Zobacz Pan co się teraz zaczyna. A cały kurs? - Wystarczył, ze jeden gracz wyszedł z 3000 papieru i spadlo do 32,73, a jak tak wyjdzie jeszcze trzech? To ile będzie - 30,50? Czy 29,80 ?
A jak Pan wyjdzie ze swoimi 22.0000 to co bedzie?
Zaczynam miec dość ORCO.
śmiem twierdzić klubbe, że jak masz 10tys to :
1. ciężko będzie Ci sprzedać
2. jak dasz pkc przy obecnej plynności to skończymy odrazu na 2xwidły (dolne widły)
Tez mnie wkurza obecna sytuacja a już wqrwia dokupienie po 40 zł, tyle czekania na wyniki za 2010 a tu nawet przez jeden dzień szczyt 40 zł sie nie utrzymał ech. Pozostaje czekac na wyniki za I kw 2011, nie będzie juz przeksięgowań, a będzie za to duża sprzedaz, oby tylko kurs nie zjechał za bardzo do 26 maja.
ale to dlatego, że
1.jak oPG spadalo to ORco G sie trzymało i teraz dopiero leci
2. plynnosc na orco g jest jeszcze mniejsza niz na orco property group
narysujcie sobie na wykresie od 1 lipca 2010 linie po dolnych swiecach. Czuje juz niebawem odbicie. Jesli zjedziemy na koniec dnia do 32 to nie wroze dobrze, ale jesli tak sie nie stanie to duza szansa na odbicie i kontynuacje trendu wzrostowego...ustawiam sie lapac w zakresie 32-33.
Na 8,36 E jest silna linia wsparcia. Nie rozumiem, czemu schodzimy aż tak nisko zbliżając się do niej. Widać, że nie ma siły ze strony popytu, żeby kontynuować wzrosty w górnej części kanału, a podaż zawsze będzie. Zejście poniżej 8,36 byłoby absurdalne i oznaczałoby przerwanie kanału wzrostowego od dołu i wytyczenie nowego trendu.
Według analizy, powinniśmy się teraz odbić i powędrować w tym tygodniu powyżej 9,2 euro.
Ale ta spółka czasem zachowuje się bardzo dziwnie...
Myślę, że jest teraz wielu co chętnie zarobią na tym wahadle i kupią OPG w dolnej części kanału.
sytacja pdooba do tego przed rokiem bodajze gdzie spadlo na 16 zl i od tamtej chwili kurs rosl ... tylko ze obroty male no ale jak sie spzredalo na szczycie ponad 500 tys papiera to teraz moga sobie zanizac
dla mnie to przyszkrosc efekt odwrotny niz mial byc ...ale na orco bedzie w przyszlsoci zapewne jeszcze bardziej dynamicznie
Tzw wsparcia i opory to tylko efekt psychologiczny tych ktorzy w AT wierza. Kurs jest taki jak ludzie chca kupowac/sprzedawac i to za ile tysiac Kowalskich sprzedalo/kupilo miesiac/rok temu nie ma znaczenia.
większość wierzy, a jak większość rysuje sobie kreski pionowe,poziome, ukosne, widzi na wykresie RGR oraz ORGR to się to sprawdza. bo zaczynają kupować jak dochodzi do kranicy, jak przekroczy sprzedawać i t p. i t d..
i to widać na wykresach (na orco mniej, bo plynnosc mala i duzy wplyw drobnych inwestorów na wykres) dużych spółek, jak pięknie się leci wraz z linią trendu.
ale, każdy patrzy na co chce., - ja w wypadku orco biorę poprawkę na AT, własnie przez płynność, ale, ale, nigdy nie olewam AT.
gdyby orco zachowalo sie na koniec dzisiejszego dnia, tak jak teraz, obecnie (kurs 8,77E)
to oznaczałoby :
1. bardzo silne wsprarcie zlokalizowane w rejonie 8.36 (to o czym pisał poprzednik)
2. i to, że spółka ma coraz to bardziej wierzący akcjonariat, [btw. kiedys po takim spadku nie mielibyśmy co liczyć na odbicie]
shp ty powinnieneś wiedzieć jak brutalnie śpóldzielnia rozprawia się z nadziejami leszczy na ORCO. Dopóki obrót nie zamarnie(max parę k na dzień (Francja)). zmiany obecnego trendu nie widzę.
wiesz. Mimo że swoje wiem, to już po prostu mam dość. Dzis mialem nawet ochotę wyskoczyć, ale na szczeście na spokojnie przeanalizowalem i ostatecznie dalem sobie i orco jeszcze troche czasu. A dokladniej do q1 2011. Potem ma byc mocne wybicie. jak nie bedzie daje pkccc
Przez moment mieliśmy we Francji znacznie poniżej 8,36 (i byłem tym nieźle zirytowany) ale trwało to tylko chwilkę i zaraz pojawiły się duże zakupy. Zakończyło się ostatecznie na lekkim plusie (8,75). To dobrze wróży.
8,36 to dzisiejszy punkt w którym rysuje się dolna granica kanału wzrostowego i w krótkoterminowym znaczeniu poziom wsparcia. Dlatego był to bardzo ważny moment. Trend został obroniony i to w mocny sposób (wzrost na intraday-u o kilka procent).
W średnioterminowym znacznieniu poziom wsparcia jest dużo niżej, ale uważam że jest zbyt niejasny. Pod względem psychologicznym stawiałbym na magiczne 8 euro, zaś bardziej technicznie to 7,2.
Mamy więc dzisiaj 8,75 z bardzo długim cieniem w dół symetrycznie do analogicznej sytuacji przy 9,86 E przy ostatnich wzrostach. Zobaczymy co będzie się działo jutro.
A jeśli chodzi o AT, to cały psychologiczny sukces korzystania z AT jest taki, że jest to samorealizująca się przepowiednia. Im więcej w nią wierzy tym jest trafniejsza, bo inwestorzy działają według jej schematu. W przypadku Orco, uważam jednak że analiza fundamentalna ma znacznie większe znaczenie.
A tak w ogóle to w przypadku Orco wszystko wskazuje na to, że dzisiaj jesteśmy dużo poniżej wszelkich analiz i to gdzieś tak trzykrotnie :)
Jakiś czas temu pisałeś o orco na grocku. Odpisałem Ci wtedy, ze będę zastanawiał się nad tą spółką jak spadnie poniżej 37, a poźniej, że kupię poniżej 36 zł. Tak się też stało. Zakładam możliwość spadku nawet do 32 zł. Jednak najpierw musi przebić 34,60. Zakładam, że to wsparcie nie puści. Perspektywa wzrostów to okolice 45 zł. Kuszące nieprawda ?