• kris b Autor: ~Senior [83.28.208.*]
    powiem Ci , że jak patrze na ilość akcji w obrocie i to co dzieje sie na ciagłych .......oj będzie ciekawie ......................................... przecież to w jeden dzień może wędrować do ...............
  • Re: kris b Autor: ~re [83.30.211.*]
    przeciez ty jestes geniusz. I tyle
  • Jestem Autor: ~Senior [83.28.208.*]
    jestem , a co nie zdażyłesdotychczas załapać
  • Re: Jestem Autor: ~re [83.30.211.*]
    no nie zdazylem ale teraz juz wiem
  • Re: kris b Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    do seniora-widzisz infa o umowach z mittalem i kghm byly juz znane a i tak bipromet bronil 6 zl.a co sie do tej pory stalo-tylko to ze pojawily artykuly w prasie i tv-jeszcze jeden dowod na potege mediow-i to wszystko.radze dobierac na korektach.bo kursem na pewno bedzie gwaltownie falowac/pozdro
  • Re: kris b Autor: ~Poldek [91.219.131.*]
    Udało mi się dobrać po 9,60
  • Re: kris b Autor: ~Poldek [91.219.131.*]
    8,60
  • Spóleczka byłą zapomniana jak pepees i tyle. A to perełka.kierunek 16zł Autor: ~Alien [89.74.131.*]
    Pod skrzydłami KGHM`u tej spółce krzywda się nie stanie
    :)
  • Re: Spóleczka byłą zapomniana jak pepees i tyle. A to perełka.kierunek 1 Autor: ~jacenty [79.163.148.*]
    jest jeszcze jedna spoleczka Eni, takze zapomniana z ta roznica ze jeszcze niedostrzezona .Warto sie jej przyjzec.Kiedys posluchalem pewnego goscia i kupilem bipromet dzisiaj tego nie zaluje wiec spontanicznie zachecam do analizy eni.
  • Równiez polecam Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    Eni tez będzie hitem tego roku , ja nabyłem
  • Re: kris b Autor: ~icm [83.30.132.*]
    Trochę te świece wysoko nas zaprowadziły. Myślę ,że czas na boczny kurs ze wsparciem 8,40 zł.Docelowo ( 12-16 zł )papier cacy. Z dużych przychodów muszą jeszcze pokazać zyski.
  • Re: kris b Autor: ~Przeczuwający [87.99.109.*]
    Na Bipromet jeszcze w tym tygodniu poniżej 8 zł - pa.
  • Re: kris b Autor: marekm79 [79.184.129.*]
    skąd taki pomysł?
  • Re: kris b Autor: ~warren bar [89.76.62.*]
    pczeczuwający tak sobie pisze głupoty. Według mnie cofka już była i nie po to zbierali po 9 zł na takich obroatach żeby spuścić papier do 8 zł. Tym bardzie że poniżej 8 zł podaż zamarła a więc taki ruch nie miałby sensu. Ale to tylko moje zdanie i rynek pokaże co dalej
  • Re: kris b Autor: ~kris b [83.21.210.*]
    alez papier pokazuje sile-nikt praktycznie nie bierze zyskow-nawt ci co maja po 6-ja tez sie do nich zaliczam.czasami gram day-trading-ale nie bipromet.to nie sa te poziomy do sypania.wg mnie spolka dopiero wychodzi z mulu i jesli czesc ludzi go zakopie na dluzej to kupujacy beda mieli z kazdym dniem nie lada problem/pozdro
  • Re: kris b Autor: ~jacenty [31.60.33.*]
    ja wrecz mysle ze dopiero wystrzal nas czeka kiedy chetnych do kupienia bedzie zdecydowana wiekszosc.
  • Re: kris b Autor: ~re [83.30.221.*]
    dobrze ze zwiekszyla sie plynnosc. Teraz przydalby sie dodatkowy kontrakt np. z KGHM tak na 10 mil i jedziemy do 20. Prognoza w maju tez nas poderwie o 50%
    bipromet zerwal sie z lancucha-to fakt.ale mnie martwi pat na energoinstalu.nawt info o laserach przemyslowych w porebie za 32 mln nie dziala.no coz porzekadlo mowi-cierpliwy kamien ugotuje.eni jest skazane na wzrosty- i tego sie trzymam i nikt mnie nie przekona.
  • Re: kris b Autor: ~colectiv [83.10.60.*]
    Ja trochę żałuję, że nie sprzedałem trochę ENI w okolicach 10. Patrząc z perspektywy, szło odkupić dużo niżej. A na BPM też nie gram DT.
    ja sukcesywnie dokupuje i nie zastanawiam sie nad tym czy moglem sprzedac z zyskiem a potem odkupic taniej po prostu uwazam ze akcje czy to za 8 czy za 10 zl to taniocha do ceny ktora mozemy juz wkrotce zobaczyc .Bo dlaczego by nie?32 mln zloty to inwestycja nie w PR ale w przyszlosc , mysl inzynierska to fakty a na drugim biegunie dla porownania petrolinvest z niespelnionymi marzeniami wielu i ich zyciu w uludzie na szybki zysk.
    skoro pojawia sie na tym etapie zainteresowanie < gdzie byly juz wczesniejsze przeslanki ze ida lepsze czasy, merytoryczne nawolywania i argumentacje krisa> teraz jest dopiero etap tropienia ofiary przez watahe my ta watahe wyprzedzamy o co najmniej kilka miesiecy.Dlaczego ma nie byc ceny bliskiej cenie emisyjnej a nawet wyzszej?? Co znaczyl wtedy bipromet a co znaczy dzisiaj?.Nie jestem analitykiem gieldowym , kieruje niejednokrotnie przeczuciami i psychologia tlumu, i cos mi mowi ze to poczatek sukcesu na tej spolce.
    5-6 lat temu kupilem spolke pokrewna z branzy eni-elektobudowe po 12.8 wywalilem po 18 i chodzilem jak paw a ta doszla nawet do 300 zl-wykres nie klamie.podobnego bledu na eni juz nie zrobie-mam czas nie gram na kredyt.nowe bloki energ. i spalarnie smieci zapozniona polska potrzebuje jak powietrze.doskonale wiem ze ten marazm jest usypiajacy ale gowa mi mowi-jesli wierzysz w spolke nie skacz-takie wnioski plyna dla mnie z ubieglej hossy/pozdro
  • Re: kris b Autor: ~colectiv [83.5.174.*]
    To że nowe bloki by się przydały to fakt, bo nasz złom z każdym uruchomieniem sprawia coraz większe problemy. To samo tyczy się spalarni. Jak nic się nie zmieni to czeka nas blackout ad. prądu i Neapol ad. śmieci
    Cały czas trzymam też ZUK-a, choć dziś to zdecydowanie nie była jego sesja :(. Wierzę w ich pelet, bo problemy z biomasą będą coraz większe. Niedługo nie będzie można spalać drzew, co na przykład robi Połaniec.
    No i zobaczymy jak Japonia wpłynie na decyzje ad. wycofywania starych bloków jądrowych. Jak nie u nas to może na Zachodzie posypią się zlecenia?
  • Re: kris b Autor: ~jacenty [79.163.149.*]
    Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego Baj i czlonkowie rady odpowiedzieli na wezwanie kghm i sprzedali akcje za 7,5? Czy byla to celowa zagrywka by wiekszosc odpowiedziala na wezwanie ?
  • Re: kris b Autor: ~icm [83.30.175.*]
    Bipromet jest za małą spółką aby przerobić rosnące zlecenia.Dużo odpala np. Mostostalowi Zabrze i innym podwykonawcom. Marże mogą nie być duże.Optymizm jest duży Kilka zł. ( 2-3 zł ) wzrostu uzasadnione.A będzie jak będzie.Byłem na XX leciu GPW.Jeden ze znanych anali( miał wiele hitowych strzałów ) powiedział ,że na giełdzie zarabiają generalnie CI , którzy nie idą za całym stadem inwestorów , bo całego stada się nie wyżywi. Powodzenia w łowach.Czego i Sobie życzę.
  • Re: kris b Autor: ~kris b [83.25.43.*]
    zwracam uwage na dzisiejsze info na espi na kghm-chca zagospodarowac nowe zloza wokol kombinatu i musza szykowac dokumentacje-naprawde powazna robota-domyslam sie kto to zrobi.wg mnie w bipromecie drzemie ogromny potencjal-spolka gra z kolosami i ma unikatowa wiedze.sama rozbudowa siedziby w katowicach z wartosci 40 mln moze skoczyc podwojnie i wiecej-to mowil baj.a spolka ledwo przebila cwk 1.to na pewno nie balon ale takim moze za ppare lat zostac.maxa nikt nie zna.poza tym prognoza przychodow i zysku razy 3 a baj na dotatek zapowiada przejecia.spolka poza tym bez dlugow a na lokatach lezy ponad 6 mln/.wniosek-to nie jest jeszcze drogo/pozdro
[x]
BIPROMET 0,00% 6,34 2015-04-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.