• Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~michcio [83.28.14.*]
    Nie ma powodów do niepokoju spólka podpisuje nowe i przedluza stare kontrakty na realizacje i podtrzymanie przychodu spolki pomniejszajac rok co rok koszty wedlug mnie nadaje sie idealnie na dobra inwestycje dlugoterminowa po ostatnich komunikatach widac ze spolka jest jedyna na newconet w tej branzy. Prowadzi dobra polityke inwestycyjna rozwijajac sie non stop zwieksza swoje mozliwosci

goraco pozdrawiam tych co juz sie pozbyli a pewno beda zalowac
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~abes [80.50.55.*]
    moje zdanie jest podobne ;) inwestycja tymczasem na rok, a jeśli wejdą na główną może i dłużej.

tak sobie tylko myslę dlaczego ktoś tak sypie, ale trudno uwierzyc by byl to proces kontrolowany przez większościowych bo swoje pakiety raczej wyrzucali powyzej 1 zł, jesli już.

sam nie wiem. w poniedzialek znów dokupię, mam nadzieję że jeszcze po taniości...
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~XXy [78.8.54.*]
    Nie inwestuje na NC zbyt duze ryzyko. zbyt niskie ceny akcji.
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~micha [217.153.167.*]
    zgadzam sie, spolka jest fajna, robia fajne rzeczy. przede wszystkim istnieja od 20 lat, a to rzadkosc na nc. najwazniejsze ze podpisuja ciagle nowe kontrakty i jakos tam sobie radza.
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: pollaczek [178.202.208.*]
    http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Polskie-porty-odbily-sie-od-dna-n46808.html
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~ooo [83.15.159.*]
    Niestety nie wygląda to zbyt dobrze:(
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~rade [83.9.126.*]
    Tu jest ciągła sprzedaż na tym samym poziomie z chwilami "podpuszczania".I oczywiiście świetne infa które na normalnych spółkach spowodowały by natychmiastowe wzrosty.To raczej wygląda na długie kiszenie z momentami podciągnięć a nie odpał.
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~swój [89.174.106.*]
    A jak dzisiaj to wygląda?Nie ukrywam kupiłem troszkę.
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~patrol [77.252.83.*]
    Dzisiaj to wyglądało ta umówione transakcje pakietowe...Raczej nie kupował to jakiś drobny inwestor. Moim zdaniem w spółke wchodzi jakiś fundusz.
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~tomi77 [89.78.143.*]
    Jakiś fundusz hahahha .A powiedz kto wchodził jak BLT chodziło po 1.2-1.3zł a obroty były po 3-7mln pewnie prezydent RP hahahaah!!!!!
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~patrol [77.252.83.*]
    wtedy to była dystrybucja...jakbyś był tak spostrzegawczy, jak cięty w swoich ripostach - to zauważyłbyś, że przy spadkach był olbrzymi wolumen.
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: ~janosik [195.74.48.*]
    proponuje zainwestować w ipodsa
    super raport nowe kontrakty kwiecień miesiącem ipods-a
    Gdyński Balticon zakończył negocjacje i podpisał umowy z największym na świecie operatorem żeglugowym Maersk Line. Spółka obsługuje już dwóch światowych potentatów transportu międzykontynentalnego - amerykańskiego American President Lines oraz OOCL.

Dwie podpisane w tym tygodniu umowy z Maersk Line dotyczą obsługi ruchu kontenerów Maersk w terminalach Balticonu, obejmującej składowanie, przeładunki i serwis kontenerów zwykłych i chłodniczych w Gdańsku, Gdyni i Szczecinie oraz warunków transportu samochodowego tych kontenerów na terenie Polski i Unii Europejskiej.

- Roczną wartość kontraktu z Maersk Line szacujemy na około 12 mln zł, łącznie z innymi umowami zrealizowaliśmy już prawie całą tegoroczna prognozę przychodów - mówi Tomasz Szmid, prezes Balticonu.

11 maja możemy spodziewać się w Gdańsku pierwszego z pływających kolosów, Maersk Elba, o zdolności przewozowej ponad 13 tys. TEU, a w następnych tygodniach spodziewane są w Gdańsku kolejno: Maersk Eubank (13 tys.TEU), Eleonora Maersk (15,5 tys. TEU). W czerwcu do gdańskiego portu DCT wpłynie jeden z floty 8 największych na świecie kontenerowców, "Emma Maersk" (171 tys. GT, długość 397 metrów, szerokość 56 m , zanurzenie 15,5 m) o rekordowej ładowności 16 tys. TEU.

Dla Balticonu, który posiada swoje terminale przeładunkowe we wszystkich morskich portach w Polsce, większe kontenerowce oznaczają rekordowe ilości przeładunków, w szczególności biorąc pod uwagę podpisaną właśnie umowę z samym Maersk Line oraz faktyczną wyłączność na obsługę terminala DCT.

Maersk Line, po osiągnięciu w ubiegłym roku 5 mld dolarów czystego zysku, zdecydował się na kolejny spektakularny ruch - zakontraktował z Daewoo budowę 10 statków o ładowności 18 tys. TEU każdy, z opcją zamówienia 20 następnych jednostek. W rękach polskich portów pozostaje więc tylko odpowiednio się przygotować do obsługi tak ogromnego wolumenu handlu kontenerowego.

Już w trakcie minionego roku widoczny był rosnący obrót kontenerów w żegludze bałtyckiej, a statki serwisu AE10 (pierwsza taka linia, łącząca bezpośrednio porty azjatyckie z Gdańskiem) zawijały do Gdańska z coraz pełniej wykorzystaną ładownością.
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: odhinn [82.177.228.*]
    Źródło?
    http://www.spedycje.pl/spedycja_transport_morski/25764/morski_kontrakt_roku.html

http://biznes.trojmiasto.pl/Miliononowy-kontrakt-Balticonu-n46944.html?&id_news=46944&strona=1#opinie
  • Re: Moje zdanie na temat Balticon Autor: odhinn [82.177.228.*]
    nice... dzięki (;
[x]
BALTICON 3,00% 20,60 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.