• dębica-zero ryzyka Autor: jaro73 [109.243.46.*]
    Dębica to spółka dla cierpliwych i to jej jedyny minus można czekać naprawde długo na konkretny zysk.Kto ma kase i czas nic nie ryzykuje skoro wezwanie po 59,52 się nie powiodło to cena 62 jest naprawde niska biorąc pod uwagę rozwój spółki.Obecne zawirowanie na linii goodear-pzu wkrótce się skończy a wtedy cene ok 100 zł bardzo realna.
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Sokol [95.49.225.*]
    Brać panowie i panie brać bo w niedługim czasie promocja się wyczerpie !!!!!!!!!!!!!!
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~KOLO [83.31.3.*]
    ZERO RYZYKA KURS AKCJI NA TYM POZIOMIE OD LIPCA 2009.???????????????
    POPATRZ NA SPOŁKI Z WIG20
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~jaro73 [46.112.241.*]
    zgadza się jak ktoś chce szybko mielić kasą to nie na dębicy,ale i dębicy przyjdzie jeszcze czas,
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Plikot [95.49.231.*]
    Waldi - wyrok w sprawie BDO powinien zapaść już okolo 14 marca 2011 roku wowczas uplynal 3 misieczny termin od daty zlozenia wniosku przez PZU.
    Ale jak to uczynil Bronek Talar lacze sie w bulu i nadzieji z akcjonariuszami iż final nastapi nie dlugo????????????????????????????
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~waldi [79.191.43.*]
    Plikot wniosek o wyznaczenie biegłego rewidenta do Sądu rejestrowego był złożony przez PZU 2011.01.11 czytaj najważniejsze wiadomości o spółce w zakładce z lewej strony
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~waldi [79.191.19.*]
    Mniejszość narodowa uchwaliła ustawę o szkolnictwie wyższym a jej główny pryncypał ją dzisiaj podpisał,która w znaczący sposób ogranicza studia dzieci z rodzin mniej zamożnych i mnie wykształconych większości będą to dzieci z rodzin pochodzenia polskiego, które będą mieli drzwi zamknięte na studia. Nie będzie to dotyczyć dzieci z rodzin z mniejszości narodowych gdyż oni zajmują wyższą pozycję w naszym kraju na każdym szczeblu.

Uchwalili sobie wyższe stypendia wiadome które dzieci są zdolniejsze i mogą z tych stypendium korzystać, oni będą swoje dzieci kształcić za darmo a nasze dzieci pewnie będą musieli płacić za studia których i tak w końcu nie ukończą. Pieniądze wpłacone na studia za nasze dzieci pójdą na profesorów z mniejszości narodowych i wychodzi tak ,ze skorzystają oni na nas dwa razy ohoh tego nigdy nie zrozumie na czym to polega haha.
    Za takie społeczeństwo ma nas mniejszość narodowa i liczy ,ze za 200lat śladu po nas nie będzie ,wszystko będzie ich/
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=v9ArBWKT7pg&NR=1&feature=fvwp
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~oh oh [84.205.27.*]
    Waldi sprzedaj w końcu tą swoją dębicę zanotuj kolejną historyczną wtopę i nie zawracaj mi gitarrrry.Ja czekam na 15 zł.i mam nadzieję się załapać a jak nie to trudno i tyle.Pa
    oh oh
    aha i jeszcze jedno-oh!!
    oh oh
  • oh - oh Autor: ~oh - oh [91.150.181.*]
    oh - oh - przestań błaznować - już wszystkie dzieci w przedszkolu a ty jeszcze w pieluchach po chałupie latasz............
    oh oh nijaki ja mam akcje Dębicy po 24-31 zł w 80% już chyba 14 lat jak nie więcej i dla mnie to jest bez znaczenia czy akcje te kosztują 62 cz 160 zł.dywidenda już mi dawno zwróciła tą kasę, akcje w tej chwili to mam już za darmo

Wyjście z tych akcji dopiero w chodzi w rachubę jak dostanę cynk ,że nadchodzi era latania na skrzydłach a kończy się era jeżdżenia samochodami haha jeśli to rozumiesz to więcej ci nie będę tłumaczył.

A teraz nijaki powiem Ci tak ,ze jak wytrzymasz to będziesz Panem swego losu i już nigdy w życiu nie będziesz się bał Państwa policyjnego, żadna opcja zakamuflowana już Ci w głowie nie zamiesza haha. A jeśli nie wytrzymasz to wiesz jaka będzie między nami różnica, że Ty będziesz chodził po śmietnikach a ja nie i będą Cię opcje zakamuflowane strzygli po ciemku haha ba mało tego powiem więcej będziesz pokazywany na wszystkich stacjach telewizyjnych na całym świecie jak się wałęsasz po śmietniku, nie życzę Ci tego chcę żebyś był prawym facetem.

Nigdzie w świecie nie ma tak żeby jakaś opcja zakamuflowana rządziła krajem,niestety tylko jest to w naszym kraju np. wszyscy nasi sąsiedzi gdzie zamieszkuje bardzo duża ilość Polaków np w Niemczech jest tam nas 2mil. czy mamy wpływ tam na gospodarkę i ustawy żadne dalej Litwa Białoruś tam ustawy o szkolnictwie wyższym dyskryminują mniejszość narodową itd.
    http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/staniszkis-to-po-prostu-bylejakosc,1620600,766
    sprzedacie sprzedacie!
    nie po 60 to po 50 a póżniej po 40 itd.aż do 15 a wiecie dlaczego?
    bo ja tak chcę.
    Goodyyear nie ma odwrotu musi kupować po 40,30 itd.bo wy będziecie mu sprzedawać-oh.
    oh
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Piotr [79.162.46.*]
    Oh chetnie odkupie po 50 moze sprzedasz?
    To poważne forum a ty robisz Hyde Park i ogólnie mówiąc wk....sz ludzi.
    Mnie co prawda twoje blazenstwa smieszą ale nie kazdy to lubi.
    Zachowujesz sie jak szczyl.
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Plikot [178.42.235.*]
    Waldi 11.01.2011 spolka otrzymala odpis z sadu w sprawie BDO. Natomiast wniosek przez PZU musial zostac zlozony w terminie 14 dni od NWZA zgodnie z Kodeksem Spolek Handlowych. Wyrok powinien zostac wydany w termini 3 miesięcy ale jak to sad niezawisly, niezaleny itp.
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Piotr [79.162.46.*]
    Plikot ma racje.
    Prawdopodobnie SR zawiesił sprawe do ostatecznego wyjaśnienia kwestii zablokowania uchwały ws Granta, co nastapilo prawomocnym orzeczeniem SO w lutym. To odblokowalo termin w SR. Trzeba bowiem pamietać, że we wniosku o powolanie BDO byla rownież kopia pozwu ws zablokowania uchwaly, o czym wspomniala w komunikacie nawet Debica. Ponieważ sprawa byla nierozstrzygnieta, Sad nie wydal orzeczenia. Ale od lutego sadu rejonowego juz nic nie blokuje w tej sprawie.

Pozdrawiam Piotr

Ps. Wszystko wskazuje na to, ze w kwietniu bedzie final.
    Aby wezwać po 120 GT musi mieć okolo 200 mln USD gotowki.
    Po ostatniej emisji akcji oraz sprzedaży aktywow Titanowi ma zblizona sume do dyspozycji. Decyzja o wezwaniu moim zdaniem juz zapadla.
    czekamy na nie w bulu i nadzieji....
    To co sie dzeje obecnie na akcjach to ostatni etap kreatywnej ksiegowości Panów Animatorów jak rowniez napelnianie akcjami wlasnych portfeli.
    Podaż zniknie rownie szybko jak wielki popyt ktory niebawem nastanie.
    Oprocz sprawy sadowej GT ma jeszcze do wdrożenia inwestycje w opony do cieżarówek musi dzialac szybkio.
    Ja sie tam nie boje i na kazdej sesji dobieram 100 akcji.
    Nie nalezy tez zapomninac że geograficznie Debica jest najlepszym przyczolkiem do ekspansji na wschod-co tez jest celem strategicznym GT.
    Tak wiec nie miesiace a dni nas dziela od wezwania....

Ps. 2 To co robi z kursem Animator nadaje sie do zbadania przez KNF bo to ewidentna niedozwolona manipulacja kursem ktora moze puscic z torbami zlewarowanych inwestorow. Najpewniej sypaczem jest OFE, emerytow najlatwiej wydymac a TFI podlega ciaglej ocenie.
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Olo [217.172.254.*]
    W KNF już od dawna sprawa jest przedstawiona, Niech dalej ładują swoje portfele, mam nadzieję,że już wkrótce ich rachuneczki zostaną prześwietlone . Swoją drogą przydało by się jakieś przypomnienie.
    Co do tego oh- oh , czy wy nie widzicie ,że to jakiś odmieniec? Nick mi podpowiada,że to zboczek... lub makler- animator. Pozdrowienia dla ciebie kuta...e!
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~waldi [83.31.245.*]
    Piotr ale wcześniej był złożony sprzeciw przez PZU do protokołu na wszystkie uchwały tzn. z 30 listopada2010 r a 11 złożyli w sądzie wniosek i przefaksowali tego samego dnia do zarządu Dębicy tak myślę może być inaczej. Nie wiem kto rozpatrywał sprzeciw czy Sad czy zarząd firmy.

Jeszcze niech ten kurs wytrzyma do 15 kwietnia jaki jest obecnie bo będę chciał jeszcze dokupić co najmniej 4tys. akcji bo będę miał kasę
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~ad [91.150.181.*]
    DĘBICA
    .................Czy to nie przypadek że zakończenie produkcji w Amiens ( Francja ) nastąpiło w 3 kw - 2010r................ a od 3 kw 2010r - DĘBICA generuje przychody wieksze o 50-60% - szkoda tylko że zysk dalej wynosi 20 mln kwartalnie.
    Z Francji do Dębicy?

Koncern Goodyear, jeden z największych światowych producentów opon poinformował niedawno o planach zakończenia produkcji opon do samochodów osobowych w zakładzie w Amiens w północnej Francji. Być może produkcja zostanie przeniesiona do o wiele tańszej Polski.
    Zakończenie produkcji ma być skutkiem wysokich kosztów, obniżających konkurencyjność firmy

Jak się dowiadujemy, produkcja ma być przeniesiona w tańsze miejsce. W tej chwili w grę wchodzą trzy lokalizacje: Turcja, Słowenia oraz Polska, a konkretnie Dębica.

- Uważam, że są spore szanse na to, by produkcja trafiła do nas - mówi Jacek Pryczek, prezes Firmy Oponiarskiej Dębica SA. - Nasz zakład ma największą efektywność.

Profil likwidowanej produkcji Amiens najbardziej zbliżony jest do profilu produkcji w Dębicy.
    Przychody w górę o 50-60% a zysk dalej 20 mln kwartalnie
    i przypomnienie dla zarządu firmy DĘBICA SA.
    Zarząd ma obowiązek dbać o interesy i majątek spółki - za działanie na szkodę spółki członkowi zarządu może grozić nawet 10 lat pozbawienia wolności
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~br [194.106.193.*]
    myślę, że na tej spółce lewarowanie się dopiero zacznie....
    Continental lub inny potentat oponiarski chiny - japonia spokojnie by wyłożył za firmę z marką DĘBICA o mocach produkcyjnych blisko 20 mln opon rocznie z 4 - krotnie mniejszymi kosztami pracy niż na zachodzie w samym centrum Europy 900 mln ale $............! ! !
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Plikot [178.42.235.*]
    Waldi
    Sprzeciw do protokolu na NWZA sklada sie po to aby mozna zaskarzyc uchwaly do sadu jezeli tego nie uczynisz to znaczy ze akceptujesz podjete uchwaly i nie ma mozliwosci ich zaskarzenia.
    Bedac na NWZA w Debicy 30.11.2010 widzialem determinacje ludzi z PZU ale pozostale (oczywiesie nie wszystkie) fundusze w zwiazku z przedluzajacym sie walnym opuszczali sale bo mieli ostatni pociag do stolicy.
    W jaki sposob sie teraz zachowuja trudno powiedziec. Moze sprzedaja swoje akcje w koncu oni tylko zarzadzaja to nie ich kapital wiec wszystko robia lekka reka gorzej maja indywidualni ktorym szkoda kazdego grosza.
    Pozdrawiam jestem dobrej mysli, ale zaluje ze nie zainwestowalem w tym padole lez 2009 roku w spolki z WIG 20 tam to mozna bylo zarobic. skusilo mnie wezwanie 18 misiecy a gdy je kupilem bylo juz tylko 6 miesiecy do wezwania a tu nadal cisza..
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~Olo [217.172.254.*]
    Q~! Pilkocie! Na jaki ch... wypisujesz takie głupoty? Kto sprzedaje akcje,fundusze? To ty chyba nie widzisz jakie są obroty! Otóż nikt nie sprzedaje oprócz tego jeb...go sprzedawczyka-animatora i innych zakamuflowanych kut.. takich jak oh-oh.Oni są na usługach. Tak czy inaczej cała ta akcja jest wymierzona w Państwo Polskie , w jego urzędy skarbowe, w indywidualnych inwestorów i dziwię się dlaczego nikt z instytucji Państwa nie zajmie się tym na poważnie.
  • Re: dębica-zero ryzyka Autor: ~waldi [83.31.245.*]
    Plikot na Wig-u to się gra funduszami nigdy samodzielnie tak jak ja to robię, tam są rekini i możesz stracić majątek momentalnie. Chiny już 4 miesiąc podnoszą stopy procentowe i następuje schłodzenie gospodarki jej, zamówienia na miedz i ropę będą malec dostałem już cynk ,że miedz spadnie do 6 tys $ a ropa do 70 dol.

Naloty celowo wstrzymano na wojska Kadafiego aby jak najdłużej przedłożyć konflikt w Libii i tym samym aby podwyższyć kurs ropy na dłuższy okres, lobby trzyma palec na pulsie,za szybko wojska Kadafiego spieprzali i trzeba było coś z tym zrobić więc przekazano dowództwo NATO.

W Chinach banka może pęknąć lada chwila 15 mil. mieszkań nowo wybudowanych nie znalazło nabywców stoją puste.

Plikot wejdź na stronę www.cu.pl i tam są fundusze kapitałowe na których tak samo możesz grac jak na WIG20 jak już się zbliża korekta na giełdzie to uciekasz z funduszy agresywnych jak akcyjny czy dynamiczny na pieniężny lub stabilnego wzrostu i są o wiele bardziej bezpieczne.

Trzeba mieć 2 portfele na giełdzie jak chcesz odnieś sukces kapitałowy
[x]
DEBICA -0,89% 89,20 2026-05-29 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.