• do Zimmerra Autor: ~Srot [89.72.6.*]
    wkładasz sporo energii w dołowanie tego papieru, ponieważ średnio dziennie podajesz z 10 komunikatów o NVN, rozumiem, że chcesz go kupić taniej ; jak w końcu zainwestujesz te swoje grosze ze skarpety, proponuję Ci wycieczkę na forum do innych spółek - przyciągnij parę nowych osób, bo na razie przekładamy ten papier pomiędzy sobą w kilka osób, a potrzeba dalej popchnąć tę piramidkę. Jeśli pisujesz tylko dla potrzeby psychicznej - to idź może na pudelka albo x faktor - a jeśli chcesz pograć - to zrób coś pozytywnego również dla naszych kieszeni. Tutaj "racja" albo "analiza" nic nam nie da - potrzebujemy świeżego pieniądza wpompować - a zatem kolego - do pozytywnej roboty. Jak chcesz kupić jeszcze taniej - to Ci sprzedam coś nieco, tylko przestań już tak beznadziejnie narzekać.
  • Re: do Zimmerra Autor: ~zimmerr [193.239.36.*]
    Naprawdę schlebia mi, że sądzisz iż dzięki mojej skromnej osobie ten kurs tak leci. Sądzę jednak, że giełda to coś więcej niż gadanie leszcza... Analiza pomaga w tym, żeby nie zostać na górce kiedy kurs spada. Podkreślam jednak, że nie jestem specem od analizy i przyznaję, że na poziomie 0,16 jest wsparcie techniczne. Sądzę jednak, że na takiej spółce poziomy wsparcia nie są aż tak istotne... Chętnie wziąłbym 1 mln papierka jeśli Ci zbywa, chociaż miliona to mogę nie sprzedać więc rozsądniej byłoby wziąć 500 000. Jak jesteś zainteresowany to zapraszam...
  • Re: do Zimmerra Autor: ~Srot [213.77.11.*]
    no to jak to - chcesz kupić 1 mln szt. za słaby papier??? pisałeś, że oszukali inwestorów -już Ci to nie przeszkadza?
    500 000 po 8-10 groszy, to jeszcze długa droga hehe...
  • Re: do Zimmerra Autor: ~Srot [213.77.11.*]
    Zimmerr = Scott , taka jest prawda, pisze z drugiego kompa - tamten też był kłamcą.
  • Re: do Zimmerra Autor: ~pewny [87.206.109.*]
    proponuję abys tam poczekał to może kupisz;-))))

Jeden na 5 groszach czeka zawsze to doborowe towarzystwo stworzycie

Czekam tam bezustannie. A jeśli moja teoria się potwierdzi to Ci co za nią podążyli mogą jeszcze zaoszczędzić 6 groszy na akcji. Jak na razie cisza spokój :) to chyba nie są oznaki zbliżającej się fali wzrostów. NVN oszukał inwestorów podając jak się wydaje nieprawdziwe informacje na stronie internetowej. Jednak w ciągu 3 miesięcy spodziewamy się dobrych informacji... Warto przyjąć te informacje z pakietem zakupionym po 10 groszy, gdyż Ci co trzymają swoje skarby kupione po 21g przy następnej fali mogą nie sprzedać ich nawet po kosztach... Choć to wróżenie z fusów. Jak odkupię taniej to będę się spodziewał, że sprzedam po 0,30 :D Jednak rewiduję swoje poglądy w zależności od rozwoju wydarzeń, a nie wmawiam wszystkim, że zaliczane dołki to planowana korekta. Kto rozsądny sprzedał po 0,21 i już może odkupić taniej. Inni czekają aż będzie jeszcze taniej. Kto ma rację czas pokaże. Do tej pory jednak mój pogląd okazał się nieco lepszy ;pp
    a jakie informacje były nieprawdziwe;-)

te których nie mogłeś znależć rozumiem
    Te które mówiły, że NOVIAN pośrednio nabył jakiekolwiek aktywa ( w tym akcji BPC) Informacje te można znaleźć na pamięci wyszukiwarki google i były już tutaj podawane. Sam mam je też zapisane. Wynika z tego, że wartość rynkowa NOVIANA nie ma żadnego poparcia w posiadanym majątku. Stąd naturalną rzeczą są spadki...
    znam te wpisy

I jeżeli z nich wnioskujesz że wartość Noviana jest za wysoka to powodzenia życzę;-)

Jezli ktoś ma powyżej 60% spółki wycenianej grubo ponad jego cenę obecie a liczba akcji jest prawie taka sama- no cóż ja bym się nie odważył powiedzieć że wartość nabywcy jest za wysoka obecnie bo spada;-)))

Ale każdy ma swój rozum i w niego nie wnikam;-)
    Każdy ma swój rozum więc nie wprowadzaj ludzi w błąd pisząc, że NOVIAN S.A. posiada jakieś akcje BPC, bo na forum są też niedoświadczeni inwestorzy, którzy mogą Ci uwierzyć... Jak widać popytu nie ma, wszyscy na forum obkupieni, nie ma komu sprzedawać. Może się okazać, że szcześliwi, którzy sprzedadzą po 0,16 :)
  • Re: do Zimmerra Autor: ~RE [80.54.39.*]
    ontrolnego akcji Black Pearl Capital S.A. przez NOVIAN POLSKA S.A. i NOVIAN EUROPE S.A.
    30-03-2011

Zarząd Black Pearl Capital S.A. informuje, że otrzymał w dniu 30 marca 2011 roku zawiadomienie na podstawie art. 69 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, zgodnie z którym SPQR S.A. wraz z podmiotami zależnym DYFFRYN HOLDINGS LIMITED, NOVIAN POLSKA S.A. oraz NOVIAN EUROPE S.A. w dniu 30 marca 2011 roku zmieniły stan posiadania akcji BLACK PEARL CAPITAL S.A. i przekroczyły próg 50% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu BLACK PEARL CAPITAL S.A.

Po rozliczeniu transakcji objętych zawiadomieniem SPQR S.A. oraz podmioty od niej zależne posiadać będą łącznie 23.563.380 akcji zwykłych na okaziciela BLACK PEARL CAPITAL S.A., które stanowią 56,78% w kapitale zakładowym oraz w ogólnej liczbie głosów, w tym SPQR S.A. nie posiada akcji BLACK PEARL CAPITAL S.A. bezpośrednio, DYFFRYN HOLDINGS LIMITED (podmiot zależny od SPQR S.A.) posiada 5.409.421 akcji zwykłych na okaziciela BLACK PEARL CAPITAL S.A., które stanowią 13,03% w kapitale zakładowym oraz w ogólnej liczbie głosów, NOVIAN POLSKA S.A. (podmiot zależny od SPQR S.A.) posiada 5.039.959 akcji zwykłych na okaziciela BLACK PEARL CAPITAL S.A., które stanowią 12,14% w kapitale zakładowym oraz w ogólnej liczbie głosów oraz NOVIAN EUROPE S.A. (podmiot zależny od SPQR S.A.) posiada 13.114.000 akcji zwykłych na okaziciela BLACK PEARL CAPITAL S.A., które stanowią 31,60% w kapitale zakładowym oraz w ogólnej liczbie głosów.

W okresie 12 miesięcy od zawiadomienia, podmioty z grupy kapitałowej SPQR S.A. nie wykluczają zwiększenia udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu BLACK PEARL CAPITAL S.A.

Jednocześnie podmiot dominujący wobec SPQR S.A. - spółka PCH Capital S.A. z siedzibą w Warszawie oraz jej jedyny akcjonariusz Piotr Chmielewski w wyniku ww. transakcji przekroczył pośrednio próg 50% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu BLACK PEARL CAPITAL S.A.
    Nie obrazisz się jeśli powiem, że właśnie na tym polegał przekręt, żeby leszcze uwierzyły, że NOVIAN Polska i NOVIAN Europa to jest NVN notowany na giełdzie ? Dlatego właśnie leszcz jest leszczem, że nie rozumie podstawowych spraw... Chętnie zobaczyłbym info, które mówi o połączeniu wszystkich NOVIANÓW. Niestety takiej informacji nie było. Nie wiesz może dlaczego ??
    masz zapisane co było na ich stronie przecież

A tam jest wyraźnie napisane- Novian S.A. pośrednio ...... i tak dalej

Uważasz że to był przekręt na oficjalnej stronie- proszę o jasną odpowiedz bo bedzie kluczowa dla Ciebie
    Poważne naruszenie obowiązków informacyjnych. Podanie nieprawdziwych informacji... czego chcieć więcej ? Dopóki informacje były na stronie mogłem się łudzić, że są prawdziwe, choć i wtedy mogły się nasuwać wątpliwości gdyż żadne info nie poszło przez EBI. W momencie kiedy po fali wzrostów wywołanej tymi informacjami, zostały one usunięte ze strony nie można się już było łudzić trzeba było sprzedawać. Co też zrobiłem i cierpliwie czekam na 8-10 groszy....
  • Re: do Zimmerra Autor: ~Schnorrer [77.255.182.*]
    Zimmerze, zadzwoń sobie może do ludzi związanych z Novianem lub SPQR bo nie wiem czy śmiać się czy płakać jak czytam Twoje wywody, że ktoś kogoś oszukał itp... Zresztą inwestorzy którzy nabyli jakiś czas temu różne Noviany wiedzą na czym stoją i jaka będzie kolej rzeczy włącznie z terminami. Pozdrawiam:)
    PS - dlatego też nie biorę udziału w dyskusji na temat Noviana tu na forum, a tylko tę dyskusję obserwuję.
    najpierw trzeba miec kasę na telefon aby zadzwonić;-)

Ktoś pisze że ja wprowadzam w błąd- oj nieładnie

A rozum trzba mieć i z forum nie czerpać wiedzy tylko;-)

Powodzenia Zimmerr w oczekiwaniu na 8 groszy;-)))

Chciaż jakby tam spadło z dziką chęcią kupię jeszcze;-))))) więc możesz śmiało mącić;-))))
  • Re: do Zimmerra Autor: ~novy [178.73.49.*]
    i tu się z kolegą ~pewnym zgadzam, wypłata Zimmera pewnie dopiero w przyszłym tygodniu... no cóż zdarza się, a może w skoku coś pożyczą chociaż na 5 minut rozmowy ze stacjonarki:).
    Pozdrawiam poinformowanych i również czekam na extra 8gr:)
    Żeby pisać o ludziach, którzy nabyli NOVIANY trzeba być, dzieckiem, leszczem lub innym rodzajem mniejszej rybki :)

OTO MOJE ODPOWIEDŹ I MOJE ZDANIE NA TEMAT NOVIANÓW - jest to moja prywatna opinia - nie dzwoniłem ani do GPW ani do KNF ani do Premiera ani nigdzie wyrażam swoje przewidywanie:

Po pierwsze NOVIAN Europa i NOVIAN Polska są zapewne podmiotami zależnymi jakiegoś podmiotu z grupy SPORQ. Dla ludzi którzy nie znają się na giełdzie napiszę, że nikt inny poza jedynym założycielem nie nabywał najprawdopodobniej ich akcji. Są to typowe fundusze słupy, których jedynym zadaniem jest kupowanie i sprzedawanie akcji z własnej grupy kapitałowej. Jeśli ktoś pisze, że ma akcje NOVIAN Polska lub NOVIAN Europa to jest zapewne jednym z drobniejszych leszczy, którzy już notują stratę gdyż obkupili się na górce.

Po drugie nikt najprawdopodobniej nie dzwonił do żadnego NOVIANA gdyż prawdopodobnie nie pracuje tym żadna osoba, która mogłaby podnieść słuchawkę, bo i po co skoro te spółki to najprawdopodobniej zwykłe słupy inwestycyjne. (Zobaczcie sobie na ich adresy)

Jako drobne leszcze możecie się opluwać wodą. Jednak nie wprowadzajcie w błąd innych inwestorów gdyż jest to przestępstwo opisane w Kodeksie Karnym tzw. doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem.

Kłamcom, leszczom i innej drobnej rybie mówimy stanowcze NIE
  • Re: do Zimmerra Autor: ~Srot [89.72.6.*]
    tak, i czekasz na kupno 1.000.000 akcji - czyli jesteś chory psychicznie, schizofrenia czy mania prześladowcza? wszędzie żydy, spółki słupy i oszuści/
  • Re: do Zimmerra Autor: ~bar [89.72.240.*]
    Przecież to Ty Zimmerr wprowadzasz, a przynajmniej próbujesz wprowadzić, innych inwestorów w błąd sugerując jakieś oszustwo ze strony spółki. Sam doskonale wiesz, że te informacje o portfelu inwestycyjnym Noviana wrócą i to niebawem, bo inaczej byś nie pracował tak ciężko na tym forum. A wtedy już będzie chyba za późno na robienie zakupów. Stąd pośpiech i tak pokaźna ilość postów z Twojej strony mająca wpłynąć na inwestorów czytających Twoje teksty.
    A może wystarczyłoby do nich napisać...?
    Napisać oczywiście do Noviana.
  • Re: do Zimmerra Autor: ~robokup [95.215.232.*]
    Dnia 2011-04-27 o godz. 23:27 ~bar napisał(a):
    > Napisać oczywiście do Noviana.
    Proponuję nie pisać. Niechaj kurs spada :o)
    Na głowy się pozamienialiście ? Spółka publiczna nie może udzielać istotnych informacji mailowo ani telefonicznie. Taki kit możecie wciskać sobie między wami leszczami. Chyba, że chcecie się przyznać że uprawiacie insider dealing. Za to też jest ładna kara....

Szczerze to na temat połączenie novianów mam jeszcze parę postów do napisania na podstawie uchwał o ostatnich emisjach, ale zachowam je może na później.

Z resztą Was i tak nie przekonam do sprzedaży bo główna zasada leszcza mówi nie sprzedawaj ze stratą... Potem się to często źle kończy...
    Zimmerr "gruba rybo" zarobiłeś swoje parę groszy to daj już nam "leszczom" spokój . Sam stwierdziłeś, że i tak nie sprzedamy ze "stratą" więc na nic Twa ciężka praca na tym forum. Zaniedbujesz przez to swój parkietowy wątek . I przestań wreszcie wszystkich straszyć, bo to brzmi co najmniej komicznie.
  • Re: do Zimmerra Autor: ~parkieciarz [87.101.73.*]
    Jak nie chcesz pisać do noviana, to może napisz do KNF jeżeli sądzisz, że nastąpiło oszustwo. Jeszcze niedawno pisałeś, że ustawiłeś się na 15-16 gr, a teraz na 0,08-0,10 ???? Po tobie widać, że naganianie to ciężki kawałek chleba.
    ano ciezki;-)

i trzeba troche walora sypać swojego ja chce sie kupic nizej;-))))
    Ledwo mnie zabrakło jedną sesję i już się zaczęliście ładnie kisić w kółku wzajemnej adoracji. Niestety na nic wysiłki bo nie ma już komu papierka kupować. Żadnej świeżej krwi. Może doczekacie połączenie NOVIANÓW... ale kto wiem przy jakim to będzie kursie, kto wie czy nie zdrowiej byłoby sprzedać i próbować odkupić taniej ?

Kto wie niech pisze :)
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.