W maju nie będzie, obstawiam na 16.06 chyba że 09.06 w co wątpię, pasuje Wam termin? Może Zarząd zapyta akcjonariuszy o termin:)? Albo ogłosi już teraz ( żeby nie było jak ostatnio ! Można podać podać wcześniej np. 45 dni- pewnie że można! Więc prosimy.
Nie ma miejsca na prośby . Licząc od poniedziałku zastało 39 dni max , do walnego. Gdyby podali chociaż na 28dni , chyba jednak wszystko przeciw!Termin widzę że dowolny i musowo na ostatnią chwilkę !To co się dzieje od dłuższego czasu - bardzo dziwne a usuwanie komentarzy na forum jest wielce zastanawiające! Tu również całkowicie( do tej pory usuwano treść pozostawiając ślad!) usunięto kilka komentarzy bez powodów. Cenzura wróciła .
Dnia 2011-05-21 o godz. 23:54 ~Rozrzutnik obornika napisał(a):
> Niestety trza uciekać , do gerga i na inne adresy popisac
> się! o ile sie znam to na walnem 1-3 osoby
Sugerujesz skuteczne odleszczenie i zniechecenie niedobitkow?
Jesli tak jest to zostaly albo same ofermy gieldowe albo inwestorzy, ktorzy zbiora najwyzsza wygrana. Niezaleznie od scenariusza pierwsi dowiedza sie obecni na Walnym, a nie baankierze.
A Gerguś walne i walne. Czego Ty na tym walnym chcesz się dowiedzieć? Nie widzisz, że przez te swoje "infa" z pierwszej ręki tkwisz tutaj z ogromną stratą roczną (nie mówię o wcześniejszych zakupach, nie wiem jaką masz średnią). Że prezes powie ile to zaawansowanych rozmów prowadzi i jakie to kontrakty podpisze? Czy może rozpłacze się, rozedrze szaty i krzyknie: "Sprzedawać, komu kapitał miły!". A może jakiś inżynier powie, że za 4 zł brać ile wlezie:)))? Każdy doświadczony inwestor (i nie mówię tutaj o sobie, odsyłam do literatury, np. "Trader Vic") z rezerwą podchodzi do takich informacji, a gdy prezio ma zerową wiarygodność to tym bardziej.
PS. Jest jeszcze druga opcja, że dzielnie wysypujesz towar, a walne to kolejna desperacka próba nagonienia. USA już nie działa, rozporządzenie niezbyt, to grasz na walne i przełom z tym związany :))) Dziwna taktyka, dziwna.
Zaraz pęknę ze śmiechu. "Wiarygodność uzyskuje się na walnym". Wiarygodność uzyskuje się przez cały czas, budując wartość firmy, rzetelnie informując akcjonariuszy i dotrzymując publicznie danego słowa. O moje środki się martwiłeś, pozwól że pomartwię się o twoje, tak szybko topnieją :)).
A radziliśmy ci, żebyś poszukał sobie partnera a ty tylko aton i aton.Idz zapisz się do wolontariatu tam naprawdę potrzebują pomocy. Tylko rusz tą d...e i pomóż potrzebującym. Mogę podać parę adresów jeśli sam nie znajdziesz
Miałem nie odpowiadać na te prymitywne zaczepki, ale jestem szczęśliwie żonaty, więc darujcie sobie dzieci :). Aż tak z tobą źle? Pewnie, że pomogę głodnemu. Daj adres gdzie się stołujesz.
Ty naprawdę jesteś nieszczęśliwy, bo skoro masz rodzinę to poświeć jej ten czas który spędzasz na atonie, a mówiąc o pomocy to nie chodzi o garść miedziaków na chleb , ale o pomoc duchową .Przecież czytając ciebie na forum można sadzić ,że znasz się na tym.
Dedykuję to As(owi) bo on miał zawsze cierpliwość na tym forum i odpowiadał na najbardziej prymitywne pytania
Otóż po zbadaniu rocznego sprawozdania finansowego Zarządu spółki (każdej) zobowiązany jest zwołać WZA aby zatwierdzić to sprawozdanie, zatwierdzić podział wyniku oraz udzielić (bądź nie) absolutorium Zarządowi oraz Radzie Nadzorczej
nie zdziwiłbym się gdyby odbyło się w lipcu .. z ważnych powodów oczywiście .nikt i tak nic nikomu nie zrobi . Zna się ktoś na tym?
Wazne jest ze dzisiaj się coś porobiło, myslałem że ogarnęła martwica a tu chyba budzą się do walnego . Może nie od jutra ale koniec tyg-miesiąca, czuję UP, up , Wytrzymaliśmy i nie daliśmy się ostrym naganiaczą.PZDR
Z ostatnim walnymZA były niezłe twory z tym opóźnieniem jednak przesadzono by ,teraz nie ma potrzeby takiej kombinacji .Termin do tyg muszą ogłosić. Tak czy siak pogrywają wami !Wszystkimi!
Nie pomogła nagonka watahy młodych wilków ze starym xawwer na czele( zniknie czy zmieni pseudo? a może szefem jest .... ) , nikt nie chce sprzedawać, dlatego obroty zerowe- na to jednak nie patrzcie!
Dzisiejszy ruch dał sygnały kupna na wielu wskaźnikach ,niektóre taki sygnał dadzą jutro . Analiza techniczna mówi mi że wzrost już jutro ,nieodwołalny.Dodatkowo wybicie z trójkąta , wszystko jest tak prroste. Pierwsze dno 3.13zł obecne 3,6. i nie ma prawa spadać dalej.Chyba że się nie znam na AT:)
Napiszcie na stary adres to jeszcze dopowiem.Czy ta zwyżka będzie trwała więcej dni , tego teraz nie wiem.
rano xawery ?? ( coś się tak uparł, jest pełno podobnych atonowi balonów i nie tylko,na giełdzie ) usunął post 5655 i mój , napisałem tylko że nikomu nie można ufać i na forum i w atonie. Gerg możesz napisać co dalej? Również spokojnie czekam na wzrosty i również pozdrawiam tych co zostali.
Miało być na tym wątku o WZA , tymczasem....... . Termin jest specjalne dobrany, by jak najmniej nas się zjechało, pewnie przyjedzie 10 . Spójrzcie na projekty na walne. Nic nie zmienimy nie wywalczymy ! Pewnie ! My tu nic nie mamy do powiedzenia .Ja to wiem od dawna. Wkrótce to usłyszymy ? Więcej może usłyszymy : szef to na jaja.h do mnie mówić Panie Prezesie !! Akcjonariusze ze wszystkich stron są ,,skopani ,, . Przyjdzie taki czas że i decydent zostanie oszukany . Moze np. przez union ? Za ile lat , czy na jakim poziomie kursu (8zł czy 18,, 30..100zł ), oni będą prosili nas by kupować akcje. Na promecie szefują maklerzy i umiejętnie pokierowano (kiepsko szło o9 to obniżono kurs i teraz jest pieknie. Gdyby na atonie doprowadzili do ceny np.18 to grubi zarobili by. Przy 6-7 zł obroty piekne a dużo akcjonariatu wyszło by przy 8. Na innej spółce kurs szoruje po dnie a Prezes coś robi i to na forum a że działa w,, fajnym,, stowarzyszeniu , to zwiększa mój szacunek .
To przecież rdzenny akcjonariat Atonku. Styl wypowiedzi bardzo przypomina Analfabetę, może zrozumiał wreszcie że się skompromitował i zmienił nick? Spryciula jeden. Coraz mniej sympatyczne się robi to forum, tylko obrażają i wyzywają. Poziom rynsztoku. Może Ty mi Gerg odpowiesz, czy ciągle wierzysz w Stany? Jak widać sprzedaż okazała się tylko wypadkiem przy pracy, jak wielokrotnie wcześniej. Jak długo firma może być wyceniana na 7 krotność rocznych przychodów? Toć to bańka jak w 2000.
Kolego Xawery bez wyzwisk proszę i już zacznij odliczać do ?(jak przeczytasz to już znikniesz z tego forum na zawsze)....
A i jeszcze jedno: posługuję się dwoma IP i nie podkładam się pod nikogo!!!
5656 aton to emerytura
Skoro to nie Ty, to nie pozostaje nic innego jak powitać analfabetę Mk II :). Jakie wyzwiska? Analfabeta (co de facto jest bliskie prawdy) jest jak komplement przy tym jak ja tutaj jestem nazywany :). Teraz panujesz nad sobą, ale mam Ci przypomnieć Twoje posty jak Aton chodził po 7 zł? Co bardziej chamskie pewnie wycięto, ale coś się uchowało. Gówno było jednym z milszych epitetów. Co do znikania z forum- nie powinno Cię tu być od pół roku z górką :)).
Dnia 2011-06-01 o godz. 22:30 ~xawery napisał(a):
> Skoro to nie Ty, to nie pozostaje nic innego jak powitać
> analfabetę Mk II :). Jakie wyzwiska? Analfabeta (co de
> facto jest bliskie prawdy) jest jak komplement przy tym jak
> ja tutaj jestem nazywany :). Teraz panujesz nad sobą, ale
> mam Ci przypomnieć Twoje posty jak Aton chodził po 7 zł? Co
> bardziej chamskie pewnie wycięto, ale coś się uchowało.
> Gówno było jednym z milszych epitetów. Co do znikania z
> forum- nie powinno Cię tu być od pół roku z górką :)).
Nie masz pojecia o spółce i nie wiesz co się w niej dzieję a zabierasz głos(wiara góry przenosi)+(fakty które zaistniały już w firmie)
Obserwuj kurs to zmienisz zdanie bo nie bawem wróci z powrotem na 7 i +dalej aż do 2cyfr..
5656 aton to emerytura
Rejestracja zakonczona ,możecie napisać do mnie kto jedzie ? cisza niespotykana , chyba niewiele osób, spadek kursu tylko to potwierdza. Niestety będzie niżej , Ja i tak trzymać będę! Po walnym więc lipiec ? w górę!
Zgodnie z art. 4061 § 1 k.s.h. prawo uczestniczenia w walnym zgromadzeniu Spółki mają osoby będące Akcjonariuszami spółki na szesnaście dni przed data Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia (dzień rejestracji uczestnictwa w walnym zgromadzeniu), tj. na dzień 5 czerwca 2011 roku.
5 czerwca wypada w niedzielę, ale liczy się chyba data złożenia dyspozycji (data kliknięcia) więc masz czas do juta.
Ja żeby nie mieć takich rozkminek zarejestrowałem się w czwartek.
ok, zasugerowałem się
II.
W celu zapewnienia udziału w Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu, Akcjonariusz uprawniony ze zdematerializowanych akcji na okaziciela powinien żądać - nie wcześniej niż po ogłoszeniu zwołania Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia, tj. nie wcześniej niż w dniu 26 maja 2011 roku i nie później niż w pierwszym dniu powszednim po dniu rejestracji uczestnictwa, tj. nie później niż w dniu 6 czerwca 2011 roku - od podmiotu prowadzącego rachunek papierów wartościowych wystawienia imiennego zaświadczenia o prawie uczestnictwa w Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu ATON-HT S.A.
Wnika z niego ze 6 mozesz jeszcze odebrac zaświadczenie, a zarejestrować rzeczywiście do 5-ego...
spoko spoko nie ma pośpiechu z tym zaświadczeniem.
Ważna jest data rejestracji, a zaświadczenie to tylko świstek dla Ciebie potwierdzający Twoje uczestnictwo w walnym.
Zaświadczenie DM wyśle Ci pocztą/kurierem lub odbierzesz je osobiście (w zależności od Twojej dyspozycji) Odebrać je z DM możesz nawet dzień przed walnym.
W sumie bez niego też Cie wpuszczą na walne Atona bo mają informacje z KDPW o tym ile masz akcji a że Ty to Ty potwierdzisz dowodem osobistym ale oczywiście nie zaszkodzi mieć zaświadczenie.
Podsumowując. Jutro lub dziś przeklikaj rejestracje z Twojego konta DM i spoko. A zaświadczenie przyjdzie pocztą lub odbierzesz je osobiście. I nie musisz lecieć po nie w poniedziałek na 8 rano bo pewnie nawet go nie przygotują :)
Ciężki dzień miałem. Chciałem żebyście zaczęli analizować i pisać .Od dawna forum działa tylko w czasie sesji a sob- niedz, zero postów i w tym sensie nie widzę by ktokolwiek się zarejestrował. Gdybyś nie miał akcji to musisz kupić 4 dni przed dniem rejestracji , u nas 20 dni przed walnym . Myślałem że będzie pełno listów do mnie, tymczasem 20% tego co za dobrych czasów . Trochę cierpliwości potrzeba nam .
Ciekawiło mnie co rzucą za news, wkrótce się okaże ,byleby nie przedobrzyć bo przyjadą wszyscy zapisani a nie o to chodzi. Trzeba jeszcze mieć duuużo szczęści by nie odwołali 21 o 9 rano .Pytających będzie więcej , pytań dużo , ... na koniec walnego i odpowiedzi - to co będą chcieli powiedzieć ! Zresztą po głosowaniu to będą pewni swojego a i poza protokołem! To można sobie..... pogadać.
Pomyślałem , pod walne zrobią wzrost kursu ,przy okazji okupią się no i nie będzie wstydu na walnym. Tak mało głosów mamy że nie ma na nic siły .
Dlatego, pytania trzeba zadawać przed głosowaniami a nie po, nie ma odpowiedzi nie ma skwitowania :) Poza tym papier jest skupiony przez dosyć wąską grupę i niekoniecznie wszyscy to kumple prezesa więc zobaczymy. A co do odwołania to wątpię to jest zwyczajne powołane w celu zatwierdzenia sprawozdania za cały rok tak więc bez przesady
No to ładnie czyli dzisiaj już nie mozna się zarejestrować ? Swoją drogą 21.06 o godz. 10.. , kto to wybrał taki termin i godzinę? Z Warszawy nie ma szans aby dojechac bez noclegu.!
gerg moze i cięzko było mnie wtedy zrozumieć , teraz widzisz gołym okiem , i 0.5 zł taniej .Niestety łajdactwo wszędzie coraz większe . Napisałem jaśniej to skasowali . Prezes jest górą i nie musicie mu klaskać i tak będzie nad wami i będzie robił co chce i jak oślepieni pójdziecie za nim . Mimo to gorzej z notowaniami nie będzie , do ZWZA a dalej ponownie bedziecie .szukiwani .