dobrze ze sa ofe problem w tym ze TELL Hartz czy jak tam sie nazywa wyszedl a on mial 20 pare % akcji wiec fundusze nie musialy podbijac kursu zeby sie obkupic, to jest problem
kilka funduszy wtedy przekroczylo 5% ale nadal duzo akcji poszlo w rynek + emisja akcji pod przejecie Rurogazu,
A wyniki moim zdaniem swietne,
Ostatnie rekomendacje byly po 11 zeta zalozmy ze po wynikach 12 zeta, radpol jest wart,
to i tak po ostatnich spadkach pewnie sa lepsze okazje. Tyle ze moim zdaniem Radpol to jedna z NAJLEPSZYCH spolek na gieldzie i wczesniej czy pozniej bedzie musiala wzrosnac, bo w koncu zostanie dostrzezona przez szeroki rynek, narazie to wlasnie tylko fudnusze i niewielka ilosc graczy ktora umie analizowac ma ta spolke,
Ale zobaczcie sobie te kilka rzeczy co zaprocentuja
ostatnia informacja o magazynie + 2 % do rentownosci, w tym roku wyniki rurogazu juz od poczatku roku beda konsolidowane, + nie wiem kiedy buduje sie druga hale produkcyjna dla Rurogazu bo nie wyraba z zamowieniami (nie wiem kiedy oddadza),
nowe placowki otwieradja, sam Radpol produkuje do 3 kwartalu w systemie 3 zmianowym, dywidenda , 30% wzrost eksportu
A w momencie gdy rynek dostrzeże te wszystkie rzeczy, a akcjonariat sie ustabilizuje to Radpol bedzie musial zaczac gwaltownie rosnac.
Z pamieci wymienilem te pozytywne rzeczy ktore beda mialy wplyw na kurs , pewnie sporo nie wymienilem, + kilka niespodzianek.
Mysle ze jest na co czekac, choc jestem zawiedziony bo liczylem ze dzis bedzie atak popytu i kurs zacznie rosnac przy troche wiekszych obrotach niz 2 tys akcji