• Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~xmen [89.72.240.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=249668&_DocID=465669&_Site=ESPI&_CheckSum=301117730

już wiemy czemu tak sypali
    spółdzielnia białostocka pod sąd za te gierki
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.37.19.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~Boboek - Białystok [195.187.134.*]
    Jestem z białegostoku i otym ze PMB ma klopoty i bedzie w upadlosci wiedzialem od konca tamtego roku.... Tyle ze zakłady pojda pod mlotek, tereny idealne pod bloki, dobra kase wezma. A tu tak czy inaczej bedzie uklad. i mispol pewnie znowu pojdzie w gore... pytanie czy to koniec spadkow. papier musi odpoczac... sam akcji nie mam. jedynie dziele sie z wami wiadomosciami
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~kris b [83.21.206.*]
    wg mnie pmb bedzie ratowane-potezne zaklady.1 tys.pracownikow-to nie zarty.ciekawe na czym polecieli.oficjalne infa byly dobre-duze obroty plus zysk.mispol juz duzo ne spadnie-dostal juz w kosc.teraz niech litwini sie marwia no i jutkiewicz.a knf powinien zatanczyc z gripa bialostocka
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~wtopa [178.37.19.*]
    tylko kto wywala ? bakal ? cena miazga - czemu nikt nie zbiera ? , na chama wywalają od dwoch tygodni....
  • własność rodzi odpowiedzialność Autor: ~glina [89.231.119.*]
    koledzy z białegostoku postanowili wzbogacić się na pieniądzach banków i kontrahentów. prokurator się kłania bo to nie byle jakie zakłady. i do Mispolu powinni się dobrać. Ci mogą popłynąć bo mają jakieś biznesy na Białorusi a tam teraz niewesoło się robi. Zastanawia mnie co na to Jutkiewicz. ostatnio nie ma szczęścia, Gant, Mispol.
    chyba zbytnio się rozdrobnił. ma jakieś inne spółki? jeżeli tak to czm prędzej trzeba się ich pozbyć.
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~kris b [83.21.206.*]
    wg mnie mispol jest juz silnie wyprzedany-jutro na pewno zly art.w prasie.ciekawi mnie reakcja litwinow i jutkiewicza.ostatnio prezes achinger mowila ze ostateczna decyzja o pmb nie zostala podjeta-moze jeszcze cos sprobuja odkrecic.po tych cenach grubasy zaczynaja skup i nie robil bym juz glupot a nawet podbieral.ja mam w 3 transzach-sr.5.55.-to latwo mi mowic.ale w zyciu sie nie spodziewalem aby taka perelke dostac jeszcze po 5/pozdro
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~clean.strefa [80.51.187.*]
    na tym papierze będą jeszcze spore przeceny należy się wstrzymać z kupowaniem to nie koniec wieści ze spółdzielni, będą jeszcze jakieś infa pozdrawiam kumatych
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~kris b [83.9.124.*]
    pozbywac sie teaz mispol to tak jakby rozbic namiot na torach kolejowych.nie sluchajcie sie glupkow.spolka juz oddala 3 zl.litwini albo jutkiewicz moga teraz odbierac za bezcen.dla nerwowych jest teraz ryzyko ze oddadza na samym dolku.wg mnie pmb beda ratowane-nowy jego prezes-timoszuk momentalnie wykryl zla sytuacje i zabezpiecza w ten sposob firme i uspokoil cala zaloge zakladu.w najgorszym przypadku pmb-to duze zaklady na 11 ha -za ktorych poloweakcji zaplacil tylko 12 mln i jest co uplynniac-ale to jest czarny scenariusz.raczej nierealny.ja dzisiaj z rana jeszcze dobieram -po tej cenie -tak.a glowni udzialowcy wyceniali mispol na 8.8 za papier no to teraz moga sie wykazac/pozdro
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~wtopa [178.37.14.*]
    moim skromnym zdaniem, wyrzucają teraz ci co brali po 6,50, a wyrzuca ten sam co zbierał intensywnie kilka miesiecy temu po 7.00 na ukrytym, ewentualnie moze bakal wychodzi, reasumujac spolka spada na małych obrotach, drobni jak zwykle nic nie wiedzą, a zlozenie wniosku o upadłość jest jest pierwszym krokiem do restrukturyzacji, moim zdaniem tutaj nie ma niespodzianki, a wszyscy ci od teorii spiskowych zdziwią sie za chwile jak kurs wroci na swoje miejsce, teraz drobni uciekają a za chwile beda zbierać w popłochu, na odreagowaniu, taka filozofia leszcza.
    kilka lat temu mispol chcial kupic pmb za 120 mln-teraz kupil pol za 12 mln.pmb-1000tys ludzi.200 t wyrobow dziennie 11 ha-na pewno sie zrestrukturyzuje plus markowe wyroby.radze dobierac a niesprzedawac niech sie martwia litwini
    spadly b.mocno obroty-to dobrze pmb jest juz w cenach-teraz trzeba go uzdrowic.jutkiewicz zabral glos-chce skierowac sprawe do sadu dzieki za ponizej 5 zl.mispol juz dostal wystarczajaco.grubi powinni swoja perelke po 8 zl dobierac/pozdro
    mowilem aby nie sprzedawac na dolku-ci co kupuja to szczesciarze.nawet grubasy tego sie nie spodziewali-a oni zaesze wiecej wiedza
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~kris b [83.21.192.*]
    promocja wciaz trwa -im dluzej tu bedzie tym lepiej-brac i nie bedziecie zalowac-liwini juz zapakowani-sr.8 zl-ale denko sie urwalo/pozdro
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~Wtopa [178.37.14.*]
    kolego, jak to jest ze nie masz nawet z kim gadać. to oznacza ze nie ma nawet kogo naganiać , bo nie zagląda tu nikt oprocz tych co znaja tą spolke. niech sie odbije mocniej , zawisnie na widłach to odrazu się sępy zlecą, gdyby ktoś chciał wywalić akcje z głową to by wlasnie tak zrobił, a ponieważ te wszystkie spadki byly na malych obrotach moge przypuszczać ze zadna sensowna głowa tego nie robiła. Przez chwile zastanawialem sei nawet czy ktos nie robi tego celowo, ale po co :) przeciez wezwania i tak nie bedzie :)
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~kris b [83.9.113.*]
    radze dobierac poki trwa dezorientacja.to nie mispol prosi o uklad ale pmb-komus sie na kursie pomylilo i mi to pasuje.mispol kupil papiery pmb.ktore na pewno uzdrowia za 12-14 mln a sam stracil na kapitalizacji w 2 tygodnie-prawie 40 mln-gdzie tu logika.bbierzcie i nie dyskutujcie-wspomnicie moje slowa.litwini juz zapakowani sr.po 8/pozdro
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~draxon [83.142.56.*]
    kris Spokojnie kto chciał to się zapakował kto nie chce to nie namówisz . Ja tą cene traktuje jak prezęt i tak chciałem kupić ale że po takiej cenie? jestem Hepi.
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~kry [213.156.122.*]
    Oświadczenie Zarządu PMB S.A.
    Szanowni Państwo,
    Zarząd PMB Spółka Akcyjna w Białymstoku informuje, że w poniedziałek 11 kwietnia
    2011 r. w Sądzie Rejonowym w Białymstoku został złożony wniosek o ogłoszenie upadłości Spółki z możliwością zawarcia układu.
    Złożony wniosek jest jedynie formalnością, która nie ma wpływy na bieżące funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Realizacja zamówień, produkcja oraz współpraca
    z kontrahentami w Polsce i za granicą przebiega bez zakłóceń.
    Wspomniany wniosek jest efektem przejściowych problemów finansowych Spółki. Tymczasowa utrata płynności wynika z wielu, zrealizowanych w ostatnim czasie
    w spółce inwestycji. PMB S.A. uruchomiła m.in. 140 sklepów firmowych na terenie całego kraju i zakupiła ubojnię w Brzeźnicy, w której prowadzono modernizację. Ostatnio zainwestowano także w nowoczesne, pro-jakościowe urządzenia na linii produkcyjnej, które pozwalają lepiej dopasować się do oczekiwań konsumentów
    na rynku.
    Pragniemy jeszcze raz zapewnić Państwa, że zakłady mięsne PMB S.A. w Białymstoku działają bez zakłóceń i żadne istotne zmiany dotyczące poziomu zatrudnienia, produkcji i handlu nie są obecnie planowane.

Z poważaniem,

Anatol Timoszuk
    Prezes Zarządu
  • Re: Spółka zależna MIspolu BANKRUTEM!!! Autor: ~kry [213.156.122.*]
    "(...)Wspomniane działania, w dłuższej perspektywie czasowej, przyczynią się do zwiększenia konkurencyjności Spółki na rynku. Obecnie nasza sprzedaż jest na bardzo wysokim poziomie i nie przewidujemy żadnych istotnych zmian we współpracy z naszymi odbiorcami.
    Pragniemy jeszcze raz zapewnić Państwa, że zakłady mięsne PMB S.A. w Białymstoku działają bez zakłóceń i żadne istotne zmiany dotyczące poziomu zatrudnienia, produkcji, naszej współpracy i umów handlowych nie są obecnie planowane."

zrodlo: http://www.pmb.com.pl/aktualnosci/
[x]
MISPOL 3,37% 0,92 2014-02-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.