przed podaniem wyników za i kwartał logicznym wydaje się, że nie będą one zbyt dobre.
Poza tym od dłuższego czasu zawsze znajdzie się ktoś kto chce sprzedać akcje po 38 zł, a rynek nawet tej półki nie zbiera, więc nie ma co liczyć na jakiś znaczący ruch (chyba, że w dół) bo obroty zamarły.
zarząd prawie 6mln wynagrodzenia (wzrost znaczący)
prokurenci prawie 6mln wynagrodzenia (wzrost znaczący)
spadek zysku 71% przy wzroście sprzedaży !!!!
w IV kwartale podają 15mln okazuje się 12mln
w komentarzu jest takie zdanie marża na przełomie 3 lat spadła z 10% do bliskich 0% w chwili obecnej
to co się dziwić
obserwuje ich od pierwszego dnia na giełdzie i chcę wszystkich przestrzec, ich działalność to porażka a prezes bezczelnie ściemnia
kiedyś w tvn cnbc w wywiadzie mówi do redaktora coś mniej więcej takiego kontrakty mamy na przeszło 1 miliard , marże mieliśmy około 5% to( w domyśle ) sobie policz
na co redaktor odpowiada jak by nie liczyć to wychodzi 50 mln. Po czym okazuje się ledwo 12 mln (przecież wiedział już w tym czasie co się szykuje!)
i takich przykładów mogłbym wypisywać wiele (opcje itd) chodzi mi tylko o odzwierciedlenie ich stosunku do akcjonariuszy.
Po 4 latach jedna skromna dywidenda i kurs 37,61 gratulacje
W liście do akcjonariuszy piszą , że chcą utrzymać dynamikę ja za taką dynamikę serdecznie dziękuję
Pozdrawiam