racja, ciezko ja ruszyc, ale teraz bedzie chyba lzej, lipka musi posprzatac w obu przejetych spolkach, posprzedawac zbedny majatek, ktorego samemu kompapowi nie brakuje, razem z oboma "grafami" to jest wiecej jak 20 mln, a inna sprawa to pilnowac zeby mu calego kompapu np. Pan Knabe nie sprzatnal sprzed nosa, pozdrawiam
grunt ze przebilo sie 8 zl.fakt ze lekko zanizyli.bylo nawet 8.28.technicznie przebicie 8.4-8.5 otwiera droge do wzrostow a ze infa super-akcje zaczynaja dyskontowac to co nieuknione.mnie te ceny nie interesuja.moj pulap to slodka tajemnica.sam sie dziwie ze po lyknieciu 2 duzych poligrafii kompap nie kosztuje minimum 10 zl.wg mnie nie tylko grubi z kompapu dokupuja ale tez kadra kierownicza ozgraf i bzgraf powinna to robic-bo szydem jest teraz kompap sa-a nikt zadnej akcjii nie dodrukowal-dlatego nie dajcie sie wydymac/pozdro
jesteś tutaj ........ widac jak ktoś rzuca na lewo co by zbić kurs a z prawej łapia co róż ale tez widac parcie na kurs który coraz trudniej utrzymac na tch poziomach
okolice 30 zł tam staniemy na dłużej....ale spokojnie po następnych przejęciaach w chwili obecnej po ocenie sytuacji panującej na rynkach uważam e 50zł jest w zasięgu do EURO.... czego sobie i wam życze
GOOD SPEED czy jak to tam idzie ;)
podales swoj pulap ale wg mnie to w krotkim terminie jest nierealna ale za 2-3 lata owszem.dawno temu kompapem handlowano nawet po 60 zl.w tamtej hossie malutki kompap.ktory prawie nic nie robil dobil chyba do 23 zl.to co bedzie teraz -gdy na naszych oczach rodzi sie poligraficzna grupa kapitalowa a jej przychody moga dobic do 100 mln i nie ma odpowiednika na gpw-a akcji jest wciaz tyle samo-ani jednej nie dodrukowali/pozdro
dopiero teraz obejrzalem wywiad z lipka-jest tam kilka b.ciekawych rzeczy.1.robia porzadki w ozgrafie-podpisali przedwstepna umowe sprzedazy magazynu ozgrafu za 2.5 mln.2.wygaszaja kwidzyn-przenosza maszyny do ozgraf a stare sprzedaja-mowil o 320 tys.zl.3.uzgodnili wlasciwie z gradem zakup bzgraf-zostal tylko pakiet socjalny-kwota za zaklad 6-7 mln.4.padla sugestia ze moga juz nie miec muzy-pewnie uplynnili pod gotowke.-licze gdzies 0.8-0.9 mln.moze sie myle -ale wychodzi mi ok.3.5 mln gotowki-za ktora pewnie z kredytem kupia bzgraf.i znajdzie mi jeszcze prezesa spolki gieldowej ktory sam sobie scial pensje-pelny szacun.radze nie robic juz teraz glupot na akcjach kompapu-to jest czas akumulacji a nie sprzedazy/pozdro
nieźle, ale czy prawdziwe jest wrażenie, że już nikt nie dobiera, tylko zapanowało oczekiwanie na 30 zł?
Ja łyknąłem 1k. przed chwilą, ale dziś jest grunt pod zaniżenie kursu, przy biernej postawie ogółu.
ja jeszcze bralem po 5.5 ale wywalilem po 9.35-ale po przejeciu ozgrafu i prawie dopietym bzgraf skonczylem skakanie -bo dzisiejszy kompap to zupelnie inna spolka-i sam sie dziwie ze nie jest pow.10.ja patrze bardziej w przod.troche sie ludzi zdziwi na koniec roku jak zobacza raport gk kompap sa-ale nikt nie zabroni insiderom grac.to jest gielda/pozdro
prezes lipka w wywiadzie mowil cos o przyszlym wtorku-pewnie chodzi juz o pelne dopiecie bzgraf.na 80 pr.wyladuje w kompapie.przypadkiem dowiedzialem sie ze w kwidzynie-gzie kompap ma siedzibe i zakladzik znajduja sie potezne zaklady -international paper-produkujace papier i opakowania.grupa swiatowa z usa-60 tys.pracownikow globalny zasieg.firma zostala sprywatyzowana na pocz.lat 90-tych.byla warta 600 mln-zgadnijcie po ile szarancza z po-bylej unii wolnosci puscila te potezne zaklady w kwidzynie-za 100 mln zl.a ich szara eminenja-lewandowski jest teraz komisarzem ue ds.budzetu.a kilka dni temu ich nastepny guru-krzysiu bielecki-ze tamte prywatyzacje byly bledem-tak nazwal okradanie polakow.motto-''polskie przedsiebiorstwa sa malo albo nic nie warte dlatego sa tanio sprzedawane''-donald tusk vel slonce peru-
nic na to nie poradzisz głupota ludzka, pażernośc, krótkowzrocznośc itd itd ale kto to wszystko ma naprawic jak polak nie chce znac prawdy woli wierzyc w bajeczki o zielonej wyspie itd itd ........................ wszystko było by betka tylko kłopoty sa przed nami bo słonce peru nic nie zrobi ani teraz do wyborw ani potem bo jemu śnia sie kariery w UE a na strośc prezydentuta po mysliwym 9 założenie jest że "bór-komorowski" bedzie dwie kadencje ale ja osobiście sadzę że dwie nie bo przy tym rzadzeniu to wszystko runie za 2 3 lata = witaj grecjo
zgadzam sie.wielki kibel szykuje sie przed nami.zajmuje sie handlem i ostatnimi czasy zaobserwowalem mniejszy popyt na towar. poprostu ludzie nie maja juz pieniedzy.podatki up up.rok 2012 znowu up up.szkopki przyjezdzaja juz tylko do polski tankowac paliwo bo jeszcze jest troszeczke taniej[mieszkajacy na granicy].niemiec ktory zarabia piec razy wiecej od polaka placi za chleb o polowe mniej.ogolnie wrzystkie produkty sa tansze w niemczech jak w polsce.i o co tu kaman tuskowrzodzie.lech walesa powiedzial jakies 15 lat temu ze w polsce bedzie lepiej jak w japoni [tam sa powodzie i trzesienia ziemi,w polsce nie ma],dotrzymal slowa mam nadzieje ze ty terz dotrzymarz ha ha.to byl moj belkot po wypiciu pieciu piw, jestem zawiedzony polskim rzadem.dla polski szykuje sie nieciekawa przyszlosc
jaki z tego wniosek-rodacy obudzcie sie bo wam polske ukradna.pamietacie spotkanie wiedenskie kulczyka/podobno wystepowal w imieniu kwasniewskiego/ z plk kgb-alganowem- dyskutowano przejecie lotosu i orlenu przez rosjan.niestety dowiedziala sie o nim ulica- wybuchl skandal a kulczyk w poplochu uciekl z polski i odnalazl sie ciezko chory w londynskim szpitalu i nie chcial czekac na kajdanki.a pare dni temu -przyjaciel ludu -tusk stwierdzil ze nie widzi ideologicznych przeslanek aby lotos kupili nawet rosjanie-ludzie kto nami naprawde rzadzi-pilsudski dmowski.paderewski.sikorski.mikolajczyk i cala dzielna ak-na pewno sie w grobach przewracaja-motto-''biada temu kto jest slaby''-a.hitler
kiedys jak studiowałem historię zastanawiałem się jak to możliwe żeby suwerenny kraj przejeła (rozebrała) na części obca siła (kraje) a no tak bo prywatny interes jest nad interes narodu , słabośc rządzi tym krajem , miernota ostatnia jak ten naród , na nic innego nie zasługuje , wykupia nas i będziemy pachołkami europy w imię czego a no w imię wypełnionej pychy tusków i innych lewandowskich kulczyków itd dla nich liczy sie tylko ich kabza pełna po brzegi a ślepy lud bedzie cierpiał i żadnych wniosków nie wyciagnie z histori = niestety ........................................................ a wiesz co jeszcze w tym wszystkim jest najtragitniejsze ..... 95 % polaków przyznaje się że jest katolikami a kler nic na to jakby mu było na reke im więcej ciemnoty i biedy tym lepiej dla nas ........ a ja sie pytam , gdzie : "ojcze prowadź" czy po to JPII rozwalał mury by teraz wszystko zamiweś pod dywan i pławi się w obłudzie wiary ..... pytam się jakiej wiary ? w mamonę ?
dzieki kompapowi rozmawiamy o polityce-senior-skonczyl historie i widac ze ma pouladane.ja prawo na uniw.gdanskim-m.in.mialem egzamin z prawa pracy u sp.kaczynskiego-wszyscy go lubili.pisze o tym z tego wzgledu ze we wladzach kompapu sa prawnicy z mojej b.uczelni-np.dr.gluchowski-zajecia z nim z prawa obrotu gospodarczego to bylo cos.potem zostal chyba szefem rn pko bp.rodziewicz itp.ci ludzie wraz z dr.jedlinskim/super fachowiec z pr.cywinego.obecnie wladze skok.byly doradca kaczki/-maja chyba najslynniejsza kancelarie prawna w polsce -wlasnie w sopocie-stad tez pochodzi prezes lipka.mam nadzieje ze te nazwiska we wladzach kompapu sa jeszcze aktualne/pozdro
ja wiem że nie jest beznadziejnie , to wiara trzyma nas na tym padole bez niej jak by było życ ............................
nie wszystkich do tego wora ...........................
ale jest nas mniejszośc ............................
z prawdziwa przyjemnościa słucham i patrzę na poczynania włodarzy Twojego regionu jak i np. Wrocław = Dudkiewicz , czy Poznań = Grobelny
pozdro
Czytam czytam i w wielu sprawach się identyfikuję!
Zdziwicie się ale wiem również ,że Prezes Lipka ma prawicowe poglądy!
Głuchowski to jego sąsiad i znają się poniważ grand -firma lipki ma siedzibę w Sopocie Armii Krajowej 116 tam gdzie kancelaria dr. Głuchowskiego!
A wracając do Kompapu ten tydzień będzie bardzo ważny! oceniam ,że w Piątek bedzie powyzej 8,50 !!
A jakie jest wasze zdanie?
wg mnie jesli ten tydzien bedzie przelomowy co do bzgraf to powinnismy nie tylko wybic sie pow.8.5 ale nawet znalezc sie pod 10.-co potwierdzi trend.ale zwracam tez uwage na to-maly kompapik mial 50 pracownikow-po 2 akwizycjach-bedzie juz 400.kompap naprawde wyplywa na gleboka wode-ale jak cos nie pojdzie dobrze wieksza glebia szybciej wciaga.odpukac aby nie.wierze ze spelni sie pozytywny wariant/pozdro