Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: dzisiaj test na 19 !!!

Napisałem wyraźnie aby spółki przeanalizować a nie obejrzeć wykres i wyciągać pochopne wnioski. Spółki które wymieniłem miały dostęp do gotówki i były dobrze zarządzane, dlatego mogły się rozwijać lepiej niż inne.
Żadna spółka nie może się rozwijać bez dostępu do źródła finansowania.

Nie wiem ile MWT urośnie i kiedy. Ale wydaje mi się iż mając przed sobą ogromny, niedoinwestowany rynek medyczny i z tyłu giganta finansowego spółka powinna dalej się rozwijać.
Szczególnie gdy spółka jest na początku drogi rozwoju

Co do wzrostów to owszem spółka urosła już dużo ale od dołków. Ale trudno uznać krach na giełdzie za właściwą wycenę spółek. Natomiast w stosunku do pierwszej wyceny spółka urosła zaledwie około 100% jednocześnie zwiększając dochody kilkukrotnie.

Parafrazując że akcje nie rosną do nieba to jeżeli przyjmiemy rozwój spółki jako wieżowiec to MWT jest co najwyżej na pierwszym piętrze.

Oczywiście jest to moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MWTRADE 9,03% 3,38 2026-03-27 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.