mi się tam podoba. mam i OPN i MKO, generalnie jest to korzystne dla obu spółek z wielu względów. Tylko ciekawi mnie co motywowało zarząd kiedy ustalał ceny 10zł za OPN i 2 zł za MKO? Nie mogło to być odpowiednio 13 zł i 2.6 zł, też jest 5:1, a bliżej rynkowej wyceny OPN...
Dnia 2011-03-16 o godz. 08:18 ~ichi napisał(a):
> mi się tam podoba. mam i OPN i MKO, generalnie jest to
> korzystne dla obu spółek z wielu względów. Tylko ciekawi
> mnie co motywowało zarząd kiedy ustalał ceny 10zł za OPN i
> 2 zł za MKO? Nie mogło to być odpowiednio 13 zł i 2.6 zł,
> też jest 5:1, a bliżej rynkowej wyceny OPN...
Chyba wielu inwestorów posiadających Oponeo,również inwestuje w Marketeo,ja również mam obie. A bardzo dobrze,że Oponeo kupuje Marketeo po 2zł,bo już na pocz. inwestycji jest do przodu,co przy 6mln akcji daje spory dodatkowy zysk do pokazania w raporcie kwartalnym. Marketeo rozwija się rewelacyjnie,też wchodzi na rynki zagraniczne,wzrosty przychodów i zysków bardzo przyzwoite,więc Oponeo tylko może im pomóc w szybszym rozwoju. Swietna decyzja na przyszłość...!
2 ostatnie sesje to przełamanie 3 tygodniowego trendu spadkowego. Tyle dobrych wiadomości. Byłaby szansa na ładny tręd wzrostowy, gdyby nie to zlecenie sprzedaży 500 szt.. po 13,10. Choc tu największym probemem są tak naprawdę obroty... a właściwie ich brak. W każdym razie jest dobry moment na zmianę trendu oby tego nie spieprzyc.
Spółka musi trafić na "swój" czas. Na jesieni były obroty po kilka milionów dziennie.
Co się wydarzy w najbliższym czasie? W pierwsze połowie kwietnia Spółka poda pewnie poziom przychodów za I kwartał i przez to, że zrobiło się już ciepło i opony letnie się sprzedają obroty te będą bardzo wysokie z dużą zmianą rok do roku (nie mieli wtedy jeszcze strony www w Austrii, Anglii oraz strony opony.pl).
Cały czas czekamy na informacje jak spółka będzie sprzedawać części samochodowe w porozumieniu z Intercarsem - prezes mówił o tym projekcie w TVNCNBC.
Najpóźniej do 15 kwietnia będzie walne i uchwalone przejęcie 88% akcji Marketeo.
Wnioski: Spółka będzie sprzedawać opony, felgi, części samochodowe, narzędzia.