Witam wszystkich po dluugiej przerwie. Jak sie przyjrzec wykresowi to wlasnie dzis puknelismy w sufit i czas na dystrybucje. Srednioterminowo widze mocniejsze spadki na tym papierze.
Pozdrawiam zaradnych.
Dnia 2011-04-14 o godz. 19:16 ~gnom napisał(a):
> Witam wszystkich po dluugiej przerwie. Jak sie przyjrzec
> wykresowi to wlasnie dzis puknelismy w sufit i czas na
> dystrybucje. Srednioterminowo widze mocniejsze spadki na
> tym papierze.
Pozdrawiam zaradnych.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
Tutaj piszą osoby, które faktycznie wiedzą co w papierze piszczy, od kilku dni słychać że jesteśmy ubrani, tymczasem papier cały czas rośnie.
Analizując strukturę transakcji jasno widać że ktoś skupił jednym ruchem ponad 100.000 akcji - to nie jest przypadkowy zakup.
Papier jest moim zdaniem zbierany z rynku w bardzo przemyślany sposób - jak ustawi się dużo po stronie kupna, później pozorny spadek i ustawienie zleceń po lewej stronie.
Oczywiście papier może spaść, ale wtedy jak kupującemu się znudzi skup. Możliwy scenariusz na spadki to taki że ktoś specjalnie udupi kurs i zacznie zabawę od początku, ale nie po to się skupuje akcje by je oddawać zwalając kurs.
O kurs jestem o tyle spokojny że jak grubas nie kupował to kurs nie leciał w dół.
Trzymam papier do ogłoszenia wyników.
Kupowałem jeszcze przed splitem w pradawnych czasach, nie pękałem jak kurs był w okolicach 30 gr więc teraz też nie pękam i nie sprzedam.
Po wezwaniu kurs wynosił 1,35 zł a wtedy cena skrobii była znacznie niższa, wyniki również.
Przy kursie sprzed splitu 1:100 wynoszącym ponad 240 zł ta spółka była większym trupem niż teraz.
Zobaczymy kto ma rację.
dyniola pamiętam - był niezłym antywskaźnikiem :)
Akcje chciałbym sprzedać w tym roku, a jak nie to poczekam nawet i kolejne 4 lata. Poniżej 2 zł nie oddam.
Jak myślisz czy skupujący się za chwile ujawni po przekroczeniu 5% ?
Jeszcze jedno: dds jest klientem sieci era, czy można dojść do tego z który operator obsługuje firmę pepees ?
a czy to wazne, olać go, nikt sie nie ujawni, kupują po mału wszyscy, za chwile sie podłączą fundi jak zobaczą wyniki, nie trzeba miec komórke z ery i pracowac w pps, zeby nie kumać oco chodzi. Prawda jest taka ze rosną akcjie spolek ktore robią dobre wyniki, a te z mizernym efektem leca lub stoją w miejscu, Panowie Panie, to jest hossa !
staram się nie popadać zarówno w oceny skrajnie optymistyczne jak i skrajnie pesymistyczne, ale jedno jest pewne: ktoś po coś kupuje i nie są to leszcze. Na ten papier kilka razy wchodziła spekuła potrafiąca podbić kurs i go zwalić - ale zazwyczaj miało to podobny przebieg: szybki wzrost i szybki spadek (o około 25% w ciągu kilku sesji). W chwili obecnej na rynku jest poniżej 30% akcji a zostało skupionych już kilka % w ciągu ostatnich kilku tygodni.
Zastanawia mnie to czy poszło to w jedne ręce.
Wskaźniki nie wyglądają źle - porównując do innych spółek.
Niepokoi mnie to że specjalnie nie ma chętnych po stronie kupna na niższych poziomach, więc łatwo uwalić kurs jeśli ktoś by bardzo chciał i miał sporo akcji w portfelu.
To już też sprawdziłem: pepees był obsługiwany przez orange, ale później cała firma przeszła do ery. Tak więc to o niczym nie świadczy, ale być może dds jest insiderem zatrudnionym w pepeesie - służbowego blueconnect raczej nie mają pracownicy niższego szczebla.
Jeśli mi się uda to sprawdzę jakie są dotychczasowe wyniki - oczywiście nic nie napiszę na forum bo to byłoby wykroczenie.
pozdrawiam
A co to jest 100 tys. papieru? Sam ostatnio wywalilem tyle :). Oczywiscie moge sie mylic i widzialem na kupi ukryte zlecenia wokolicach 0,8pln. Ktos ewidentnie kupuje ale wedlug AT mozliwa jest sredniookresowa korekta, a szczyt teraz wychodzil mi na 0,92-0,96 powiedzmy ze mamy zaliczony, jak pojedziemy wyzej to sie myle.
Pozdrawiam
Jedno 100.000 nie koniecznie coś znaczy, ale tutaj takich pojedynczych ruchów kupna było więcej. Zastanawia mnie dziwna aktywność szczekaczy że teraz to już tylko spadki - zazwyczaj jest odwrotnie. Po ile wywaliłeś swoje 100k akcji ?
W każdym razie widać pewną prawidłowość - czyszczenie zleceń kupna na poziomie nie wiele większym od otwarcie, później kurs leci w dół - ale patrząc po wolumenie to są to śladowe ilości transakcji.
Jestem ciekaw czy gdyby pojawiło się po stronie sprzedaży np. mln akcji za 1,00 zł to czy zostałoby to od razu połknięte.
jak dla mnie sytuacja się powtarza od kilku dni: skup i pozorny spadek. Akcje skoczyły już 96% od ostatnich 2 miesięcy, ale biorąc pod uwagę malutkie obroty na niższych poziomach o kurs jestem raczej spokojny.
Jestem ciekaw czy ktoś ze skupujących czyta te wypociny.
Tutaj raczej wyraźny skup widać a nie dystrybucję - musiałby to zrobić w bardzo przemyślany sposób wieloma drobnymi zleceniami.
Marne obroty a kurs leci 4% do góry.