No kochani wykorzystajcie ten moment, za długo nie będzie stał na peronie a wszystko wskazuje na wzrosty, takie moje zdanie. Grubasy niech se biorą z prawej Pozdro dla akcj....
o czym ty warren piszesz-nie patrz na kurs bo oslepniez od monitora-ja tego nie robie-albo wierze w spolke albo nie.dzis 2 infa-prezes dokupuje i parafowanie kupna bzgraf-co to znaczy-a no to kompap bedzie 4-5 razy wieksza spolka niz byl.i nie ma innej duzej spolki poligraficznej norowanej na gpw-tylko kompap-miliony ksiazek .slownikow kalendarzy.magazyny-to tez trzeba czytac nie tylko komputery.za pare lat ktos naprawde gruby z tej branzy moze wejsc na plecach kompapu na gpw-patrz bardziej w przod/wg mnie jest wciaz tanio.zakup 2 duzych poligrafii-a spolka nie kosztuje minimum 10 zl-smiech na sali/pozdro
Dla mnie ważne jest ,że najpierw są czyny a póżniej informacje.
Miało być do 25 03 i jest do 25 03 parafowanie umowy !
Podpisanie nastapi pewnie w kwietniu ! Tempo jak na MSP zawrotne.
Miałem nadzieję ,że zakupy robione przez Waldka będą wieksze ! ale ma czas jeszcze ok 5 tygodni do następnego okresu zamkniętego!
Mam nadzieję ,że dokupi z 50 000szt więc bedzie to odpowiedni sygnał!
Miał podać strategię do konca marca-myślę ,że czeka na ostateczne podpisanie umowy z bzgraf i wtedy poinformuje rynek a ,że plan ma to teraz już jestem pewny.
Kompap + ozgraf+bzgraf razem ok 75mln przychodu w 2010roku
2011 powino być 80-90 mln! efekt synergii ;wspólne zakupy ,księgowość zarządzanie ;uzupełnienie parku maszynowego ;sprzedaż zbednych środków trwałych !
5 mln zysku minimum a to jest ok 1 zł na akcje w pierwszym roku!
witaj wert masz racje -tempo w sprawie bzgraf jest zawrotne-nie poznaje lipki.ale dla mnie podejrzanie jest za tanio-spolka przezywa rewolucje i nie moze przebic 8 zl-szok.teraz dla mnie jeszcze jedno widac-szkoda ze nie udalo sie przejac muzy i posrednio wilgii-wtedy bylaby jeszcze wieksza synergia.pozdro
Komunikaty były w piątek 15,30 i 16 30 wielu inwestorów już było w drodze do domu ;-).
Perspektywa jest kilku letnia a nie kilku dniowa więc spoko -to zostanie docenione!
Lipce nie zależy na rozgłosie bo widać ,że sam dokupuje-pewnie to co sprzedał Mosce .
Liczę ,że kupi poważniejsze pakiety.
A co do Muzy i Wilgi!-i tak uważam ,za cud ,że kompap odzyskał ok. 12 mln zł ! zainwestował to w zakup ozgrafu -(16,7 mln i tylko kredyt 4 mln!) Wolałbyś aby miał Muze i 16.7 mln kredytu ? ja nie!
W rankingu wirtualnywydawca.pl Grupa Muza zajełą 20 miejsce wśród wydawców więc jest jeszcze trochę wydawców do współpracy
.. no i to różowę towarzystwo! poczytaj o historii powstania Muzy -prosto ze środków z KC!
Pokłócili się o wynagrodzenie Przewodniczącego (21,500zł/m) a ja myslę ,że Waldek zobaczył jak to firma i się szczęśliwie ewakuował!
Mam nadzieję ,że to był jego plan a jeśli to był przypadek to nadzwyczajnie szczęśliwy!
--
Kurs Kompapu przed infami poszedł o 11% w 7 dni i tak jest lepiej niż gwałtowne ruchy!
oczywiscie wiem ze muza to komuchy z czarzastym z ordynackiej na czele i to raczej male wydawnictwo-ale ma ta zalete ze jest notowane na gpw i potencjalnie inne wydawnictwa np.bellona mogla by sie poczepic.a to ze lipka majac tak duzo glosow w muzie przegral to tez swoista paranoja.sa spolki ze wlasciciel ma nawet 5-10 pr. i ja kontroluje a waldek mial ponad 30.
Waldek miał ponad 41%. Myślę ,że tam jest drugie dno! on zrobił wezwanie po 10,60 zł i prezes Garliński mówił ,że to bardzo mało !! zobacz teraz wielu by za 9 zł wszystko oddało!
Myślę ,że Lipka zobaczył coś czego my nie widzimy i pod pretekstem wysokich pensji przewodniczącego RN wyskoczył ! Zobacz skoro taka dobra firma to gdzie teraz jest -dobrze chłop zrobił! za 12 mln to można kupić większe wydawnictwo a zamienił to na realną firmę z obrotem ponad 42mln za 2010! i poważnym majątkiem (2h w centrum Olsztyna biurowiec ,hale) export 4mln ojro!!
Zobacz na bilans Muzy -dramat kilkanaście milionów zapasów !
bilans jest taki 41% muzy za 85% Ozgrafu! dobry ruch zobaczysz już w maju!
Pozdrawiam