jeżeli analizujesz opierając się tylko na ilości zleceń to życzę udanych inwestycji
jest wiele spółek na NC gdzie nie ma wcale zleceń kupna i co akcje spadają?
prawda jest taka że spekuła znów zdecyduje o losie spółki możliwy zjazd na 2 zł i zebranie wszystkich akcji do wystrzału(ale tylko debil by oddawał takie akcje tak nisko) albo wystrzał z poziomu który jest teraz może będziemy kisili między 3-4 zł przez kilka miechów ale w końcu przebijemy 5zł 6 itd
jak chcesz szybki zysk to idź na inną spółkę i nie naganiaj na sprzedaż bo to robisz od ponad tygodnia
po pierwsze w najbliższym czasie nie mam zamiaru ani sprzedawać ani kupować akcji tej spółki(planuje sprzedać na interesującym mnie poziomie 6-7zł) . Kupować już nie zamierzam, chyba że spadnie na 2,00 na co daje 1% szansy.
po drugie piszesz że ja od tygodnia naganiam na spadki(chociaż wcale nie naganiam, pisze co widzę na najbliższych kilka sesji, przecież narazie popyt jest zerowy, długoterminowo napisałem wyżej) a sami naganiacie jak stado baranów na wzrosty i to mnie strasznie wkurza, bo zawsze jak tak jest to tylko odstrasza potencjalnych inwestorów. A jak wejdzie jakiś leszczu, który inwestuje czytając forum, chce żeby wiedział że zawsze jest ryzyko spadku(czytając was można odnieść wrażenie że to tylko do góry będzie szło.)
I przykład, jak było powyżej 4 od razu pojawiło się dziesiątki wpisów że lecimy na 9, 15 zł i inne tego typu rzeczy. Po otwarciu forum moja pierwsza myśl: czas sprzedawać. Nie zrobiłem tego tylko i wyłącznie z tego powodu, że naprawdę wierze w fundamenty tej spółki, ale pierw ci najwięksi krzykacze muszą się pozbyć akcji.
po trzecie kiedy się nauczycie że czym szybciej spadnie tym szybciej wzrośnie.
Moje wpisy to tylko moje przemyślenia i wręcz zabraniam inwestowania na ich podstawie. Nie naganiam w żadną stronę - poprostu dla własnej satysfakcji staram się prognozować jak zachowa się kurs w najbliższym czasie.
Ludzie inwestujcie własną głową, a nie sugerujcie się forum!!!
Od kiedy fundusz wszedł kurs leci na ryj i bedzie leciał bo on tak chce obejmuje akcje po 4,50zł ale kupuje po 3,01zł a jak tak dalej to mysle ze i po 2,80zł kupi
"Przekroczymy 3zł i zaczną sie dopiero spadki !!!!!!!! "
nawet jak spadnie poniżej 3 to co z tego wysyp się ze swoich akcji i tyle
jak ktoś zacznie sypać to zawsze się znajdzie drugi co będzie zbierał przy takiej spółce to nie problem
przypominam że directes chce wejść na rynek główny
Czyżby zmiana trendu na wzrostowy. W dużo więcej zleceń kupna w arkuszu się pojawiło. Pierwszą barierą do przeskoczenia jest kurs 3.60. Jeśli poniedziałkowy wolumen będzie większy od dzisiejszego jest szansa na 3.60. Fundusze kupowały po 4,5 zarząd może sprzedać po przekroczeniu bodajże 9,1 ciekawe co nam przyniesie początek kwietnia
Po dzisiejszym dniu nie wiem co już myśleć o tej spółce. Szkoda że pan bankier się już nie wypowiada. Z jednej strony takiego pustego arkrusza zleceń sprzedaży na tej spółce jeszcze nie widziałem, a z drugiej dzisiaj ktoś ostro sypał po 3,10. Ciekawe ile tego może mieć. Jakie waszym zdaniem prognozy na najbliższy tydzień, spadek poniżej 3 czy powrót na 4?
jak chcesz żeby urosła to sprzedaj akcje
ktoś wali po kursie ewidentnie i skupuje te akcje i tak na dłuższą metę urosną
a jeżeli ktoś zaniża kurs to znajdzie się taki drugo co zacznie tanie akcje skupować
wczoraj poszedł pakiet 30k akcji po 3,02
Co przyniesie? Podaz akcji serii C kupionych przez znajomych krolika po 1.50 i 2.80. Podejrzewam ze wymiana akcji z BBI dotyczaca Cartridge World nie byla ekwiwalentna stad nie ma sie co napalac cena 4.50.