodu zarząd zrezygnował z publikowania raportu za II kwartał 2011...
"podaje do publicznej wiadomości terminy przekazywania raportów okresowych w roku 2011:
I. Raporty kwartalne:
- Rozszerzony skonsolidowany raport kwartalny za IV kwartał 2010 r. – 01 marca 2011 r.
- Rozszerzony skonsolidowany raport kwartalny za I kwartał 2011 r. - 16 maja 2011 r.
- Rozszerzony skonsolidowany raport kwartalny za III kwartał 2011 r. - 14 listopada 2011 r.
Jednocześnie Spółka zawiadamia, iż zgodnie z § 101 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Spółka rezygnuje z publikacji raportu kwartalnego za II kwartał 2011 r."
masz racje nie bedzie raportu za II kw ale syf, wiecie co ja mysle ze na jesien ta spółka bedzie bankrutem jak 2x2. Kurki wiedza ze wyniki beda kiepskie wiec utajnia raport a potem dowiemy sie ze sa jeszcze gorsze i ogłosili bankructwo. ale sie wpieprzyłem w ten papier
Być może zostanie założona nowa spółka, która zajmie sie modnymi ostatnio grami komputerowymi. Dostanie te pieniądze z kasy i wyda super grę "Jak nabić akcjonariuszy w butelkę bez wyjmowania korka" - scenariusz pisany od kilku lat już jest, w wielu spółkach na giełdzie - więc spoko, będzie OK!
Dnia 2011-05-12 o godz. 19:45 ~greg napisał(a):
> masz racje nie bedzie raportu za II kw ale syf, wiecie co
> ja mysle ze na jesien ta spółka bedzie bankrutem jak 2x2.
> Kurki wiedza ze wyniki beda kiepskie wiec utajnia raport a
> potem dowiemy sie ze sa jeszcze gorsze i ogłosili
> bankructwo. ale sie wpieprzyłem w ten papier
Raport półroczny: - Rozszerzony skonsolidowany raport półroczny za I półrocze 2011 r. – 31 sierpnia 2011 r.
kurcze co za inwestorów mamy ... nawet nie wiedzą, że prawie wszystkie spółki publikują raporty półroczne
a co do bankructwa to widzę was wodza fantazji poniosła ....
majątek spółki to ponad 115 mln ... nawet jakby w rok stracili 15 mln to i tak zostaje 100 mln ... prawie 2 PLN na akcje
kurde greg cisnienie mi podniosles wyraz swoja opinie i powiedz co wiesz... po to jest to forum bo ja zeby zasnac bede musial przez Ciebie politra obalic:)
powiem ci co mysle ,strata teraz na kompach rzedu 3mln ,za drugi nic nie powiedza bo po co za trzeci bedzie strata gigant i ogłoszenie bankructwa. to sa tylko moje takie przewidywania ,ale moge sie mylic , zobacz grubasy nic nie robia bo po co, do tego sie wogole nie dotykaja. za pierwszy kwartał cena spadnie do 70 groszy a za 3kw bedzie 30 gr. i cała filozofia a potem bedziemy mogli wytapetowac akcjami pokój. Ale to jest tylko moje takie myslenie i przewidywania . a moze byc odwrotnie to jest giełda ,ale ja jestem przekonany ze bedzie jak napisałem.
No niestety tragedia każdego akcjonariusza spółki, która zbankrutowała może być większa, jeżeli zda sobie sprawę, że akcje są zdematerializowane i nie będzie czym nawet pokoju wytapetować! Dlatego chyba lepiej aż tak się nie przejmować i mieć więcej optymizmu co do przyszłości!
Dnia 2011-05-12 o godz. 20:33 ~greg napisał(a):
> Popatrzcie trzezwo zeby społka była dobra to by miała 20 zł
> na papier a tu zaraz koniec hossy a ona leci w dółł
sprzedaj jutro z rana i masz spokój koleś i tu dupy nie zawracaj jak nie masz nic sensownego do powiedzenia
spolka przetrwala kryzys najgorszcze czasy w branzy a teraz jak sie wszystko odrasza ma upasc...? nie mowie ze takiego zagrozenia nie ma ale majac ok 12 mln zl w gotowce to w sumie nie wiem... po co wogole zaczunali ten projekt deweloperski jak mieliby upasc?
Jak donosi wyborcza.biz: "W tym roku najszybciej będzie rosło zapotrzebowanie na sprzęt, w przyszłym ruszą zamówienia na oprogramowanie. Kilka banków może zdecydować się na wymianę centralnych systemów informatycznych - przewiduje giełdowa spółka Sygnity"
kurcze mają 12 mln cash ...
a może tak napisać do spółki aby pomyśleli nad buy-buck?
za połowę cash ... (6 mln) mogą kupić po 1,20 PLN 5 mln akcji ... prawie 10%
może warto prezesom zasugerować takie rozwiązanie?
Napisać jakieś pismo czy maile?
w sumie to dla nich też korzystne ... bo umarzając skupione akcje ich realne % udziały wzrosną, akcje kupowaliby za 50% ich wartości
Dnia 2011-05-13 o godz. 10:11 ~mis malinowy napisał(a):
> ale czy na buy back mozna przeznaczyc te gotowke w kasie?
> czy tylko wypracowany zysk za dany rok?
dobre pytanie ...
ale i tak warto w sprawie buy buck napisać do spółki...
zobaczymy jaka będzie ich reakcja na ten pomysł jak z 10 akcjonariuszy im to zasugerowało
Kontakt dla Inwestorów
NTT System S.A.
Zakręt ul.Trakt Brzeski 89,
05-077 Warszawa-Wesoła
tel. (+48) 22 773 62 00; 22 773 62 98
e-mail:
inwestor@ntt.pl
ja swojego maila z zapytaniem o buy buck właśnie wysłałem
ktoś jeszcze napisze? Zawsze to będzie kilka głosów a nie jeden
tu nie trzeba krakac przetrzyj oczy i popatrz realnie na spółke ,wg mojej opinii to jesien i upadłosc a teraz 10mln straty, drugi kwartał jeszcze wieksza strata lecz nie pokaza jej a dopiero otworzysz oczy na 3 kw
misiek nie słuchaj naganiaczy! naganiają żeby taniej kupić przed wynikami! jak by miała być mega zwała to obroty by były i wywalanie a tu kiszonka jak tu siedze 3 miesiące to non stop stoi prawie w miejscu bez obrotów, może 2-3 dni co było powyżej 40 tys akcji a tak to takie dziadowanie! jak beda obroty po 500tys to pogadamy!
Dnia 2011-05-13 o godz. 19:49 ~mlody m napisał(a):
> misiek nie słuchaj naganiaczy! naganiają żeby taniej kupić
> przed wynikami! jak by miała być mega zwała to obroty by
> były i wywalanie a tu kiszonka jak tu siedze 3 miesiące to
> non stop stoi prawie w miejscu bez obrotów, może 2-3 dni
> co było powyżej 40 tys akcji a tak to takie dziadowanie!
> jak beda obroty po 500tys to pogadamy!
Jeśli ma się wybić w dół czy górę ... to obroty przekroczą 500 tys ...
a jeśli będzie te 20-40k akcji na sesję to kiszonki cd ... raz wyżej raz niżej itd