czym wy sie przejmujecie-my drobni wytzymamy-kurs leci bez obrotu-niech sie martwia litwini i jutkiewicz-l;adnie ich portkuja a oni spia-widac nie ma prolemu.ja na ich miejscu zrobilbym pobudke/pozdro
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 26 / 2011
Data sporządzenia: 2011-05-12
Skrócona nazwa emitenta
MAKARONY POLSKIE S.A.
Temat
Zaprzestanie działań prowadzących do połączenia spółek Makarony Polskie S.A. i Mispol S.A.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Makarony Polskie S.A., w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 35/2010 z dnia 12 grudnia 2010 roku oraz raportu bieżącego nr 36/2010 z dnia 22 grudnia 2010 roku, informuje że w dniu dzisiejszym Spółka zawarła ze spółką Mispol, w trybie korespondencyjnym, porozumienie z dnia 11 maja 2011 roku w sprawie rozwiązania Umowy o działaniach prowadzących do połączenia spółek zawartej w dniu 22 grudnia 2010 roku.
Makarony Polskie S.A. i Mispol S.A. zgodnie oświadczyły, że strony zaprzestają wykonywania działań prowadzących do połączenia spółek oraz że żadna ze stron nie ma roszczeń względem drugiej strony z tytułu dotychczasowego sposobu wykonywania umowy pierwotnej.
aż taki syf w MISPOLu czy świadoma gra na oskubanie Litwinów?
moim zdaniem, rozstanie z Makaronami to dowód na to ze Mispol idzie pełną parą w łapy litwinów , oni byli przeciwko połączeniu. Pamietacie jak kurs Mispolu poszedl w doł po info o parytecie wymiany ? Uwazam ze dla kursu to dobre info. Powinno nastąpić wybicie ze spadków i powrót do szczsliwej siodemki, w koncu litwini nie odpuszczają a wezwania na reszte akcji nei mogą zrobić niżej. Uwazam tez ze z akcji wychodzi caly czas Bakall chyba ze juz sie wysypał, im zalezało na połączeniu z Makaronami.
Ja nie rozumiem jak można podać informacjie o połączeniu firm potem wycofać sie. Gdzie jest KNF, za takie coś powinni zawieszać firme do wyjaśnienia a nawet wyżucać z GPW . Gdzie my jesteśmy w piaskownicy ? Z teg co wiem to już nie pierwszy taki numer nie spomne o wołowinie robionej z drobiu. Nie wiem kto tu podejmuje takie decyzjie to trzeba być szmatą , albo poprostu niedorozwiniętym.
w mispolu odchodzi walek za walkiem.nic dziwnego ze jutkiewiczowi siadaja bezpieczniki.a wg prawa 2 wezwanie nie moze byc nizsze niz 1-a litwini raczej nie maja wyjscia-za mocno wdepneli.bakalland raczej nie sypie.za maly obrot.jednym slowem grubaski ugotowane i garska drobnych.a achinger ani widu ani slychu-nic cidziwnego/pozdro
niestetu nie jestem wrozka-ale na pweno w tym roku.chca przejac spolke-niech placa-a ze sa znokautowani to nie zbieraja jeszcze z rynku.ciekawe kto sie 1 ocknie-jutkiewicz czy litwini.az dziw ze po tym wszystkim jescze w firmie nie polecialy glowy.np. taki buffet czy mittal-nie mieli by litosci-tylko wilczy bilet a grupa bialostocka-ani knf ani sadu/pozdro