• LENA 2.70,- opór Autor: ~Zbyszek [88.220.88.*]
    jeśli go pokona byłaby szansa na kierunek północ
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: lew191 [84.10.29.*]
    Byłby to tylko powrót do tego co już było , ostatnio 21 marca.
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~Zbyszek [217.113.145.*]
    Przysiadły obroty i siedzimy pod oporem.
    Mam nadzieję, że nie będzie łubudu.
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~jola [195.43.66.*]
    czemu tu taka cisza
    podziwiam tego co kupuje po 1
    A co , sądziłaś , że świstak tak szybko spasuje ? To do niego niepodobne ,zwierzak jest obdarzony wyjątkową cechą cierpliwości.
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~Zbyszek [88.220.88.*]
    Sporo było tych "jedynek". Świstak mógł nazbierać całkiem pokaźny pakiet LENY :-)

Swoją drogą ciekawe czy perspektywa wypłaty dywidendy (czyli do 23 maja) podciągnie trochę kurs do góry.
    Pewnie trochę tak , ale najważniejsze będą wyniki 13 maja.
    myślę ze wyniki będą bardzo dobre ale jest to bardzo słaba spółka
    To co , uważasz , że wyniki będą ,,podrasowane" ?
    niestety ale mamy problem przebicia 2,60
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~Zbyszek [88.220.88.*]
    2.70,- było minęło...
    Dzisiejsza obsuwa negatywnie wpływa na moje morale.
    Zdaje się, że przełamano krótkoterminowe wsparcie z kwietnia.
    A przecież są świetne wyniki, dywidenda... o co chodzi?
  • D Y W I D E N D A Autor: ~sajkooo [195.210.60.*]
    Boże inwestorze! A o odcięciu dywidendy to nie słyszeliście?
    http://stooq.pl/q/?s=len&c=1y&t=l&a=lg&b=0
    Mam nadzieję, że na lenie za wielu takich nie ma.
    Kurs dzisiaj wzrósł, a nie spadł.
    Co do analizowania transakcji, to możecie sobie tak to tłumaczyć, ale jest o wiele prostsze wyjaśnienie i nie spiskowe - cała budowlanka i okołobudowlanka (a przynajmniej jakieś 90%spółek z branży) leży i dogorywa. Pomimo maja wiosny tu nie widać. To po pierwsze.
    Po drugie była na lence formacja podwójnego szczytu, która się zrealizowała i mamy teraz boczniaka, który zahaczy pewnie o 2,2 i będzie się bujał do 2,7.
    Po trzecie na rynku brak kapitału, starcza go tylko na duże spółki, a wśród maluchów jest wiele takich perełek jak Lena. Po prostu nie ma kto w nie inwestować.

Zgadzam się co do tego, że trzeba być cierpliwym. Lena rokuje bardzo dobrze na przyszłość i jeśli zarząd czegoś nie zawali prędzej czy później będzie tu dobrze.
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~Piotr [83.6.194.*]
    Poprosiłem znajomego eksperta o analizę transakcji. Jest w tym naprawdę dobry. Zajęło mu to sporo czasu, przeprowadził bardzo dokładną analizę. Wnioski są takie: wygląda, że zawiązała się mała grupa sterująca. Na zasadzie ja dzisiaj co raz niżej sprzedaje ty kupujesz lub odwrotnie. Pieniądze są i tak wspólne. Koszty to tylko prowizja. Przy okazji tych ruchów zawsze się ktoś dołączy kto nie wytrzyma psychicznie. Na zasadzie - umawiam się ze znajomym, który ma sklep oraz innymi znajomymi, że tworzą kolejkę i po kolei wykupują makaron (za chwilę go zwracają na zapleczu). Za chwilę dołączy się babcia, dziadziu, chłopczyk roztropek, itd. Może to działać w górę lub w dół. W momencie gdy jest mało akcji na rynku, dzienne obroty nie tak duże to można robić cuda tym sposobem. Podobno jest to karalne ale widać trudne do wykrycia bo w przypadku Leny to działa. Jak się wykruszą ci mniej wytrzymali psychicznie to dopiero kurs się ustali normalny. Jaki - zapewne taki jaki powinien być wg działania spółki, jej wyników, inwestycji, ceny do zysku w porównaniu do innych, wartości księgowej, itp. Cierpliwi zostaną nagrodzeni. Pytanie tylko kiedy? Może powoli, ociężale, ospale. A może jak ktoś rzuci zapałkę. Ale wówczas dla przyglądających się i zastanawiających będzie już za późno. Kupiłeś kiedyś akcje za 6, zł i jeszcze je masz? Nie rozpaczaj, bądź człowiekiem wiary a zostaniesz wynagrodzony.
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~Jacek [80.53.89.*]
    Ja się też długo zastanawiałem o co chodzi. Odwiedziłem nawet osobiście fabrykę aby zobaczyć jak funkcjonuje. Wrażenie bardzo pozytywne. Zasięgnąłem więc opinii u specjalisty. Wyszło to samo. Funkcjonuje jakaś grupa sterująca. Podłączam się więc w odpowienich momentach i kupuję ile się da. Moi znajomi też. W pewnym momencie grupa straci kontrolę i kurs się zrobi normalny. Szacuję, że dużo się zmieni jeszcze przed wakacjami. I napewno nie będzie to opór 2,7 czy też wcześniejszy.
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~Piotr [83.6.194.*]
    Ja się też mogę założyć o dużą skrzynkę dobrych akcji, że dużo się zmieni jeszcze przed wakacjami.
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~warren bar [89.76.62.*]
    a gdzie jest najbliższe wspracie ?
  • Re: LENA 2.70,- opór Autor: ~warren bar [89.76.62.*]
    do ilu zwalą papier ?
  • Domknęli lukę Autor: ~sajkooo [195.210.60.*]
    Luka na 2,2 domknięta. Teraz powoli powinniśmy wracać w rejony 3. Dziś wziąłem trochę lenki. Oby nie za wcześnie :P

pzdr
  • Re: Domknęli lukę Autor: ~~firebat [153.19.49.*]
    Też zaryzykowałem skromniutki pakiecik. I też mam nadzieję, że było to wejście w odpowiednim momencie.

Jak urośnie, będę się cieszył, jeśli spadnie, dokupię :P
  • Re: Domknęli lukę Autor: ~aa [194.50.214.*]
    a ja czekam na 2 zeta musi spaść żeby mogło odbić
  • Re: Domknęli lukę Autor: ~Gracz [83.26.10.*]
    Czekaj na 1.7 PLN bedziesz mial pewniejszy zarobie.
  • Re: Domknęli lukę Autor: ~sceptyk [89.79.140.*]
    2.14
  • Re: Domknęli lukę Autor: ~Gracz [83.26.249.*]
    Z perspektywy czasu widac ze okazalem sie sporym optymista. I tyle sa warte nadzieje leszcza forumowego. Po 1.6 PLN mozecie brac do oporu.
  • Re: Domknęli lukę Autor: ~kk [79.185.191.*]
    I weżmiemy !!!!
  • Re: Domknęli lukę Autor: ~jeszczenie [195.210.60.*]
    znaczy kto weźmie? bo od miesiąca prócz insajderów nikt nie kupuje. Zarząd pewnie musi odbierać od funda, bo ten nie ma komu sypać. Nie ma sensu teraz się podłączać bo i tak wszystko zasypią. Musi zejść niżej. W okolicach 1,4 warto bacznie się przyglądać.
[x]
LENA -1,16% 2,56 2026-01-05 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.