Ktoś MUSI trzymać kurs za ryj bo mu się to BARDZO opłaca...
"W oparciu o postanowienia tejże umowy o zarządzanie zbywcy udziałów Fesenko Sp. z o.o. przysługiwać będzie wynagrodzenie z tytułu zarządzania rafinerią w wysokości nie większej niż 2x EBITA za rok 2011. Wynagrodzenie to zostanie wypłacone w roku 2012 w akcjach Emitenta, przy założeniu, że liczba akcji zostanie ustalona według wzoru:
LA = nie więcej niż 2x EBITA za rok 2011 / uzgodniona cena akcji
Gdzie:
LA - liczba akcji;
uzgodniona cena akcji - średni kurs zamknięcia akcji Emitenta na rynku NewConnect z ostatniego kwartału roku 2011, przy czym nie mniej niż 4,20 zł;
Akcje w liczbie obliczonej według powyższego wzoru zostaną przy tym zaoferowane po cenie nominalnej.
W ocenie Emitenta opisana powyżej transakcja został zawarta na warunkach wyjątkowo korzystnych dla Broad Gate S.A. Transakcja ta jest wynikiem wykorzystania kontaktów biznesowych większościowego akcjonariusza Emitenta, tj. W Investments Limited"
Widzę,że zainteresowanie zatacza coraz szersze kręgi. Niedługo akcjonariusze/zainteresowani będą nam serwować infa z początku 2010, potem 2009, potem....
Cena rynkowa będzie iść w ślad za wynikami Fesenko, ale też samego BG i z dużym prawdopodobieństwem RusOil. Nikt nie utrzyma kursu kiedy FF wynosi 400tysięcy akcji. Myślę,że są dogadani niezalenie od oficjalnych informacji...
Wiem że ma miesiąc, ale wcześniej przejrzałem tylko wyniki finansowe :)
Czy to prawda że jest to najlepsza albo prawie najlepsza realizacja prognoz na NC w 2010 roku? Bo jeśli ludziska płacili z 3,50 wg starych prognoz i dodatkowo nie wiedząc o wykupie małej rafinerii na Ukrainie to w sumie FUNDAMENTALNIE wydaje mi się że obecna cena jest wyjątkowo atrakcyjna dlatego zaczynam skup od 4,60 w dół :)
A poza tym jestem typowym niedźwiedziem a'la padlinożerca :), ale uczyłem się od samego Buffeta :)
„Siedź na swoich czterech literach. Czekaj i nie panikuj. Pamiętaj, że giełda to miejsce transferu pieniędzy od aktywnych do cierpliwych”
„Bój się, gdy inni są chciwi, i bądź chciwy, gdy inni się boją”.
Nie tylko kupowali wg starych prognoz, poprawionych o 50% , ale jeszcze w ofercie prywatnej była 30% redukcja zapisów i nie wiedzieli nic o przejęciu Fesenko i możliwym przejęciu RusOil. Ba, nie wiedzieli nawet o prestiżowym i zyskownym kontrakcie z Marubeni.
Bazując na wyjściowej cenie 3.5pln za akcję powinniśmy spokojnie osiągnąć 10pln, ale giełda to giełda. :)
Pozdrawiam i powodzenia!
Na moje może i tak być :) dokupię i uśrednię tak jak na PIA uśredniłem akcjami za 61groszy (z 80 do 69 gr) i sprzedałem za 85 gr w ten poniedziałek więc nie narzekam tylko poszła jedna butelka nervosolu na więcej niż zwykle:))). Jedno jest pewne na pewno się nie posram jak zobaczę mniej niż 4 czyt. nie nasypię Ci Panie "życzliwy" do wora ze stratą :)
Dnia 2011-03-23 o godz. 21:31 ~Broader napisał(a):
> Nikt nie zaklina. Rynek wycenia. Może być i 1pln :)
1 jak 1 ale 3,60 będzie. Będą chcieli pozbyć się śmiecia (c/wk-5,8) bez straty. To kwestia dni.
Szafujemy wskaźnikiem c/wk dla paroletniej spółki marketingowo/handlowej, dla której zbędny majątek byłby jedynie balstem,jedynym zaś "majątkiem" są kontakty handlowe z jednymi z największych firm w branży na świecie (niektóre na wyłączność)+ świetna operatywność w sprzedaży i promocji tychże marek w Polsce?
No to szykuję się na 1pln.
p.s. Idź też na Cyfrowy Polsat i powiedz,że c/wk powyżej 10 to masakra; albo na 11 bit :)
Chłopak stara się jak może aby chapnąć za 4 zeta - taka praca naganiacza :) pewnie jeśli miałby optyka krzyczałby że tam C/WK tylko 10,3 (a było nawet "tylko" 12) a do premiery pewnie z 16-20, ale i tak wszyscy są tam wniebowzięci... a sprawę C/W przemilczę bo ponoć nie mówi się o nim kiedy jest ujemny :)
No żesz ładnie w....ł, wyliczenia bez konsolidacyjnego, uwzględniłes rafinerię oj chyba nie, ba,bo nawet nie masz takiej mozliwości :-)
Najwazniejsze jest to ile kasy do spółki wpłynie i ile zysku przypadnie na akcje.
To co podałeś to już prehistoria liczy się przyszłość, a ja tylko widzę, że usilnie próbujesz zniechęcić do spółki, z drugiej strony może nawet i dobrze, pewnie wiesz dlaczego :-)
A po drugie to nie majątek trwały się liczy a to ile kasy są wstanie wypracować, idź se kup jakąś spółkę w/k poniżej 1 i się ciesz, ale nie ździw się jak latami będzie tam kisił, bo często nie bez przyczyny rynek wycenia je tak nisko , skoro kasy nie potrafią wygenerować na przypadający majątek.
Helo kursanty. Widzę, że na wątku coraz bardziej nerwowo. A oznacza to koniec spadków i czas na wzrosty. Ci co nie mają to ładnie zaklinają, żeby wyrwać trochę akcji za 4 i niżej. A Ci co mają to spokojnie czekają oraz obserwują, żeby w momencie rozpoczęcia wzrostów uśrednić.
Mi na razie wystarczy to co mam. Chyba, że inna spółka, którą mam wystrzeli i wtedy część zysków przeznaczę na BDG. Ale na razie czekam.
Co do samej spółki. Prędzej, czy później będzie tutaj cena dwucyfrowa. Chyba, że nadrukują niekontrolowaną ilość akcji po cenach bardzo niskich. Ale w to wątpię.
Cena nie spadnie poniżej 3,50. Nawet nie wiem, czy spadnie poniżej 4. Wydaje mi się, że nie.
Tutaj w trakcie upływania czasu, więcej będzie informacji pozytywnych, niż negatywnych.
Przejęcie RUSOILa - końcówka maja, nowe umowy na sprzedaż Repsola i innych produktów, wyniki Fesenco, których na razie nie znamy.
Negatywne info, nagła nieuzasadniona emisja.
I ktoś kto ustawia "batony" (po 600-2000szt) na S, czeka aż jeszcze mu coś wpadnie. Albo nawet samemu sobie coś sprzedaje, zeby zaniżyć. Przy takiej ilości to nie problem.
Nie zdziwię się jak za IIIqwr raport będzie podany nieco szybciej - jeżeli cena byłaby na zbyt niskim poziomie - Niektórzy wiedzą dlaczego może tak się stać.
Ale tak jak napisał Broader luty 2012 powyżej 20zł będzie chodził. A wasze 4 bedzie wspomnieniem. I czy spadnie jeszcze na 3 - 2zł. To nie robi różnicy. Ale w to bardzo wątpię.
moim daniem c/wk w tym przypadku bez znaczenia-patrzę an to inaczej-giełda to również psychologia a nie tylko ekonomia-i tak z doświadczenia-naprawdę ciężko jest przekonać ludzi do zakupów kiedy spółka non stop leci na dół-często lepiej jest kupić spółkę z kiepskim c/wk, słabymi fundamentami-(np kupiłem 11 bit za średni 18 wczoraj sprzedałem powyżej 24-i jak myślałem nad zakupem to faktycznie bałem się bo niby 18 to tak na zdrowy rozsądek zdecydowanie za dużo(również wskaźniki czysto techniczne już nie najlepsze a jednak dało się zarobić) tutaj niby wszystko świetnie-ale pytanie co z tego jak strata i to już duża-ja osobiście wolę zarabiać niż żyć dobrymi info czy tez fundamentami.pozdrawiam
Sorry Genia, ale obejrzyj się za siebie, czy nie zgubiłaś mózgu.
Jak może być "śmieć wart 1zł". Załóżmy, że mam 3mln zł. i możliwość kupna akcji po 1zł. Czyli wydałem na całą spółkę 2,8mln zł. Z czego zarobiła w ost roku 1mln zł. Czyli mój zwrot z inwestycji (jakbym wypłacał sobie całą dywidendę) zająłby mi niecałe 3 lata.
Każdy inwestor marzy o zwrocie z inwestycji w 3lata. A często jest to 7-10lat. A w niektórych przypadkach i 15-20lat.
Więc jesteś głupia jak stodoła Genia i nie siej fermentu. Niektórzy może sprzedadzą teraz i ustawią się na 1zł.
Narka. Prowokacja tania jak ty.