Witam Was ponownie,
1) rys fundamentalny
nie analizowałem fundamentalnie spółki - należy zapoznać się z raportami. Skrótowo: półka przynosi zyski - C/ZO 11,35
a także posiada spore przychody, uwzględniając wartość księgową spółki C/P 0,69 Ponieważ mamy do czynienia ze spółką z WIG-MEDIA, to na wartość księgową mogą składać się wartości niematerialne i prawne (jak wcześniej wspomniałem nie analizowałem spółki pod tym kątem - nie zagłębiałem się w rachunek zysków/strat ani bilans). Warto sprawdzić, ile wynosi ROA/ROE.
2) rys techniczny - jak już wcześniej wspomniałem istnieje szansa na formację potrójnego dna - potwierdzają to wskazania A/D (lekka akumulacja, dywergencje) oraz RSI (poziom wyprzedania) mierzone dla okresu 6m oraz 12m. Oczywiście dla krótszych okresów, np 3m, A/D zaczyna trochę "dystrybuować" jednak dywergencje prowzrostowe nadal są obecne.
Wklejam moje nakierowanie AT do dalszej analizy przez Was dla okresu 6m:
http://img545.imageshack.us/img545/4136/netmedia6m.png
Walor do obserwacji.
Pozdrawiam
ja z kolei nie jestem specem od technicznej, za to znam się na fundamentalnej. I moim zdaniem są przesłanki do wzrostu a nie do spadków (tak jak jest obecnie)...
może to jakieś gierki funduszów, nie mam pojęcia, ale trudno mi znaleźć jakieś inne wytłumaczenie...
Info z 7 kwietnia oraz sytuacja techniczna może Wam nie pomóc, jeśli dalej będziecie tak srać do gniazda. Zjazd może być kwestią czasu. Ja bym to inaczej rozegrał.
ktoś dziś z ukrycia sypał po 7.35. Ja myślę że on coś wiedział. Oby nie szykowało się jakieś bankructwo :-(((( jutro żegnam się z tym papierem. Oby tylko powyżej 7 udało się sprzedac.
Cytat:
"ktoś dziś z ukrycia sypał po 7.35. Ja myślę że on coś wiedział. Oby nie szykowało się jakieś bankructwo :-(((( jutro żegnam się z tym papierem. Oby tylko powyżej 7 udało się sprzedac. "
Nie tylko dzisiaj, czytaj moje poprzednie wpisy. Myślę, że jednak będzie dobrze biorąc pod uwagę odbiorców. Jednak tak agresywne sypanie daje wiele do myślenia.
Cytat:
"Czyli jak będzie??? Dobrze czy źle??? "
Moim zdaniem dobrze, nie po to ktoś czyścił wór ukryciaka, żeby sypać poniżej, obniżając wartość portfela. No chyba, że widząc beznadzieję sytuacji sam ustawił się na tym poziomie, po to, by nie straszyć pozostałych (nikłe prawdopodobieństwo). Oczywiście nie sugeruj się moją odpowiedzią, tylko decyzję podejmij sam. Wiesz giełda to giełda.
A moim zdaniem to jest jakieś przerzucanie akcji między funduszami. Według mnie nie ma podstaw do pogorszenia fundamentów. No ale o tym przekonamy się w połowie maja, przy wynikach kwartalnych. Ja mam nadzieję, że będzie to konkretny impuls do wzrostów :)
Klasyczny punkt AT dla tej spolki. Ja nie widze innej mozliwosci jak odbicie w górę od wsparcia na ktorym teraz siedzi. Dziwi mnie tylko dlaczego nie nastapiło to po tym ostatnim info.