Ostatnio nietrafne inwestycje + wykup obligacji z dosc pokaznymi odsetakmi znaczaco znosza c/wk. Przy obecnym przeszacowaniu katywów ja widzę tę spółkę jeszcze jako delikatny balonik. W najbliższej perspektywie szybkie tempo spadku w kierunku 1zł-80gr i tam jałowy bezruch przez kilka m-cy. Można będzie zacząć skup
Pozdr. Jacek
Czekać cierpliwie i nie kuować, obowiązuje cały czas gra na krótko jak już się chwyci to walimy w rynek by odkupić niżej, ale z przerwą o min. 20 gr taniej niż zakup. Im szybciej zejdziemy na 80 gr tym lepiej gdyż konsolidacja będzie krótsza, a takim tempem to jeszcze i rok może to potrwać z nieznaczącymi nic podbitkami jak oząbki nadziei. I nie jęczeć i zaklinać wzrostów, to stragan i czasy są jakie są, założenie, że bedzie taniej nie wynika tu tylko z silmnego trendu spadkowego, ale i syttuacji obecnej i przyszłej. Aktywa w tym roku stopnieją o 25-30 %, To już można dzis wyliczyć
Pozdr i mam prośbę by czytać czasem ten wątek :)
J.
P.S pamiętam jak Big Lebowski z many.pl kiedyś w 2007 r. bodajże się w to ubrał i dyskutowaliśmy na jego forum o wyjściu. Zrobił to za póżno, ale wyszedł i odrobił na boryszewie z nawiązką. Obecnie wyjście jest bolesne, ale nadal warto to zrobić
potwierdzam. 80 gr nieuniknione w perspektywie 6 miesięcy do max roku. Wtedy ew. można się ładować. Obecnie nie tykać nawet kijem. Podbitki (jeśli jeszcze jakieś zrobią) wykorzystywać do ewakuacji
Im więcej agresywnych naganiaczy na dalsze spore spadki, tym bardziej rośnie prawdopodobieństwo na to, ze ustanawiany jest obecnie dołek cenowy i nastąpi wkrótce odbicie. Warto też zajrzeć i poczytać co piszą o tym na forum Parkietu i Stock Watch.
Tak, słuchaj tych frajerów z parkietu co już raz bbc oddawali ze stratą i zrobią to jeszcze raz w tym roku. Spółka jest totalnym śmieciem, który w ogóle nie potrafi generować zysków, a inwestuje w same trupy. To nie ma prawa rosnąć!!! nie licząc podbitek pod ewakuacje
jest dokladnie jak sobie wyliczylem :)
http://stooq.com/q/?s=bbc&c=1y&t=l&a=ln&b=0
Jeszcze to naturalnie nie koniec spadkow, na NC bessa trwa jakies 9 m-cy, na malych smieciuchach nieco krocej. Ksiazkowe 1,5 roku bessy 2011 to dla bbi co najwyzej 80 gr.w jej dołku. Cena przy jakiej mozna sie STOPNIOWO ubierac to 80-50 gr. na obecny stan majątku funduszu. Biorąc pod uwagę trend nietrafności inwestycji, jest p-stwo niższych cen, jak np. na 06 Magna, która zmierza w kierunku 15-20 gr. nie wiem czy NFI to jeszcze sa bezpodatkowe w dzialalnosci, ale jesli ten przepis wyjdzie to kolejna przecena z efektem strat synergii przywilejow sprowadzi spolke do cen groszowych. Obecnie kierunek 80 gr. jak pisalem i tam wypatrujemy co dalej, gdyz jest to pulap konsolidacji, zgodnie z liczeniem moich stalych czasowych.
Pozdr. roztropnych inwestorów - Jacek
smieciuch, hossowa spolka, ale w hossie tzw urzedniczej, nie robi nic efektywnego, a zarzadzajacych klasami roznych aktywow jest wiecej niz tworzacych dobra dodane. Spada, a to dlatego, ze ci nowsi potrafia koszty trzymac w ryzach, starsi patrza historycznie jak bylo, zatem radze odpuscic, ew. tez poczekac na 12-20 gr, moze krew sie odswiezy i z tego poziomu cos kolega zarobi. podsumoujac - czekac na spadek o 50 % od tego wpisu i wczesniej nie tykac.
Pozdr. JAcek
tak jak pisalem, lecimy na nowe minima, przebijamy 30 gr i okolice 20 mysle, ze spadki się skonczą - tam też mozna zbierac akcje pod przyszla hosse. Na chwile obecna patrzac na trend nietrafnych inwestycji co kilka m-cy temu pisalem obowiązuje nadal gra na krótko - od okolic 30 gr stopniowo złotym podziałem akcje warto zbierać. Wcześniej nie radzę, gdyż trend spadkowy jest długi od 2007 roku, ale miesiącami potrafi kurs być pilnowany i konsolidować się dość długo. a teraz uwaga - ralna wycena bbc to max 15 mln, zadne 35-40!!!
Zapamietac - liczylem wedle szkoly starych pragmatycznych ksiegowych i wiem co pisze :)
Zobaczcie jak pisalem o okolicach 80 gr. prawie rok temu i zaraz jakis jelop zaczald. pilowac o powrocie z tworek etc... Nie sluchac matolow! Za duzo widzialem od lat 90-tych i zbyt dokladny jestem by mnie zrobic w jajo.
Pozdr. JAcek