• w co oni inwestują? Autor: ~lukster [188.47.92.*]
    Czy ktoś może wie w jakie obecnie spółki Idea akcji ma największe zaangazowanie? kupiłem ten fundusz za sporo kasy a tu kilka dni temu podczas gdy wig20 +2% a cały wig +1.5% a oni ...... +0.2% tu juz naprawdę trzeba być albo oszustem albo nieudacznikiem aby taki wynik osiągnąć!!!
  • Re: w co oni inwestują? Autor: ~pluto85 [188.147.176.*]
    Ponad 5% maja w Alterco, Calatravie, Bumech, Opteam, DSS, Hardex, Invest Consulting. Czesc z tych spolek juz duzo urosla, jak Opteam, czy DSS. Jak kupiles po ich wzrostach i sadzac ze mozliwa jest na nich korekta, to beda one ciazyly portfelowi. Z drugiej strony Calatrava walczy o niezla transakcje, jak sie uda to potencjal wzrostu 50%. Ta spolka moze dzialac na korzysc funduszu, i Twoja.
  • Re: w co oni inwestują? Autor: ~realista [31.60.133.*]
    Nie wiem jak mozna kupic akcje spolki nie wiedzac w co inwestuja.
    Wazne tez jest kto dokonuje wyceny akcji.

Jakie +0.2% przeciez ten papier za wyjatkiem malych odreagowan zawsze jest na minusie. Tak pewnie pozostanie przez dlugi czas.
  • Re: w co oni inwestują? Autor: ~lukster [188.47.83.*]
    dziękuję za odpowiedź ale tak mnie zastanawia wtedy wig20 +2% i to nie jedna spółką ale rosły prawie wszystkie i banki i surowcowe i telekom a u nich taka lipa czy wcale spółek z wig20 nie mają? te spółki które mi podałeś to wszystko małe spółki o małek kapitalizacji i płynności to chyba powinni ten fundusz nazwać Idea małych i średnich spółek aby było wszystko jasne.
  • Re: w co oni inwestują? Autor: ~pluto85 [178.182.2.*]
    Z plynnoscia tych spolek nie jest najgorzej (poza alterco i investcon). Pytales o spolkie ktore maja najwiekszy wplyw na jednostke uczestnictwa i to sa te. Jak policzyc kapitaly to na pozostale spolki przypada okolo 40% inwestycji. Wiekszosc polskich funduszy bazuje na spolkach z wig40 i swig80. Idea ma sporo takze mniejszych spolek w ktorych widzi potencjal. Najwazniejsze ze bedac duzym akcjonariuszem maja dostep do informacji poufnej i maja realny wplyw na rozwoj spolki. Jak pewnie zauwazyles Calatrava wzrosla od mojego wpisu nie o 50%, a niemal o 100%.Oni wiedzieli wiecej niz inni inwestorzy o potencjale. Musisz miec na uwadze ze fundusz nie traktuje spolek nieplynnych jako jakas ujme, oni wchodza na dlugo, czesto kupujac i sprzedajac poza rynkiem. Poza tym nie patrza oni na koniunkture. Ja zauwazylem ich spolki ktore pociagna ich aktywa i ktore beda ciazyc, oni nie sa wstanie pozbyc sie akcji przed korekta na Opteam, czy dokupic przed akcja Calatravy... Obecnie nalezy sie przypatrywac Alterco jako potencjalnemu koniowi napedowemu funduszu IDEA TFi
  • Re: w co oni inwestują? Autor: ~mis malinowy [62.152.152.*]
    ja mam nadzieje ze grzesie nasz jajwiekszy leszcz swiatowy zlituje sie nade mna i wciagnie ntt system nosem:D
  • Re: a jak się ma najwieksza wtopa puki co---HARDEX? Autor: ~ed [83.24.42.*]
    ha ha ha ha ha..............................wielki mi fundusz!!!
  • Re: a jak się ma najwieksza wtopa puki co---HARDEX? Autor: ~osa [46.134.100.*]
    ty pewnie z idm-u jestes - myslisz leszczowato bardzo leszczowato
  • Re: w co oni inwestują? Autor: ~Alfons [83.238.103.*]
    Idea TFI nie inwestuje w żadne akcje itp. To jest TFI i zarządzają funduszami inwestycyjnymi.
[x]
BACD 0,00% 0,04 2017-08-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.