Ano takie - że lepiej jak idzie stabilnie w górę i osiada na wyższych poziomach .....
Pozwala to uspokoić emocje i potwierdza zgodność działań ze strategią ...
Mała rzecz a cieszy - podobnie jak z ..... :-)
W zasadzie masz rację, tylko że akcje nie rosną na zawołanie a realizacja strategii wymaga czasu. A to wymaga większej cierpliwości jeżeli chce się wspiąć na szczyt.
OK - zawze tak mozna powiedzieć ....
tylko czas - jest drogim czynnikiem i trzymanie bez wzrostów - to strata !
Można przenieść na inne, dobić, wrócić tu i mieć więcej akcji ....
dlatego niech rośnie - ale stabilnie i skutecznie do przodu
po trzesieniu w japoni byla super okazja zeby napakowac portfele spolkami z branzy chemicznej i jak tak zrobilem moj portfel to azoty ,pulway ,police i ciech wszystko pieknie w gore oraz oczywiscie mwtrade,i jeszcze kilka spolek oczywiscie nie moglo zabraknac bogdanki ,rubicona, rafako o reszcie nie bede wpsominal,z checia przyjze sie twoim propozycja tak czy tak zapowiad sie dobry rok oby tak dalej pozd akcjonariuszy
Dnia 2011-04-07 o godz. 22:13 ~kamil.,. napisał(a):
> po trzesieniu w japoni byla super okazja zeby napakowac
> portfele spolkami z branzy chemicznej i jak tak zrobilem
> moj portfel to azoty ,pulway ,police i ciech wszystko
> pieknie w gore oraz oczywiscie mwtrade,i jeszcze kilka
> spolek oczywiscie nie moglo zabraknac bogdanki ,rubicona,
> rafako o reszcie nie bede wpsominal,z checia przyjze sie
> twoim propozycja tak czy tak zapowiad sie dobry rok oby tak
> dalej pozd akcjonariuszy
Wydaje mi się że masz bardzo dobry portfel
Jeśli chodzi o mnie to na KGHM jestem od 3 lat i MWT od 3 lat, Mieszko 2 lata, poza tym ostatnio dokupiłem min:
Erg,Hawe, Odlewnie, ABC Data a więc spółki które niewiele urosły lus kilka spółek na liście obserwacyjnej ale to innym razem.
I CO NIBY, MW TRADE MA PODĄŻYĆ DROGĄ STALPRODUKTU NIBY lbo skotana a ja uważam że podąży drogą banku milenium czyli szczyt już był, ceny akcji nie rosną do nieba :( przykro mi :(
Napisałem wyraźnie aby spółki przeanalizować a nie obejrzeć wykres i wyciągać pochopne wnioski. Spółki które wymieniłem miały dostęp do gotówki i były dobrze zarządzane, dlatego mogły się rozwijać lepiej niż inne.
Żadna spółka nie może się rozwijać bez dostępu do źródła finansowania.
Nie wiem ile MWT urośnie i kiedy. Ale wydaje mi się iż mając przed sobą ogromny, niedoinwestowany rynek medyczny i z tyłu giganta finansowego spółka powinna dalej się rozwijać.
Szczególnie gdy spółka jest na początku drogi rozwoju
Co do wzrostów to owszem spółka urosła już dużo ale od dołków. Ale trudno uznać krach na giełdzie za właściwą wycenę spółek. Natomiast w stosunku do pierwszej wyceny spółka urosła zaledwie około 100% jednocześnie zwiększając dochody kilkukrotnie.
Parafrazując że akcje nie rosną do nieba to jeżeli przyjmiemy rozwój spółki jako wieżowiec to MWT jest co najwyżej na pierwszym piętrze.
Oczywiście jest to moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.
Zgadzam się z Tobą, Jacek. Ja też uważam, że na razie kurs pełza po ziemi i kiedyś zobaczymy tutaj znacznie wyższe poziomy, trudno jednak powiedzieć kiedy to będzie, gdyż rozwój spółki trwa w czasie; mają zaproponować jeszcze inny produkt, miejmy nadzieję, że będzie to jeszcze w tym roku i że będzie to coś, co pozwoli nam się dalej rozwijać w dotychczasowym tempie. Ja miałam sprzedać akcje w okolicach 30 zł, ale zmieniłam zdanie i widzę tu może nie poziomy TU Europa, ale też wysokie.
Na razie musimy przebić na stałe te 19 zł., ale opór jest silny i chyba to jeszcze potrwa.
Pozdrawiam.
Czy ktoś wie może dlaczego firma o tak złej kondycji, przerażająco niskich wskaźnikach i odstraszającym ratingu ponad czterokrotnie przebiła w akcjach cenę swej wartości księgowej, a jeszcze bardziej wobec kiepskiej perspektywy???