• Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~er [83.5.153.*]
    jw
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~reuters [178.235.170.*]
    też się zastanawiam ile czasu spółka będzie tak tania....problem w tym, że jak ktoś chciałby kupić większą ilość to nie ma szans, bo akcji malutko bardzo....może to zniecheca ynwestorów.....jeżeli się nie mylę to do 15 maja ma zapaść decyzja o przejęciu rusoila, w maju tez wyniki, a lock upy tylko do czerwca.....może wtedy się ruszy...

jedno wiem, cierpliwi zostaną wynagrodzeni i to bardzo sowicie
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~BDG [94.40.117.*]
    Dla grubasa to raczej atut bo 6 zeta zaliczyłby w krótkim czasie i za stosunkowo małe pieniądze... z drugiej strony grubas może poczekać aż do 6 pojawi się więcej akcji wcześniej ściągniętych przez niecierpliwych z wyższych poziomów jednocześnie wiedząc że póki co nikt nie będzie mu z początku w tym przeszkadzał bo póki co jak bananowa bananową czym tańsze akcje (nawet perły z super AF jak na NC jaką jest broadgate) tym mniej chętnych a czym droższe tym więcej, ale do kwadratu ... :) "przestudiowałem" ten psychologiczny fenomen na 11 bit tj. brałem między 7-8 zł* a następnie dokupiłem za 10-11 i nikt mi w tym nie przeszkadzał (przy 7-8 pod koniec 2010 byłem prawie sam !!!) więc pomimo żałosnej podaży mogłem się obkupić tudzież opić jak bąk ;) następnie z pocałowaniem w ręke brali za 20 zeta i krzyczeli że promocja...

* https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=2068644&strona=1 (pisałem też o tym na parkiecie jako Caius Cosades)

PS. Ponoć polacy tak mają - jak zobaczyli cukier za 5 zł to zamiast sypać 1 zamiast 2 łyżek cukru zaczęli kupować 10-100 razy tyle niż faktycznie wcześniej potrzebowali i gromadzić w garażach i piwnicach :)

PS2. Tak ja na 11 bit uważałem za wyjątkową okazję branie poniżej 10-11 zł (pomimo że wszędobylscy "życzliwcy" krzyczeli o 5,XX zł** :) tak tutaj wszystko poniżej 6-7 zł na obecną chwilę to śmiech na sali, a o sprzedaży można zacząć myśleć przy 10 złotych o ile naprawdę ktoś musi realizować zyski...

** https://www.bankier.pl/forum/temat_szykuje-sie-cofka-na-5-zl,9240590.html
    Aha zapomniałem dodać że na 11 bit do 12 zeta też była b. niska płynność i wszyscy narzekali... jednak akcje jest dziś ciągle tyle samo jednak powyżej 12.3 zeta jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki płynność stała się jedną z najlepszych na NC... normalnie cuda nie widy ;)

http://www.stockwatch.pl/gpw/11bit,wykres-swiece,wskazniki.aspx
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~Fraktal [89.100.154.*]
    Dzieki za psychologiczna analize zachowan leszczy na NC. To szczera prawda z 11BIT.
    A ja sobie siedze i spokojnie obserwuje miotanie sie leszczy bez kapitalu, ktorzy musza zarobic 100% w jeden dzien i skacza sobie ze spolki na spolke. Dzieki nim maklerzy dobrze sobie zyja. A zyski bede powoli realizowal przy 20 zl i wyzej.
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~A A A [79.189.155.*]
    Wygląda na to, że wobec faktu klęski inwestycyjnej uprawiacie samopocieszająca propagande, , sytuyacji z jednej spolki nie można przenosic na druga , bo to za kazdym razem inna para kaloszy. Ktos defitywnie wyszedł, zarobił, taka jest prawda i nie intersuje juz go spólka, poza tymi którzy zostali zlapani a kleszcze niemocy.
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~Kuba [81.210.63.*]
    GDyby bylo tak jak mowisz to bysmy szorowali na 2 zl. Ale to bardzo dobrze ze takie glosy zaczynaja sie pojawiac zawsze duze zyski pojawiaja sie w strachu i leku, tym bardziej przy takiej spolce.
    Jeżeli to insynuacja do mojej wypowiedzi to pamiętaj że mam średnią 4.30 i póki co czekam na możliwość uśredniania w dół lub w górę ja jestem tu dopiero jakieś 2 tyg i nigdzie mi się nie spieszy oraz nie obchodzi mnie ile zarobiłem/straciłem wirtualnie dziś czy jutro tylko ile zarobie REALNIE za min kwartał - na 11 bit byłem kwartał na epictures 2 m-ce i NIKT absolutnie NIKT nie przeszkadzał mi w kupowaniu nawet za 4,30 (bo było im za tanio:) - pamiętaj że nie wszyscy na NC kupują śmieci dzień po debiucie w celu zarobienia kilku groszy na DT. A secundo człek to zwierzę społeczne i czasem chce sobie pogadać z innymi na różne tematy które go obecnie interesują.
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~Aldabert [79.163.89.*]
    BDG masz rację w 100%, nie wszyscy kupują śmieci po debiutach... . Osobiście też nie wchodzę na debiucie. Mam do ciebie pytanie co sądzisz o spółce alkal?
    Jestem ciekawy twojej opinii.
    pozdr. dzięki.
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~Kuba [81.210.63.*]
    Wszyscy coraz bardziej wystraszeni, juz nawet nie probuja zbijac ceny na nizsze poziomy bo widza ze to zbyt ryzykowne. Sciagna cene minimalnie w dol i zbieraja wszystkie wieksze pakiety ale tak zeby nie bylo fajerwerkow. Radze trzymac bo do raportow coraz blizej a napewno nie beda obejetne tym razem dla ceny akcji.
    Pozdrawiam
  • Re: Ile będzie trwał ten ping-pong ? Autor: ~A A A [83.9.252.*]
    Jak się nic nie dzieje , to pozostaja tylko marzenia, a jakie będa informacje, oczywiscie od nich wiele zalezy, perpektywa Twoja BGD jest inna, pryz takiej sredniej, ale inni nie czuja się tak komfortowo, kupili duzo wyzej, czekaja.,a tu ciagle o miesiąc później zapowiadane sa jakies niby wazne info. więc watpliwości nasuwają sie siła rzeczy
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.