2 tygodni, mam cierpliwość ,ale tutaj trzeba byc wybitnie cierpliwym.Jak długo jeszcze,bo że spółka ma szanse wzrostu to wiem.Tylko czy na pewno warto tyle czekać w bezruchu.Czy będzie za to nagroda???
zawsze jak dlugo nie bylo infa to potem byly świetne :D
inni nadawcy TV notowani na GPW są wyceniani na circa 12 zl za jeden kanał, ale nie bedacy w planach a emitowany
inna sprawa - prosze przesledzic wpisy IR Astro, w ktorych pojawia sie watek niedostatecznego FF jako kryterium przebywania Astro na fixach. Co ciekawe podczas lektury regulaminu NC nigdzie nie znalazlem tam takiego zapisu. Czyzby Zarzad GPW nie znal tresci stworzonych przez siebie regulacji?
Czyli ze co juz w tym roku mozna liczyc na 100zl? Jakos to sie dziwnie sklada ze Prezes deklarowal sie ze nie bedzie ruchow na papierze do konca wrzesnia ..hmm
Spolka swietna a zainteresowania brak - poki co. Nie uwierza poki nie zobacza.
Tak jak na petrolu wydobywaja juz 4 lata rope - a nikt jej jeszcze nie widzial.
Wszystko ok ale skąd ta pewność że nie?Tutaj mówicie że 12 zł za kanał *10=120-dobrze licze?Plus oczywiście OOGNET-ile może być wart?Może skusimy sie na podanie orientacyjnej ceny akcji oczywiście bez dodatkowych emisji.
docelowo?
mi sie z kolei wydaje ze p. Krajewski ma wizje czegos wielkosci TVP, Polsat czy TVN, z ktorych 2 ostanie maja kapitalzacje circa 4-5 mld. Podziel to przez 10 mln...
Porównywałem cenę KINO POLSKA do ASTRO i powiem szczerze że też teoretycznie mi wychodziła cena akcji na poziomie 80-120.Aż nierealne wydaje sie.Ale sam widziałem kiedyś rajd Garbarni potem Alchemii p.Karkosika z 1 do .. 500.Trwało to ok 2 lata ale żebym wtedy dłużej to trzymał.No trudno może tym razem ty masz racje.
nie 1 zl a 5 - Karinka opylala (na fixach :D ) bo mieszkanie kupowala i kasa jej potrzebna byla. W sumie to nie byl moj pomysl bo mnie taki znajomek namowil, wywalilem chyba po ponad 200 zl, ale dopiero po 3 emisji z PP, wiec nie wiem ile to bylo dokladnie :D
Skota tez po 12-20 kupilem kilkanacie k, wywalalem sporo >100
Ja garbrnie brałem po 2 na fixach jak jeszcze była.Potem zaczal sie ruch kupowal prezes potem jego żona i nie wytrzymałem .Poszlo cos po ok 8.Mi już wystarczylo .A potem tojuz kosmos i tylko patrzylem z niedowierzaniem.Strach kupna zrobil swoje.Teraz tylko wspomnienie.Giełda ma to do siebie że zawsze sie zdarzaja okazje.Teraz astro mam sredni po 0,7i..czekam:)
No rzeczywiście nie skojarzyłem wcześniej .To jakiś znak??? ;).A tak na serio to jeszcze posiedzę na tym papierku.Tyle kanałów i nowość 3d-coraz więcej się o tym pisze-to daje szanse zarobku
Panie, Panowie ile tak naprawdę ryzykujemy? Nie uda się z NEXT to Astro zostanie z dużą ilością nowoczesnego sprzętu, dofinansowaniem z UE, Familiadą, studiami, oognetem i oognetlistą, być może nawet z jakąś gotówką - pewnie i tak realnie powyżej 5 PLN/akcję wartości. Uda się to będzie kosmos. Jedyny problem namacalny teraz to jest system notowań a prawda jest taka, że gdyby uważali, że to ma jakieś olbrzymie znaczenie to podstawili by jakiś słup na który przeszłoby trochę akcji i są ciągłe. To idzie w planach na dużo dużo wyżej. Poza tym w przeciwieństwie do 3/4 Spółek na NC mają zysk netto znacznie wyższy od prognoz (pewnie zresztą jeden z najwyższych na rynku - ponad 7 mln PLN), doświadczenie i prawdziwe osiągnięcia - Superstacja i cała masa topowych produkcji np. Va Banque, Maraton Uśmiechu itd. itp. Można się w pakować na takie nic jak Petrol i szukać 5 dna komunikatów, albo klarownie wiedzieć czego się spodziewać i mniej więcej wiedzieć kiedy. Mało tego baza porównawcza wycen jest coraz bogatsza - Kino Polska, 4Fun, Superstacja (ktoś pisał, że ok. 100 mln PLN). Nie wnikam w niemal bankruta TVN i bardzo daleko od bankruta Polsat.
mniejsza z tym co napisałes (choć rację masz)
Nie wiem kto w tej spółce zauwazył (Nobel mu się za to należy) że Internet staje się najpowszechniejszym i najłatwiej dostępnym medium, a przy tym najtanszym. Oparcie nadawania programow (bede unikal w tym kontekscie okreslenia "emisja" bo to dla inwestorow jest termin dwuznaczny) na Internecie pozwala mocno ograniczyc stale koszty rozpowszechniana sygnalu TV a tym samym rozwiewa watpliwosci czy Spolka jest w stanie je poniesc i to zwiekszone 10 razy. Nie mowiac juz o tym ze jest to swietna podstawa do nowych kanalow TV. Dodatkowo taka TV internetowa jest dla providerow Internetu w Polsce niezlym argumentem w ofercie swoich uslug. Jezeli do tego dojda spodziewane kaprysy naszej Gwiazdy i zaklocenia tradycyjnych form dystrybucji sygnalu TV Astro z jego technologia moze stac sie delikatnie mowiac kura znoszaca zlote jajka. Dodatkowy aspekt to wieksza interaktywnosc takich kanalow TV i tym samym lepsze ich dopasowanie do preferencji widza.Jedyne co brakuje to cierpliwosci i przenikliwosci inwestorow.