jak tam czytaliście inf
CIEKAWE
większa dywidenda
najważniejsze zdanie to 30% wzrost wyników w każdym segmencie to wystarczy do trzymania w DM mówią że poniżej 13 by nie oddawali jeśli starczy cierpliwości choć ten rok ma być ciekawy rokowania na wzrosty przy falowo wzrostowym rynku pułap wzrostu
komentarze do wyników analityków powyżej oczekiwań
pismaki będą pisać jutro
sam radpol też podsumuję rok dopiero się zaczeło spotkanie dla instytucji
byłoby jeszcze lepiej gdyby w akcjonariacie nie było tylu OFErm. bo coś mi się zdeje, że to one są odpowiedzialne za ten marazm. Sztukę zniechecania do papieru to oni opanowali do perfekcji.
dobrze ze sa ofe problem w tym ze TELL Hartz czy jak tam sie nazywa wyszedl a on mial 20 pare % akcji wiec fundusze nie musialy podbijac kursu zeby sie obkupic, to jest problem
kilka funduszy wtedy przekroczylo 5% ale nadal duzo akcji poszlo w rynek + emisja akcji pod przejecie Rurogazu,
A wyniki moim zdaniem swietne,
Ostatnie rekomendacje byly po 11 zeta zalozmy ze po wynikach 12 zeta, radpol jest wart,
to i tak po ostatnich spadkach pewnie sa lepsze okazje. Tyle ze moim zdaniem Radpol to jedna z NAJLEPSZYCH spolek na gieldzie i wczesniej czy pozniej bedzie musiala wzrosnac, bo w koncu zostanie dostrzezona przez szeroki rynek, narazie to wlasnie tylko fudnusze i niewielka ilosc graczy ktora umie analizowac ma ta spolke,
Ale zobaczcie sobie te kilka rzeczy co zaprocentuja
ostatnia informacja o magazynie + 2 % do rentownosci, w tym roku wyniki rurogazu juz od poczatku roku beda konsolidowane, + nie wiem kiedy buduje sie druga hale produkcyjna dla Rurogazu bo nie wyraba z zamowieniami (nie wiem kiedy oddadza),
nowe placowki otwieradja, sam Radpol produkuje do 3 kwartalu w systemie 3 zmianowym, dywidenda , 30% wzrost eksportu
A w momencie gdy rynek dostrzeże te wszystkie rzeczy, a akcjonariat sie ustabilizuje to Radpol bedzie musial zaczac gwaltownie rosnac.
Z pamieci wymienilem te pozytywne rzeczy ktore beda mialy wplyw na kurs , pewnie sporo nie wymienilem, + kilka niespodzianek.
Mysle ze jest na co czekac, choc jestem zawiedziony bo liczylem ze dzis bedzie atak popytu i kurs zacznie rosnac przy troche wiekszych obrotach niz 2 tys akcji