Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: do Zimmerra

Żeby pisać o ludziach, którzy nabyli NOVIANY trzeba być, dzieckiem, leszczem lub innym rodzajem mniejszej rybki :)

OTO MOJE ODPOWIEDŹ I MOJE ZDANIE NA TEMAT NOVIANÓW - jest to moja prywatna opinia - nie dzwoniłem ani do GPW ani do KNF ani do Premiera ani nigdzie wyrażam swoje przewidywanie:

Po pierwsze NOVIAN Europa i NOVIAN Polska są zapewne podmiotami zależnymi jakiegoś podmiotu z grupy SPORQ. Dla ludzi którzy nie znają się na giełdzie napiszę, że nikt inny poza jedynym założycielem nie nabywał najprawdopodobniej ich akcji. Są to typowe fundusze słupy, których jedynym zadaniem jest kupowanie i sprzedawanie akcji z własnej grupy kapitałowej. Jeśli ktoś pisze, że ma akcje NOVIAN Polska lub NOVIAN Europa to jest zapewne jednym z drobniejszych leszczy, którzy już notują stratę gdyż obkupili się na górce.

Po drugie nikt najprawdopodobniej nie dzwonił do żadnego NOVIANA gdyż prawdopodobnie nie pracuje tym żadna osoba, która mogłaby podnieść słuchawkę, bo i po co skoro te spółki to najprawdopodobniej zwykłe słupy inwestycyjne. (Zobaczcie sobie na ich adresy)

Jako drobne leszcze możecie się opluwać wodą. Jednak nie wprowadzajcie w błąd innych inwestorów gdyż jest to przestępstwo opisane w Kodeksie Karnym tzw. doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem.

Kłamcom, leszczom i innej drobnej rybie mówimy stanowcze NIE

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.