wyniki na sporym plusie już dawno takich nie było ale to dopiero poczatek po to następne kwartały daja sporo zarobić a obecna cena jest niska, spółka zapomiana i ma sporo do nadrobienia inne spólki ze stratami wzrosły już kilkakrotnie.
BYĆ może jak tak wielu osobą zależy na spadkach to może należy mysleć odwrotnie, trzeba zawsze pamiętać że wiekszy strach jest przy powtórnych zakupach niż przed decyzja o sprzedaży a już napewno trudniej się zdecydować na powtórny zakup po wyższych cenach. Dlatego każdy czeka aż będzie troszkę taniej od tego co się sprzedało, a ten ktoś drugi wiedząc o tym nie chce do tego doprowadzić i możliwe że zrobi wszystko aby przyciągnąć tych co sprzedali tylko na wyższych poziomach. Co będzie to czas pokaże a jest go już coraz mniej . Pewnie znowu będzie tak jak wielu się tego nie spodziewa. taka jest giełda nieprzewidywalna, i....
Ja widzę że to koń trojański ale w negatywnym tego słowa znaczeniu, jak narazie to zdążamy cały czas do 1,00zł.
Nie wiem czy ktoś ma w tym interes by wykupować akcje
Wszystko pokaże kolejne zebranie WZA, jeśli nie dojdzie do porozumienia to na długi czas będziemy mieli zjazd cenowy
Nie chce przepowiadać ale mam coś złe przeczucia ż e będzie 0,90zł na kilka miesięcy
Mieliśmy tylko jedno wybycie w końcu kwietnia
a ja mysle ze okolice 0,7- 0,8 i to za chwile, prosty rachunek 25 mln akcji chca wprowadzic bez pp tj. ok 30% obecnych akcji a wiec wprost wycena powinna byc nizsza o 30 procent, jakos nikt nie che zauwazyc ze planowana/proponowana emisja ma wylaczac obecnych akcjonariuszy co ja uwazam jako zabieg nie fair, nie dajcie sie ubrac naganiaczom ktorzy chyba sami sa ubrani na wyzszych poziomach, moja rekomendacja sprzedaj
Bez urazy, Naganiacze czy każdy inny-ja kupuje!! obecnie w okolicach 1 pln jestem ustawiony ale mam nadzieje, ze nie spadnie tak nisko-zostało jeszcze 10 groszków do tego poziomu... Pozdrawiam wytrwałych ;] PS. Ta spółka jeszcze da zarobić i to w ciągu kil;ku najbliższych 5 dni
Wg mnie spółka da sowicie zarobić, a zgłoszenie emisji przez "drobnego " inwestora nie mającego możliwości przegłosowania to swego rodzaju "straszak" na medisona a argumentacja typu"... Pozbawienie prawa poboru umożliwia pozyskanie nowego inwestora/ nowych inwestorów, a dokapitalizowanie Spółki jest konieczne dla dalszego jej istnienia. Spółce zapewnione zostaną środki obrotowe, które będą w pierwszym rzędzie przeznaczone na bieżące potrzeby Spółki, a w dalszej perspektywie na rozwój Spółki. Ułatwi to tez prowadzenie polityki akwizycyjnej Spółki. .." jest "zerżnięta" z innej firmy która była na skraju bankructwa. Na pepeesie mamy zysk na koniec ubiegłego roku a w IQ tego również jest przyzwoity mimo tego że pierwszy Q jest najgorszy w roku. Po za tym na koncie pepees miał na koniec kwartału kilkanaście milionów złotych WIĘC GDZIE TU MOWA O DOKAPITaLIZOWANIU KONIECZNYM DO DALSZEGO JEJ ISTNIENIA??????/ skoro spółka ma się bardzo dobrze. Uważam że to jest walka o przejęcie pepeesu który zakończy ten rok zyskiem wg mnie przynajmniej kilkunastoma milionami zł, a obecna cena nie oddaje tego calkowicie-ale to jest moje tylko osobiste zdanie. zobaczcie inne spółki rosna kilkukrotnie mimo że maja strate a tu mamy zysk
Chyba się pomyliłes kolego w nazwie, to zapewne ze względu na późną porę pisania, głównym udziałowcem nie jest medison tylko Midston ....
Natomiast co do reszty to mam podobne zdanie, że zgłoszenie nowej emisji jak to nazwali "...dokapitalizowanie Spółki jest konieczne dla dalszego jej istnienia..." jest wyolbrzymione w celu uzyskania okreslonego celu. Pytanie tylko jaki to cel. Może aby schłodzić kurs? Może aby utrzeć nosa i zmiękczyc głównego akcjonariusza?
Osobiście uwazam że spółka ma duzy potencjał wzrostu i nie była "grana" co dodatkowo powoduje że duże wzrosty przed nami.
pozdrawiam