• prognozy dla PEPEES Autor: ~student [91.220.225.*]
    Co prognozujecie? Jak będzie się zachowywał kurs w ciągu kilku najbliższych dni jak i również w dalszym terminie? Kupiłem po 1,31.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~staragwardia [178.37.14.*]
    spadnie do 0,90 bo za duzo hołoty sie zlecialo
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~ramzes [95.49.48.*]
    jakby tak spadło to by pieknie było i wszedłbym całą kasą bo potencjał w tej spółce jest wielki i 3-4 zł może być
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~student [91.220.225.*]
    Czyli w bliższym terminie może spaść ale długoterminowe prognozy to wzrost?
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~szkoda czasu na PEPA [95.40.107.*]
    dywidendy nie wypłacą - bo nie mają z czego. Była strata. A w tym roku penie będzie podobnie.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~xxx [84.10.128.*]
    będzie dobrze, nie bój student ;)
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~pepes [77.253.200.*]
    będzie dobrze zaraz będzie emisja

25mln nowych akcji po 80gr!! oby po 80 gorzej jak po 50:D

jutro zaliczymy z 15% na minusie

ktoś czytał zmiany na wza

Fajnie napisali dokapitalizowanie jest potrzebne by spółka mogła dalej istnieć
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~mietunek [213.172.178.*]
    Nie wiem dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd - mam nadzieję że nieświadomie.
    Poczytaj załączniki do ostatniego komunikatu zmian w porządku obrad na WZWA tam jest wyraźnie napisane że cena będzie wyższa niż średnia z ostatnich 6 miesięcy, więc nie ma szans na jakieś 50 gr bo po ostatnich wzrostach cena już jest wyższa (policzyłem).
    Tak jak napisałem w poprzednim poście - cena emisji poniżej 2,70 to działanie na szkodę spółki - najpierw skupujemy własne akcji w cenie 2,70 a później robimy emisję poniżej tej ceny ?
    wycena akcji wg branżówki spożywczej to około 2,50
    spółka ma zyski - nie wiem skąd macie informacje że ma być strata, tym bardziej że nie ma wyników za 1 kwartał, a ostatnie wyniki to wysoki zysk, wyższy niż przewidywali analitycy.
    Ceny skrobii są najwyższe w historii.
    Oczywiście - jest konflikt w akcjonariacie, ale on trwa od wielu lat.
    Niski free float więc panikarze jutro mogą oddawać - czekam na to bo kupiłem znacznie powyżej obecnych poziomów, więc uśrednie.
    Jak ktoś jest day traderem to nie polecam pepees jako szybkiej inwestycji - nie wiadomo co będzie jutro czy pojutrze może wzrost, może strata.
    Fundamentalnie ta spółka ma lepsze perspektywy niż inne ze swojej branży.
    Nie należy zapominać że jest pewno ale - czyli walczący ze sobą akcjonariat, ale stare powiedzenie mówi - kupuj jak sytuacja jest niestabilna, sprzedawaj jak wszystko wygląda dobrze (czy jakoś tak).
    KGHM niespełna 2 lata temu był w sytuacji medialnie bardzo złej - generalne strajki i plotki o podziale spółki - kto wtedy kupił mógł liczyć na 900% zysku.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~berek [95.49.48.*]
    ten wopis to jest podpucha oni maja tylko niewiele powyżej 5% i to chyba NA ZBICIE KURSU. jakby była emisja z z pp bez ograniczeń to wtedy miałaby szanse powodzenia a tak majacy 5% chce mieć przywileje a co ci co maja powyżej 10 i 20%
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~jerry [79.191.125.*]
    ja obstawiam spokój optimus jak brali po 1,80 to też psioczyli. jasne ze wezmą z dyskontem myślę że może około 30 % ale jak ktoś chce taka kaskę załozyc to nie chce stracić a jak się pod niego podczepię i może tez coś ugram.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~mietunek [88.135.163.*]
    otwarcie na plusie 1,33
    Coś nie widać tego -15% na otwarciu jak część pisała, trudno - najwyżej nie dokupię.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~grześ [89.73.25.*]
    No i mosz coś chciał.
    Jak narazie widzę to samo od kilkunastu sesji - bardzo mało akcji na arkuszu zleceń, jeśli zaledwie kilkoma ruchami można uwalić kurs o 7gr. Moim zdaniem ktoś to bardzo sprytnie rozgrywa - zwala kurs przeznaczając stosunkowo nie wielkie ilości akcji, a później odkupuje już z niższego poziomu. Zauważcie że spadki są szybkie, a wspinanie się do góry powolne (w miarę pojawiania się nowych ofert), gdyby nie to to kurs bardzo szybko mógłby pofrunąć do góry.
    Może się mylę, ale w tej sytuacji gdyby pojawiło się dużo zlecenie sprzedaży np. 1 mln akcji po 1,40 to pewnie by zostało zrealizowane.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~barnaba [193.200.82.*]
    obyś nie łykał jeszcze +15% :D
    Ja tylko przypominam że jak poszło ostatnie info to sporo osób pisało (łącznie z ddsem) że leszcze zostały wyrolowane, i że teraz to będą ogromne spadki, tymczasem nic takiego nie widać.
    Dzisiejsza sesja jest bardzo ważna, da odpowiedź na kilka pytań przed WZA.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~bart [20.142.116.*]
    Troche spadlo - narazie...Ciekawe czy bardziej poleci.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~kruk [88.156.140.*]
    korekta ostatniego wzrostu 11%, ale wymowa białej świeczki pozytywna, kurs powinien testować ostatnie maxima 1,36 i wszystko będzie zależało czy przebije.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~grześ [89.73.25.*]
    Dziś PPS to spółka o największym spadku na GPW.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~observer [95.49.116.*]
    i co z tego wynika , spadek przy obrocie 400 k a ostatni wzrost przy 2 baniach , do walnego i do wyników a może poznamy nowego inwestora, pozdro dla akcj.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ~mietunek [213.172.178.*]
    wywalać teraz to głupota.
    Jest walne, może coś uchwalą co do emisji, poza tym poznamy graczy i ich zaangażowanie w spółce.
    Jakby udało się zażegnać konflikt to byłaby najlepsza wiadomość.
    Zobaczymy jakie wyniki, a złe nie powinny być.
    Cena się może obsunąć jak walne nic nie zmieni, a wyniki będą na minusie, co jest mało realne biorąc pod uwagę ceny skrobii.
  • Re: prognozy dla PEPEES Autor: ulebule [83.17.253.*]
    Dzień Dobry :)
    Ulebule się zalogował :)
    I to by było na tyle dobrych wieści :)
    Reszta na maj to ... (długi termin)
    Wsparcie 0,9 następne 0,7
    Opór 1,3 następny 1,7
    Rysuje się głowa z ramionami, (spadek i test 0,9) potwierdzenie w najbliższych dniach :)

Na szybszych interwałach wygląda że już po korekcie test 1,3 (termin krótki)
    :)
  • Do mietunka i Ulebule. Autor: ~student [91.220.225.*]

Jak waszym zdaniem wpłynie raport za 1 kwartał 2011 r. - 16 maja 2011 r. na kurs?
  • Re: Do mietunka i Ulebule. Autor: ~grześ [89.73.25.*]
    Ulebule - co ci mówi teraz wykres?
  • Re: Do mietunka i Ulebule. Autor: ulebule [83.17.253.*]
    lokalny opór 1,2
    Sygnały K na 60 minutowych :)

grześ! dziecko drogie
    Jak nie umiesz interpretować wykresów to nie dasz rady zarobić na TD :)

A nie DT?
    ojej literówka
    chodziło o Daytrading :)
    Jak przekroczy 1,21 to wzrosty, jak nie przekroczy spadki. Nie przekroczy.
    grześ - To co napisałeś to się nazywa wróżbiarstwo :)

AT polega na interpretacji wyników matematycznych.

Oscylatory ustawione na pięciominutowe interwały przy ruchu w górę na 1,23 pokazały sygnały S
    Przy powrocie na 1,9 zaczynały pojawiać się sygnały K
    Teraz jest równowaga - nie wiadomo w którą stronę uderzy kurs, może pozostać w pozycji horyzontalnej
    Od piętnastominutowych ustawień aż do sześćdziesięciominutowych są sygnały K

Jaki wyciągniesz wniosek z tej paplaniny ?

Ulebule Was uwielbia :)

• Re: Do mietunka i Ulebule. Autor: ~mietunek [88.135.163.*]
    Teoretycznie - dobre wyniki kurs powinien iść do góry, pytanie tylko jak dobre. Jeśli uda się powtórzyć wynik z 4 kwartału to byłoby bardzo dziwne żeby kurs miał spaść. Tutaj nie trzeba wiele pieniędzy by wybić kurs o 8% - np. około 100.000 na dzisiejszej sesji, ale jak tak za szybko rośnie przy braku zleceń to czasami nie wróży to nic dobrego.
  • Re: Do mietunka i Ulebule. Autor: ~JERRY [83.20.32.*]
    myślę ze ta zabawa jest po to aby oczyścić ludzi z papierka. Na takie sesji jak dzisiaj podbili kurs licząc na znaczne zakupy, tylko boja sie spłoszyć sprzedajacych. Jeżeli wyniki się potwierdzą i cena skrobii bedzie wysoka to po rapordzie możliwe że będzie raalizacja zysków ale również możliwe są odwazniejsze zakupy przez tych co czekają na potwierdzenie sytuacji i wtedy różnie może być, ale czas pokaże. korekty mnie nie interesują były , sa i bedą można na nich sporo zarobić ale również i tracic nie nadążając z zakupami.
[x]
PEPEES 0,00% 0,91 2025-09-19 15:34:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.