• Pozdrawiam! Autor: -niegrzeczny- [77.254.249.*]
    jw. Szczególnie starą brygadę i bardzo wyszczególniając Monolitha (h specjalnie tym razem) i Arlekina.

Widzę, że niestety, ze względu na zmarnowany potencjał spółki, wysiadłem w ostatnim możliwym momencie z Reinholda.

Wtedy gdy wyskakiwałem oprócz wykresu, którym głównie się kieruje niepokoił mnie nowy człowiek zarządu. Nigdy mu chyba nie darowałem do końca tego co zrobił z TM-Semic i jak dopuścił do zniknięcia masy fajnych kolorowych postaci z polskich kiosków. Jak widać po moim przykładzie jak się nie ma w głowie to chociaż przesądnym i pamiętliwym trzeba czasami być.

Miałem tu wrócić jak spadnie poniżej 6 zeta. W między czasie utknąłem w Point Group więc nie wróciłem. Teraz mimo że świeczki na wykresie z kilku dni nawet wyglądają zachęcająco nie miał bym odwagi. No chyba żeby Monolit dał "cynk" to może z sentymentu.

W każdym bądź razie życzę spółce jak najlepiej bo dużo się dzięki niej o sobie samym nauczyłem. Wszystkiego najlepszego wszystkim osobom którzy przewinęli się jako posiadacze akcji tej spółki, co by zawsze mieli zyski.

Pozdrawiam. Jakoś taki się zrobiłem tej nocy sentymentalny i tu zajrzałem. Kto wie może to dobry omen. Powodzenia.
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    Mój jedyny cynk na chwilę obecną to "nie dotykać" ;-) Nikt nie kupi bankruta z trupem w szafie. Żadne Alterco nie pomoże
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~piterro [89.76.17.*]
    zjazd na 3,50 teoretycznie możliwy, ale ja tam skubne co jakiś troszke, bo przy takich obrotach nie da sie kupić więcej na raz.
    Z tego co zaobserwowałem, to wg mnie na spółce nie ma już żadnych insajderów. Świadczyłoby to o tym, że nic się nie wydarzy...
    Piterro, jak chcesz sie obkupić to poczekaj na wyniki. Kapitał własny zniknie w całości, zrobi się panika i obrót ;-)
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~simon [83.23.90.*]
    witam,

od dłuższego czasu czytam wasze forum lecz powstrzymywałem się od udzielania i dopiero ostatnio coś tam naskrobałem:)
    monolicie, zapewne renia znasz doskonale i wiesz co tam się dzieje etc. i masz dużo racji w tym co mówisz lecz chyba najzwyczajniej za dużo nie wiesz o Alterco, prezesie, zarządzie i jaką kasą obracają, a co najważniejsze to jaką mają strategię.
    niedawno Trion też był bankrutem i niby po co bankrut Alterco? prześledź plan restrukturyzacyjny to się dowiesz
    po co 'bankrut' renio Alterco? dowiesz się w niedalekiej przyszłości.

panowie, rynek nieruchomości i deweloperski ma się coraz lepiej i to jest ostatni moment na przejęcia za 'grosze' choć już coraz mniej do wzięcia zostało. Alterco ma długoterminowy plan i zgarnia to co najlepsze:)
    a i odpowiedzcie sobie sami co lepiej przejąć, spółkę znajdującą się na szczycie gdzie trzeba zapłacić grubą kasę i nie rzadko przepłacić czy może potencjalnego bankruta i jego projekty etc z np. mniej niż połowę wartości sprzed 2-3 lat? na czym więcej Alterco zarobi???

pożyjemy zobaczymy, a renia sam wciągnę lecz jeszcze nie pora:):):)

pozdrawiam
    A co Ty dokładnie wiesz o Alterco? Masz pojęcie kto tam faktycznie rządzi?
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~simon [79.186.32.*]
    hej,

nie potwierdzę ani nie zaprzeczę:)

poczytajcie trochę co buduje Zuzelski to sami dojdziecie do wniosku, że nie odpuści Reinholda, a wciągnie go za najniższą możliwą cenę i postawi na nogi, oczywiście potrzeba czasu.

na obecną chwilę Alterco nie jest gigantem ale to się będzie powoli zmieniało poprzez nowe przejęcia etc., wystarczy powiedzieć, że zysk z kwartału na kwartał idzie w górę, a chłopaki robią swoją robotę.

ps. tak dla jasności, na obecną chwilę nie posiadam akcji bo na ich nabycie jeszcze dla mnie za wcześnie.

pzd
    jakoś nie widze rhd po 3 zeta, ale jeśli stanie sie faktem to chętnie dokupię.
    Nic nie dokupuj i czekaj na wyniki 1 kwartału oraz wynik rozprawy z Unionem. Tak bym proponował
    kilka liczb obrazujących 1Q sie pojawiło- trudno to nazwać raportem. Zero info ze spółki, bardzo im zależy by obrzydzić i tak podły papier do końca
    Zamiast myśleć w kategorii spisku, pomyśl lepiej, że nie mają czego pokazać i chylą się ku upadkowi. I żadne Alterco ich nie przejmie. Choćby nie wiadomo jak bardzo byli zdeterminowani, to nie przejmą spółki wartej potencjalnie minus 10 mln EUR
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~simon [83.20.255.*]
    witam,

ojhhhh zdziwisz się monolit zdziwisz:)

http://biznes.onet.pl/tansza-ziemia-tansze-mieszkania,18493,4326066,3062361,115,1,news-detal

domyślcie się kto chce to kupić?

akcje renia niech jeszcze spadają bo nie chcę przepłacać.
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~Monolit [80.84.114.*]
    Simon, prosty test. Każdy z branży to wie. Odpowiedz na pytanie: Kto faktycznie rządzi w Alterco zamiast prezesa? Mogą być inicjały.
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~leszcz [178.42.87.*]
    Dziwny jest ten monolit, wydawałoby się, że prowadzi negatywną krucjatę ku przestrodze takich leszczy jak ja, ale najprawdopodobniej jest byłym zawiedzionym pracownikiem, działającym w myśl zasady - "ja nic nie mam, ale wy też nie będziecie nic mieć...".
    eee tam, ja też bym chciał zarobić. Swego czasu zarobiłem na tej spółce nieźle. Ale teraz to bankrut i wartość jego jest ujemna. Długo sie zajmowałem tą spółką, z resztą słyszę o niej z rynku do teraz, ale już chyba nie warto, bo nikt jej nie weźmie. Nikt sobie nie weźmie na kark bankruta ze sprawami sądowymi.
    Bez przesady, sporo spółek jest uwikłanych w różne spory, które kończą w sądach bo od tego sądy są. Mi sie wydaje, że jeszcze nas czymś zaskoczą i to niebawem. Może dla odmiany coś pozytywnego:)
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~simon [79.184.90.*]
    hej monolit,

życie nauczyło mnie czegoś bardzo ważnego, nie ujawniania źródeł informacji:)

tak naprawdę nie ma znaczenia kto rządzi, ważne jest jak spółka jest zarządzana i jak realizuje plan, a alterco robi to po mistrzowsku.
    zerknij na ostatnie komunikaty i na to co pisałem. kupują od hiszpanów 2 nieruchomości za 40 baniek, poszukaj za ile hiszpanie kupili je kilka lat temu.
    wniosek jest jeden, alterco skupuje z rynku to co możliwe za śmieszne pieniądze, a renia wciągną bo jest im potrzebny, podobnie jak trion.
    ja sobie jeszcze poczekam z zakupem akcji.
    pzd
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~Monolit [212.202.121.*]
    To żadne ujawnianie źródeł. Sprawdzam czy coś faktycznie wiesz, czy po prostu ględzisz, bo masz akcje spółki. Jest we wtajemniczonych kręgach wiadome, że prezes Alterco jest bez słowa wpływu na władzę, którą faktycznie sprawuje ktoś inny. I ja się pytam: Czy wiesz kto? Wystarczą mi inicjały tego pana i wcale nie twierdzę, że jest Twoim źródeł. Jeśli natomiast tego nie wiesz, to Twoja wiedza na temat tej spółki jest z gazet
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~simon [83.25.175.*]
    kiedyś przy piwku ci zdradzę co i jak:)

zuzelski robi dobrą robotę, a kto faktycznie trzyma sznurki to mało istotne.
    jeszcze raz podkreślę, akcji renia nie mam,
    jak będę pewny co do właściwych dealów to wtedy wejdę w papier.

pzd
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~A ja wiem!!! [83.28.135.*]

Zwą go Stig, ale czasem kumple mówią mu Monolit.
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~Monolit [212.202.121.*]
    To przynajmniej już wiem, że nic nie wiesz, tylko naganiasz.
  • Re: Pozdrawiam! Autor: ~simon [79.184.66.*]
    oj monolicie monolicie,
    nie ładnie tak kogoś osądzać:)
    wiem czy nie wiem, tylko i wyłączenie moja sprawa, a jeżeli ty wiesz to powinieneś dobrze wiedzieć, że reniu jest niezbędny alterco i wciągną go tak czy inaczej ale najwidoczniej nic nie wiesz albo tylko wydaje ci się że coś wiesz.
    nie lubię się powtarzać, nie mam obecnie akcji renia, zakupię we właściwym czasie, a czy wtedy będzie po 2pln czy 5pln to jest mi to bez różnicy.

może renia trochę znasz ale o alterco nie masz bladego pojęcia:):):), czytaj, słuchaj, pytaj to może czegoś się dowiesz.

pozdrawiam
[x]
REINHOLD -30,00% 0,04 2026-05-06 11:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.