• A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~1111 [82.177.84.*]
    jw
    skoro lepią rekodzieła
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~artefe [89.74.36.*]
    Poczytaj czym oni się zajmują itp...widać że nie wiesz nic.
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~1111 [82.177.84.*]
    Artefe SA zajmuje się projektowaniem i wytwarzaniem przedmiotów użytkowych wyposażenia wnętrz, charakteryzujących się dużą estetyką i nawiązujących do polskiej tradycji gościnności. Charakterystyczne produkty firmy to: cukiernice, filiżanki, kieliszki, literatki, łyżeczki, zestawy przyprawowe, popielniczki, świeczniki, wazony, tace, stojaki, wizytowniki, szkatułki i podobne wyroby. Celem spółki jest wprowadzenie na rynek przedmiotów użytkowych o wysokiej estetyce, wykonywanych zwłaszcza ze stali nierdzewnej, wapienia i czarnego dębu, których wysokie walory estetyczne uzyskuje się dzięki
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~luciano [62.61.37.*]
    Drugim przedmiotem działalności emitenta jest budowanie infrastruktury telekomunikacyjnej czyli projektowanie i budowa przyłączy telekomunikacyjnych. Od kwietnia 2008 r. spółka współpracuje z NETIA S.A. i projektuje i buduje przyłącza telekomunikacyjne dla Spółek Grupy Netia.
    Dokładnie tak jak przedmówca napisał, proponuje zapoznaj się dogłębniej z działalnością firmy ,raportami i wtedy zastanawiaj się po co im żwirowania ,powodzenia i pozdrawiam.
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~abc [89.78.191.*]
    Kto sprzedaje żwirownie jak mógły zarobić taką kasę .
    Jaka klasę ma żwir ?
    Piszecie że jeszcze piasek .płukany czy nie płukany ? Jeżeli nie płukany to będzie problem ze sprzedażą .
    Przesiewacze i płuczki do bardzo duża inwestycja więc zarobek może być całkowicje inny niż sobie wyliczacie.
    Do tego żwirownia podlega pod prawo górnicze więc to kolejne bariery.

A w okolicy jest cała masa żwirowni więc duża konkurencja !!!
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    1/ dotychczasowy wlaściciel sprzedaje bo skupił ziemię rolną (na kredyt bankowy), przekwalifikował na wyrobisko, załątwił koncesję, latał za tematem z 3 lata, doliczył swój zarobek ze 100%, spłąci kredyt i ma 4-5 baniek na czysto bez zabawy z tematem. często tak robią firmy załatwiając na gotowo tematy np dla developerów, więc to żadna dziwota że ktoś sprzedaje...
    Poza tym ważne żeby spółka zarabiała a nie ważne na czym, nie?

2/ Artefe ma podpisane listy intencyjne na wydobycie z kilkoma firmami m.in. z Hydrobudową....

3/ konkurencja jest i owszem, ze złożami 0,5-1 mln ton, a złoże o którym mówimy ma 6 mln ton, a dla takiego odbiorcy jak np Hydrobudowa ma to znaczenie że bierze z jednego miejsca

4/ skoro bank ma dać kredyt na 10 mln zł, to jakość złoża z pewnością została sprawdzona ze wszystkich stron bo nikt nie da na gębę

5/ znam branżę, koszt wydobycia to 8 zł/t plus 50 gr opłata koncesyjna plus rezerwa 1 zł daja 9,50 zł, marża wynosi więc ok 6 zł/t loco żwirowania, x 6 mln ton = 36 mln zysku, minus koszt żwirowni i koszt odsetek na okrągło 18 mln daje na czysto 18 mln zysku plus ekstra kasa za sprzedaż terenów powydobywczych np pod stawy rybne...

6/ kto nie głupi ten wie że tu się rozgrywa po cichu temat grubej kasy.... :-)
    1.Jeżeli była by to taka super inwestycja to takie firmy jak cemex czy lafarge kupiły by to po znacznie wyższej cenie .
    2. Takie firmy jak hydrobudowa współpracuja z takimi firmami ja w/w z powodu płynnego zapewnienia dostaw .
    3. Żadna mała firma nie podpisze umowy na dostawy ponieważ zawarte tam obostrzenia spowodują żę byle jakie braki w dostawach powodują straty i ta duża będzie żądała odszkodowania .
    4.Sprawdź najpierw konkurencje i ich potencjalne złoza zanim coś napiszesz.

Jeżeli znasz branże to napisz o przesiewaczach i płuczkach i ile to kosztuje .
    Każdy może sobie pojechać w tamte okolice i zbaczyćto wyrobisko i porównać z innymi a wtedy zobaczy że opwiadacie bajki na forum łudząc się o szybkim zarobku.
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: sartan [79.187.151.*]
    ABC ty to zawsze jak chcesz kupić to nie bierzesz z prawej tylko siejesz niepewność w nadziei, że Ci sypną.
    Ja nie sieje niepewności tylko stwierdzam fakty.

• Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~artefre [89.74.36.*]
    Zawsze tak jest jak są wzrosty to wizje pojawiają się typu "1PLN" , "odpał" a jak jest korekta to czarne wizje.
    Jak skoczyło 50% to omało zwieracze niektórym nie pękły i widzieli tu na koniec tygodnia mega wzrosty, nie ma tak dobrze na kilkudniowe zyski to nie tu. :)
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~mirkol [80.245.190.*]
    no ja czekam na te obiecane 0,12 i co? ano jak zwykle
    A co myślałeś że po jednym wzroście 50% będzie kolejne 50% i 12gr ,szybkie zyski to nie tutaj :)

• Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~muchomorek [83.7.62.*]
    Mam 1 tonę żwiru ,sprzedam ją za 16 zł i kupię 200 akcji.
    Jak akcje będą po 1 zł ,to je sprzedam i kupię 12,5 tony żwiru.
    Hura ,będą miał nowy podjazd pod chałupę.
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA -DALEJ NIE WIEM PO CO IM ZWIR Autor: ~1111 [82.177.84.*]
    do budowy przyłaczy telekomunikacyjnych =- a po co tam żwir ?:)
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA -DALEJ NIE WIEM PO CO IM ZWIR Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    nie do przyłączy, ale po to żeby go sprzedać po 16 zł za tonę mając na czysto po 5-6 zł z każdej tony... :-)
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA -DALEJ NIE WIEM PO CO IM ZWIR Autor: ~raf [82.177.84.*]
    haha -bez sensu to tak jak by optimus kupił cementownie i zaczał przy okazji sprzedawac cement - bez sensu
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA -DALEJ NIE WIEM PO CO IM ZWIR Autor: ~warui [89.74.185.*]
    Dnia 2011-05-12 o godz. 13:43 ~raf napisał(a):
    > haha -bez sensu to tak jak by optimus kupił cementownie i
    > zaczał przy okazji sprzedawac cement - bez sensu

a to niby czemu? jeśli taka działalność przynosiłaby zyski to byłbyś przeciwny? jako akcjonariusz?

pozdro all

• Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA -DALEJ NIE WIEM PO CO IM ZWIR Autor: sartan [79.187.151.*]
    No pewnie bez sensu, jeżeli mają na tym zarobić to po co mają zarabiać. Niech lepiej robią emisję za emisją aby pozyskać kapitał na przetrwanie jak to ma miejsce na NC.
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA -DALEJ NIE WIEM PO CO IM ZWIR Autor: ~raf [82.177.84.*]
    bo angazowane sa kapitały nie majace zwiazku z podstawowa działalnoscia -a byc moze przyniosło by to lepsze efekty-pozaty sa od tego wyspecjalizowane firmy z doswiadczeniem , czy nikt inny nie chciał kupic tej zwirowni
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA -DALEJ NIE WIEM PO CO IM ZWIR Autor: ~warui [89.74.185.*]
    Dnia 2011-05-12 o godz. 14:26 ~raf napisał(a):
    > bo angazowane sa kapitały nie majace zwiazku z podstawowa
    > działalnoscia -a byc moze przyniosło by to lepsze
    > efekty-pozaty sa od tego wyspecjalizowane firmy z
    > doswiadczeniem , czy nikt inny nie chciał kupic tej
    > zwirowni

a Ty dalej swoje. dla mnie mogą i mleczarnię kupić byle z tego kasa była.
    masz akcje artefe? jeśli masz to dlaczego? bo nikt tego nie chciał kupić? zastanów się co piszesz.

pozdro all

• Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~jedziemy [178.42.248.*]
    po to im zwirownia zebys sie glupio pytal. ja kupuje akcje bez zbednych pytan. uda sie zarobic to ok nie to wywalam i ide gdzie indziej.
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~niobe [85.89.191.*]
    pragne równiez zauważyc ze na te żwirownie nie wyciągnełi łapsk po naszą kase lecz przyposiłkowali sie kredytem bankowym co chyba dobrze swiadczy.
    a bank sprawdzi te zwirownie
    spółka wyceniana na 8mln.

kontrakt z ruskimi na milion dwiescie
    dwa poprzednie po milionie fakturowane na IQ
    zwirownia za 14 baniek
    piach za 96 milionów

artexpo wciagało z rynku po tych cenach
    a wczesniej pakietami brali po 10gr inni
    ciekawe kiedy akcji braknie a wtedy posypią dobrymi infami a niedowiarki i sceptyce obudzą sie w czarnej d...e

trzeci dzień z rzedu mamy jeden z lepszych obrotów na NC

wciągają na słupy aż wkoncu braknie
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~tyle w temacie [85.89.191.*]
    papa :)
  • Re: A PO CO IM ŻWIROWNIA Autor: ~warui [89.74.185.*]
    widać, że papier przed wynikami wciągany dużymi pakietami. obserwuję to od lutego. ktoś ciągle dwoma strzałami zabierał po 0,06 i 0,07 nie podbijając kursu.
    pamiętajcie, niektórzy wcześniej wiedzą co jest i będzie grane. dlatego ich nazywa się grubasami a nas leszczami ;) ale czasem i leszcz może się podłączyć do grubego ;)

trzymać papier... radzę

pozdro all
[x]
ARTEFE -50,00% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.