Jak pisałem kilka dni temu, nakupowałem się Makory po 0,29-0,31 . Niektórzy w swej dobroci serca przestrzegali mnie przed tym :-)
Na miarę swoich możliwości przeanalizowałem fundamentalnie tę spółkę i branżę i postanowiłem w nią zainwestować. Uważam, że potencjał na tej spółce jest duży. Kiedy na rynek wchodziło chińskie badziewie w Europie popadały huty szkła( również w Polsce jak pamiętacie Krosno i Irenę ) . Obecnie w Chinach szaleje inflacja, i "chińska taniość" się kończy. Jednym słowem , koszty pracy w Chinach poszły mocno do góry. Chińczyk już nie chce pracować za przysłowiową miskę ryżu. Obecnie w Europie praktycznie nie ma hut szkła, a to oznacza dla Makory brak konkurencji.
Pozdrawiam akcjonariuszy Makory i życzę Wam i Waszym Rodzinom Zdrowych i Wesołych Świąt
Irena wraca właśnie do życia i powoli zaczyna iść to w dobrym kierunku. A apropos makory to też się nieźle obkupiłem ze średnią 0,31:-) i liczę na spore zyski.
Obroty wysokie, duże zbieranko wiec będzie wystrzał na bank. Jutro na dzień dobry dokupuję, jak będzie rosło to w południe tez dokupię. Uważam, że jest duże prawdopodobieństwo powtórzenia scenariusza z bioergu i smokeshopu, gdyż ta sama firma doradcza zajmuje się tymi spółkami.
Będą emocję oj będą!
Chciałem dopisać, że to jest NC czyli wszystko się może wydarzyć. Popatrzcie na Tromedia,
spółka idzie jak walec- inwestycje, rozwój, rentowność ponad 40% cały czas prą mocno do przodu, a kurs stoi w miejscu tzn 2.00-2.70. Na Tomedii jestem od 2.49 a na makorze od 0.39 i mam zamiar cierpliwie poczekać :)
Pozdrawiam cierpliwych i odważnych