Nie wiem dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd - mam nadzieję że nieświadomie.
Poczytaj załączniki do ostatniego komunikatu zmian w porządku obrad na WZWA tam jest wyraźnie napisane że cena będzie wyższa niż średnia z ostatnich 6 miesięcy, więc nie ma szans na jakieś 50 gr bo po ostatnich wzrostach cena już jest wyższa (policzyłem).
Tak jak napisałem w poprzednim poście - cena emisji poniżej 2,70 to działanie na szkodę spółki - najpierw skupujemy własne akcji w cenie 2,70 a później robimy emisję poniżej tej ceny ?
wycena akcji wg branżówki spożywczej to około 2,50
spółka ma zyski - nie wiem skąd macie informacje że ma być strata, tym bardziej że nie ma wyników za 1 kwartał, a ostatnie wyniki to wysoki zysk, wyższy niż przewidywali analitycy.
Ceny skrobii są najwyższe w historii.
Oczywiście - jest konflikt w akcjonariacie, ale on trwa od wielu lat.
Niski free float więc panikarze jutro mogą oddawać - czekam na to bo kupiłem znacznie powyżej obecnych poziomów, więc uśrednie.
Jak ktoś jest day traderem to nie polecam pepees jako szybkiej inwestycji - nie wiadomo co będzie jutro czy pojutrze może wzrost, może strata.
Fundamentalnie ta spółka ma lepsze perspektywy niż inne ze swojej branży.
Nie należy zapominać że jest pewno ale - czyli walczący ze sobą akcjonariat, ale stare powiedzenie mówi - kupuj jak sytuacja jest niestabilna, sprzedawaj jak wszystko wygląda dobrze (czy jakoś tak).
KGHM niespełna 2 lata temu był w sytuacji medialnie bardzo złej - generalne strajki i plotki o podziale spółki - kto wtedy kupił mógł liczyć na 900% zysku.
ten wopis to jest podpucha oni maja tylko niewiele powyżej 5% i to chyba NA ZBICIE KURSU. jakby była emisja z z pp bez ograniczeń to wtedy miałaby szanse powodzenia a tak majacy 5% chce mieć przywileje a co ci co maja powyżej 10 i 20%
ja obstawiam spokój optimus jak brali po 1,80 to też psioczyli. jasne ze wezmą z dyskontem myślę że może około 30 % ale jak ktoś chce taka kaskę załozyc to nie chce stracić a jak się pod niego podczepię i może tez coś ugram.
Jak narazie widzę to samo od kilkunastu sesji - bardzo mało akcji na arkuszu zleceń, jeśli zaledwie kilkoma ruchami można uwalić kurs o 7gr. Moim zdaniem ktoś to bardzo sprytnie rozgrywa - zwala kurs przeznaczając stosunkowo nie wielkie ilości akcji, a później odkupuje już z niższego poziomu. Zauważcie że spadki są szybkie, a wspinanie się do góry powolne (w miarę pojawiania się nowych ofert), gdyby nie to to kurs bardzo szybko mógłby pofrunąć do góry.
Może się mylę, ale w tej sytuacji gdyby pojawiło się dużo zlecenie sprzedaży np. 1 mln akcji po 1,40 to pewnie by zostało zrealizowane.
Ja tylko przypominam że jak poszło ostatnie info to sporo osób pisało (łącznie z ddsem) że leszcze zostały wyrolowane, i że teraz to będą ogromne spadki, tymczasem nic takiego nie widać.
Dzisiejsza sesja jest bardzo ważna, da odpowiedź na kilka pytań przed WZA.
korekta ostatniego wzrostu 11%, ale wymowa białej świeczki pozytywna, kurs powinien testować ostatnie maxima 1,36 i wszystko będzie zależało czy przebije.
i co z tego wynika , spadek przy obrocie 400 k a ostatni wzrost przy 2 baniach , do walnego i do wyników a może poznamy nowego inwestora, pozdro dla akcj.
wywalać teraz to głupota.
Jest walne, może coś uchwalą co do emisji, poza tym poznamy graczy i ich zaangażowanie w spółce.
Jakby udało się zażegnać konflikt to byłaby najlepsza wiadomość.
Zobaczymy jakie wyniki, a złe nie powinny być.
Cena się może obsunąć jak walne nic nie zmieni, a wyniki będą na minusie, co jest mało realne biorąc pod uwagę ceny skrobii.
Dzień Dobry :)
Ulebule się zalogował :)
I to by było na tyle dobrych wieści :)
Reszta na maj to ... (długi termin)
Wsparcie 0,9 następne 0,7
Opór 1,3 następny 1,7
Rysuje się głowa z ramionami, (spadek i test 0,9) potwierdzenie w najbliższych dniach :)
Na szybszych interwałach wygląda że już po korekcie test 1,3 (termin krótki)
:)
grześ - To co napisałeś to się nazywa wróżbiarstwo :)
AT polega na interpretacji wyników matematycznych.
Oscylatory ustawione na pięciominutowe interwały przy ruchu w górę na 1,23 pokazały sygnały S
Przy powrocie na 1,9 zaczynały pojawiać się sygnały K
Teraz jest równowaga - nie wiadomo w którą stronę uderzy kurs, może pozostać w pozycji horyzontalnej
Od piętnastominutowych ustawień aż do sześćdziesięciominutowych są sygnały K
Teoretycznie - dobre wyniki kurs powinien iść do góry, pytanie tylko jak dobre. Jeśli uda się powtórzyć wynik z 4 kwartału to byłoby bardzo dziwne żeby kurs miał spaść. Tutaj nie trzeba wiele pieniędzy by wybić kurs o 8% - np. około 100.000 na dzisiejszej sesji, ale jak tak za szybko rośnie przy braku zleceń to czasami nie wróży to nic dobrego.
myślę ze ta zabawa jest po to aby oczyścić ludzi z papierka. Na takie sesji jak dzisiaj podbili kurs licząc na znaczne zakupy, tylko boja sie spłoszyć sprzedajacych. Jeżeli wyniki się potwierdzą i cena skrobii bedzie wysoka to po rapordzie możliwe że będzie raalizacja zysków ale również możliwe są odwazniejsze zakupy przez tych co czekają na potwierdzenie sytuacji i wtedy różnie może być, ale czas pokaże. korekty mnie nie interesują były , sa i bedą można na nich sporo zarobić ale również i tracic nie nadążając z zakupami.