Paged w jakość spółkę wszed z woerzytelnościami, rozszerza działalność i ma to zwiększyć wartość spółki tylko, że w dłuzszym okresie. Padł taki komunikat co o tym sądzicie?
W Sklejce Pisz oprócz tego co pisałem dochodzi do podziału zakładu na kawałki zarządzane przez ludzi z zewnątrz np. ktoś prywatny przejął transport wykupił maszyny będzie świadczył usługi to samo sprzedaż czuł i walków itd. moim zdaniem ma to na celu ograniczenie zysku zakładu (bardzo dobrego zarobki przez wiele lat były wyższe od średniej krajowej przy ogromnych inwestycjach wzroście wartości księgowej i płaceniu dywidendy dla państwa) zyski moim zdaniem będą rozdrobnione i przekazywane pod stołem temu główny akcjonariusz Pagedu jeszcze jej się nie pozbył mimo że na innych spółkach można więcej zarobić obstawia wszystkie stanowiska w zarządach itd. tu czerpie zyski. Powtarzam mam spory kapitał i nigdy nie zainwestuje w Paged moim zdaniem ryzyko za wysokie takich spółek jest sporo na giełdzie.
Za kogo się uważają osoby z Pagedu? PAGED: zawarcie umowy inwestycyjnej -Przystąpienie do Umowy Inwestycyjnej przez Paged związane jest z opracowaną przez Zarząd Paged S.A. koncepcją poszerzenia prowadzonej działalności o nowy segment biznesowy, poprzez inwestycję w spółkę celową prowadzącą działalność na rynku zarządzania wierzytelnościami - https://www.bankier.pl/wiadomosc/PAGED-zawarcie-umowy-inwestycyjnej-2305052.html
Uważają pewnie, że w ich podstawowym sektorze działania nie będzie najlepiej dlatego szukają alternatywnej pozyskiwania przychodów w innych źródłach. Co się przejmujesz przecież i tak nie inwestujesz w Paged.
Pracuje w zakładzie podległym w Piszu i śmiało mogę stwierdzić że do rządzenia i zarządzania PAGED się nie nadaje zwolnili już masę ludzi zastraszają załogę wywalaniem z pracy za korzystanie ze zwolnień lekarskich pozbywają się wszystkich wydziałów oddając w "obce" ręce i Paged chce się zajmować zarządzaniem to czemu oddaje wydziały w "obce" ręce niech się wykaże tym zarządzaniem ! moim zdaniem zyski będą przechodzić pod stołem temu się dzieli zakład na kawałki i oddaje w obce ręce. Pisze to o czym wiem.
Możecie te zwolnienia wytknąć zarządowi. W raporcie Komisji Nadzoru Finansowego jest mowa, że okres stanu zatrudnienia musi wynosić 30 miesięcy
https://www.bankier.pl/wiadomosc/PAGED-rozstrzygniecie-przetargu-na-nabycie-akcji-spolki-Fabryka-Sklejka-Pisz-S-A-2174724.html
Na pierwszy ogień poszły osoby które maja czasowe zatrudnienie, przyszli z urzędu pracy na umowy na 3 miesiące teraz lecą Ci którzy maja czasowe zatrudnienie stali "sami" odchodzą na przedemerytalne tak samo jak zaczęli być "zdrowi" przypominam zakład przez wiele lat dawał zatrudnienie dobre place i dywidendę dla państwa plus rozwój wlasny teraz nawet mleka nie ma na stołówce kucharki też już nie ma firma kateringowa nagle nic się nie opłaca nawet własny transport w zakładzie?
może to się wydać niepopularne, ale UP kasy na staże i inne świadczenia dostały
17% tego co miały w zeszłym roku
na Mazurach bezrobocie jest duże i pracodawcy mają straszak w rękach
Paged na tym zarabia więc spólka powinna iść w górę
Szczerze wątpię w stały i znaczący wzrost dochodów Pagedu z uwagi na fakt przekazywania konkretnych działów zakładu w "obce zarządzanie" np. sprzedaż wałków których cena wzrosła tyle że nie dla Pagedu dobry gospodarz skoro nic nie chce mieć na głowie? Fakt że chce zajmować się zarządzaniem źle moim zdaniem zapowiada przyszłość dla spółki. ----"Przystąpienie do Umowy Inwestycyjnej przez Paged związane jest z opracowaną przez Zarząd Paged S.A. koncepcją poszerzenia prowadzonej działalności o nowy segment biznesowy, poprzez inwestycję w spółkę celową prowadzącą działalność na rynku zarządzania wierzytelnościami. Koncepcja ta zakłada dywersyfikację działalności Paged poprzez poszukiwanie bardziej rentownych obszarów biznesowych, zapewniających zwroty z zaangażowanego kapitału wyższe niż branża drzewno-meblowa, co powinno przyczynić się, w perspektywie długookresowej, do zwiększenia wartości Paged." https://www.bankier.pl/wiadomosc/PAGED-zawarcie-umowy-inwestycyjnej-2305052.html
Piszą ludzie którzy pracowli w firmie inaczej zarzą dzanej ,jak ktoś pisze ogólnie o zwolnieniach,rozkradaniu sprzedawaniu itp. to dla mnie jest nie obiektywny,frustrat,typowy pracownik,któremu nic nieopowiada.To narzekanie dla mnie oznacza perspektywę pozytywną dla PAGEDU.
PAGED obecnie będzie w konsolidacji/trendzie bocznym/.został obronony opór 14.0.
Kurs spółki będzie się porusząał w kanale 15.0-18.0.
W krótkim czasie nastąpi b.duże wybicie kursu akcji PAGEDU.
Rekomendacja Milenium,przekroczenie progu akcji 10.0% przez Ywal.
PAGED ma b. dobre fundamenty- wskażnik: WARTOŚĆ/WARTOŚCI KSIĘGOWEJ=0.81!!!
PAGED dał dobrze zarobić 2008-70.0zł,2009,2010.
Yawal główny akcjonariusz Pagedu dzięki akcjom w Yawal ma pakiet większościowy spółka kiepsko przędzie temu powołuje nowy twór ażeby więcej zarobić nawet na akcjach Swarzędza można było zarabiać można zarobić na każdej spółce tyle że ryzyko i zysk może być wysoki flus tracie, ażeby ryzykować w takiej spółce musiałbym mieć nóż na gardle zapewne Ty masz. "Koncepcja ta zakłada dywersyfikację działalności Paged poprzez poszukiwanie bardziej rentownych obszarów biznesowych, zapewniających zwroty z zaangażowanego kapitału wyższe niż branża drzewno-meblowa, co powinno przyczynić się, w perspektywie długookresowej, do zwiększenia wartości Paged" - wniosek nie posili się paged dużo na drewnie więc mi nie kituj. https://www.bankier.pl/wiadomosc/PAGED-zawarcie-umowy-inwestycyjnej-2305052.html
I Q 2001Wartość księgowa na akcję (zł.) 10,346, Liczba akcji (tys. szt.) -10 095,250, I Q 2006 Wartość księgowa na akcję (zł.) 13,711 Liczba akcji (tys. szt.) 9 563,760, I Q 2010 Wartość księgowa na akcję (zł.) 17,151 Liczba akcji (tys. szt.) 9 000,000 , IV Q 2010 Wartość księgowa na akcję (zł.) 18,767 Liczba akcji (tys. szt.) 8 100,001 PAGED ma wartość tylko dzięki umarzaniu własnych akcji czyli wykupie. Gram na giełdzie od czasu gdy na chleb mówiłeś pep flus tracie umoczyłeś w tej nic nie wartej spółce i śmiesz się mądrzyć!
To świetna firma z przyszłością? np. jak skupią swoje akcje do 1mln sztuk to dopiero będzie wartość księgowa i zysk na akcję wysoki, po tym jak stale skupują swoje własne akcje wynika że znają się na zarządzaniu -wnioskuje że powołanie nowej firmy da ogromne zyski ciekawe że inni akcjonariusze nie wpadli w ten genialny pomysł- hm może naprawdę to przełomowe odkrycie wykup akcji własnych i wzrost akcji i zysku, dopiero się będzie działo jak inni wpadną na ten genialny pomysł będzie hossa na wszystkich parkietach świata geniusze Paged górą ja nie kupuję coś mi tu nie gra.
Paged jest super? np. I Q 2001 Kapitał własny (tys. zł.)* 104 446, IV Q 2010 Kapitał własny (tys. zł.)* 152 014, cudowna spółka super zarządzana po 15 latach wzrost wartości księgowej prawie 50% cudownie jestem szczęśliwy Paged powinien zarządzać wszystkimi spółkami na giełdzie przecież to wzrost o ponad 3% rocznie wartości księgowej rewelacja jestem szczęśliwy dywidenda od 2001 roku dwa razy po ,50zl cudownie razem w 15 lat spółka wypłaciła 1 zl dywidendy jestem szczęśliwy PAGED powinien zarządzać wszystkimi spółkami na naszej giełdzie dzięki Bogu założyli spółkę i będą zarządzać innymi spółkami jestem szczęśliwy że nie mam tej spółki Paged w swoim portfelu inwestora no bo po co mi akcje tak "dobrej " spółki niech pozostanie w rękach geniuszy.
Teraz niespodzianka ile kosztował Paged w październiku 1996 roku? Zaraz podam uwaga 14zł ile kosztuje Paged 25 marca 2011 sukces zarządzających Pagedem otóż nadal kosztuje 14zł rewelacja super normalnie podwyżka dla zarządu należy się normalnie po 1mln zł Paged weźmie na to pożyczkę w kocu branie pożyczek dla Pagedu to pestka.
Kolego empik ale może napisz ile kosztowała w tak zwanym "międzyczasie" bo kosztowała ponad siedem dych w czasach hossy . Takich przykładów jest wiele że w latach dziewięćdziesiątych przedsiębiorstwo kosztowało więcej aniżeli dzisiaj po wielu latach . Jeśli ktoś chce pokazywać i koncentrować się na negatywach to w porządku , ale niech czasem napisze coś zgodnego z prawdą . Nie bronię Mzyka bo dla mnie to jest bezwzględny koleś który nas drobnych ma prawdopodobnie w d.upie ale biznes w jakim porusza się paged jest bardzo niestabilny za sprawą cen surowca jakim jest drewno . Więc może i dobrze że próbują się znależć w innym segmencie . Nie wierzę żeby Mzyk pakował spółkę w jakieś g.ówno bo ma pzrecież kilkadziesiąt procent głosów i prawdopodobnie kontroluje spółkę . Ja oczywiście mogę się mylić .
Masz rację Mzyk kontroluje spółkę dzięki akcjom w Yawal teraz Yawal angażuje się w PAGED to jakaś kicha. Facet nie zyskuje na akcjach bezpośrednio obstawia stanowiska rodzinko i krewnymi tu moim zdaniem czerpie zyski nikt o zdrowych zmysłach nie trzymałby takiej spółki kurczowo gdyby nic nie zyskiwał, to że się angażuje w zarządzanie a sytuacji gdy Paged to kicha to samobujstwo dla spółki Paged nie ma pojęcia o zarządzaniu czego dowodem jest wartość spółki i dywidenda np. Sklejka Pisz którą nabył paged płaciła dywidendę dla państwa przez wiele lat rozbudowała się a wartość księgowa w przeciągu 15 lat wzrosła razy 3 poprzedniej wartości z niecałych 30mln do prawie 90mln zł teraz jeden człowiek z Pagedu niejaki Czar...... rozwala to wszystko. teraz Paged chce zajmować się zarządzaniem - kozy paść.
Nie wiem czy słyszeliście. Myśle, że napewno sektor wierzytelności w polsce w najblizszych latach poczawszy od tego roku bedzie sie dynamicznie rozwijał. Dużo sie o tym mówi. Ja myslę, że ta inwestycja jest ok.
Paged trochę wzrośnie z racji niszczenia PAGED Sklejka Pisz,- jeżeli chodzi o zarządzanie to na jakiej podstawie mam twierdzić że spółka ma jako takie pojęcie o zarządzaniu? Dotychczas nie widać dobrego zarządzania, obecnie jak wzrośnie kto mądry zrobi co trzeba. Firmy są na giełdzie i banki można wybrać nie koniecznie firmę Mzyka.
W Yawalu rządzi Mzyk ostatnio wykupili swoje akcje tak samo akcje skupuje Paged czemu ot co -Yawal akcjonariusze Mzyk, Edmund Zygmunt 739 668 (12.13%) , Mzyk Daniel 509 266 (8.35%), Mzyk Karolina 507 100 (8.32%) --Yawal SA zakup akcji własnych 1 115 000
(18.29%) 2010-02-25 Moim zdaniem Mzyk akcjonariuszy Pagedu "wydyma i wybzyka". https://www.bankier.pl/inwestowanie/spolki/YAWAL/akcje.html
empik-jestem teraz przekonany,że porwnujac ciebie do "frustata" się nie pomyliłem,mało tego uważam,że jesteś "nawiedzony".
Jak można myśleć,że tyle twoich postów bez żadnej treści i senu może wpłynąć na kurs PAGEDU!!!.Kurs zostanie wyznaczony przez inwestorów na podstawie wszechstronnej analizy.
Dawno temu przez podobną spółkę straciłem 90% kapitału Ktoś bronił Pagedu więc opisałem na co dziś po tym czarnym doświadczeniu zwracam uwagę każdy ma swoje zasady wiem, wówczas straciłem dużą kwotę mądry zrozumie.
zelazna zasada spekulacji _nie inwestycji bo sam inwestorem nie jestem i o tej nie bede dyskutowal _ jets nastepujaca.Chron Kapitał.I wazniejszej zasady na rynku n i e m a.
W swietle tego to co mowi bufot dla ludzi kupujacych w okl 20 zl jest bezprzedmiotowe.dla mnie nie ma sensu.Trzeba pamietac, ze spadek 30% kursu musisz pokryc 50 % zyskiem matematyka jest nieublagana.
Pozatym trzeba byloby zastanowic skad sie takie spadki sie biora,doswiadczenie uczy ze nie sa one kwestia przypadku aczkowliek czasem, czasem rynek bywa nieracjonalny jaksądze jednak nie wtym przypadku.
Z drewna w finanse ciekawa koncepcja.Moze zamiast sklejki trzeba bylo sprobowac przejąc expandera albo open finanse.Przyznam ,że dla mnie brzmi to jak kuriozum.Jesli nie zarobisz kasy na tym na czym sie znasz to czego szukasz?rentownych żrodel biznesu tylko że ich sie trzeba uczyc na nowo.Swoja drogą taki krok sugeruje ze wbranzy drzewnej nie dzxieje sie bardzo niedobrze
empik widać wyraznie,że "przewiozłeś"się na PAGEDZIE,stąd aż za bardzo zionie twoja ninawiśc do tej spółki i ztego powodu jesteś nieobiektywny w swoich opiniach o PAGEDZIE.Nie sądz,że twoje opinie wpłyna na kurs akcji!!Lepiej daj sobie spokój.
Ja uważam,że jest to dobra spółka i da jeszcze zarobić.Zobaczymy nidługo wyniki 1Q.Prognoza oficjalna jest,że będą b.dobre.Obecnie kurs jest w konsolidacji ,a następnie nastąpi wystrzałkursu do góry i trend wzrostowy.Moim zdaniem teraz na dołku należy spokojnie skopować akcje PAGEDU/żeby nie przegapić okazji jaka była na ERG-u,ja skorzystałem z okazji!!/
spólka zbranzy meblowej majaca gównianych zarzadzających oparła sie spadkom w ładnym stylu i wiele wskazuje na to ze wejdzie w obszarrrr konsolidacjiiii co to slowo znaczy? ktory po dosc dlugim czasie przerodzicccc sie powinien w delikatne wzrosty .To moje zdanie aczkolwiek ja nic nie wiem.
ta cos szmaciarsko to wygląda ale powodow moze parę.Wielu z was pewnie slyszalo teorie Lyncha min ktora mowi niski wskaznik C/Z w przypadku spolek cyklicznyhc zwiastuje kłopoty byc moze cos jest na rzeczy z Lynchem zreszta trudno polezmizowac a paged wg mnie spolka cykliczna jest.
Byc może sa jakies nieswieze informacje w zanadrzu ktore czekaja na ulotnienie.Nie wiem wogole nie znam teraz sytuacji spolki jedyne co robie to przygladam sie kursowi ktory stoi jak zgnile jajko.Chodz osttanio troche sie jednak stoczył.
w sumie ta sesja przy takich obrotach na pagedzie jest do olania.gdyby naprawde chcieli wywalać poszloby duzo wiecej papieru.Pozostaje wam czaekac na infa i kolejne raporty
emocje sa tam gdzie sa duze ryzyko i duze pieniadze tutaj nie ma ani jednego ani drugiego chodz ci ktorzy zarobia 100% kapitału po dojsciu do ceny 20 zl napewno ze mna sie nie zgodza.Milego weekendu