• MEW - Dobra wiadomość dla spółki Autor: ~head [87.239.216.*]
    http://www.newconnector.pl/mew-dobra-wiadomosc-dla-spolki
  • Re: MEW - Dobra wiadomość dla spółki Autor: ~pozdro [85.222.44.*]
    Dlatego ogłaszam koniec promocji na papiery MSA.

• Re: MEW - Dobra wiadomość dla spółki- do head Autor: ~Aldabert [79.163.111.*]
    co sądzisz o nanotelu?
    pozdr
  • Re: MEW - Dobra wiadomość dla spółki- do head Autor: ~pozdro [85.222.44.*]
    Nanotel. Spółka wybiła się w górę. Bardzo możliwe, że po przebiciu 2,3 PLN trend na tej spółce odwróci się na wzrostowy. Na dzień dzisiejszy nie wchodziłbym w nią, bo wskaźniki są przegrzane. Możliwe jest również, że wybicie jest fałszywe. Warto natomiast ją obserwować. Gdybym miał się ustawiać, to brałbym ją po 2,4 na korekcie.
  • Re: MEW - Dobra wiadomość dla spółki- do head Autor: ~Aldabert [46.204.19.*]
    Mi wpadlo torchę po 1,96, ale bardzo mało i dalej nie wiem
    \pozdr
    Gratulacje, złapałeś dołek :).
    Jeżeli bardzo mało wpadło, to nie ma się co podniecać. Wywalić, skasować zysk, a potem zasadzić się w okolicach 2,5. Jak wpadnie ponownie, to wpadnie, jak nie, to też dobrze.

Tak bym zrobił.
  • Re: MEW - Dobra wiadomość dla spółki- do head Autor: ~aldabert [79.163.98.*]
    Dzięki, ale to naprawdę przypadek, po prostu tak się ustawiłem, nie licząc, że to tak spadnie.
    co dalej z msa?
    pozdr
    MSA trzymam. Nie popuszczę, bo ta spółka jest skazana na wzrosty.
    Niebawem pierwsza elektrownia w Cieszynie zacznie kręcić prąd. Wystarczy policzyć roczny zysk z Cieszyna i wychodzi, że akcje są warte ok. 7PLN (moje własne wyliczenia i analiza porównawcza w stosunku do innych spółek).
    W tym roku mają zamiar rozpocząć stawianie kolejnych dwóch, lub trzech elektrowni, co podwoi ich moc produkcyjną. Zyska na akcję znacząco wzrośnie. Nie muszę chyba dodawać, że kurs akcji powinien w związku z powyższym proporcjonalnie rosnąć.
    Nie wspomnę o zysku operacyjnym z nabycia gruntów i wyrobienia zgód, ale taki zysk zaistniał w zeszłym roku, więc nie ma powodu, aby nie zaistniał w obecnym.

Ostatni zjazd miał chyba związek z emisją akcji dla dwóch wybranych akcjonariuszy. Ci dwaj akcjonariusze mają pomóc w tworzeniu wartości spółki. Dajmy szansę owym akcjonariuszom pokazać, co potrafią.
  • Re: MEW - Dobra wiadomość dla spółki Autor: ~lutzek [88.80.5.*]
    OK, na pewno zaglada tu ktos z wladz firmy, wiec pare kwestii.
    Ciekawie robi sie w calej branzy OZE, a nie tylko w wodzie. Tej niestety brakuje lobby, ktore uczynilo by ja "modna", jak np wiatraki. Nie mowiac juz o oporach administracyjnych i mentalnych.
    Kiedy publika dowie sie co kryje sie pod tajemniczymi nazwami projektow (woj. dolnoslaskie, podkarpackie, malopolskie itp) . Rozumiem poufnosc i walke o lokalizacje, ale do 2013 mialo powstac cos wiecej niz Cieszyn (np.elektrownia na Wisle). A ja doszukalem sie poza Cieszynem tylko wygranego przetargu na Karwik.
[x]
MEW -31,67% 0,41 2013-08-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.