• Ciekawostka Autor: ~arthurius [83.18.22.*]
    ,Ciekawy' wpis pojawił się w profilu Delko - autor Redaktor, treść w zasadzie ta sama co na Epigon, tylko zmieniona kwota i nazwa Spółki.
    Korzystając z rekomendacji kupiłem wczoraj Epigona, a dzisiaj Delko - myślę, że zarobię dużo i szybko.

Pozdrowienia dla Redaktora

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-super-info,9570108.html
  • Re: Ciekawostka Autor: ~redaktor [83.14.170.*]
    A co, uważasz, że tylko Epigon to słaba spólka jest ?
    Otóż nie. W moich wpisach staram się wskazywać na kiepskie spółki, na których naganiacze na siłę chcą zaczarować rzeczywistość.
    To tyle i aż tyle. Pozdrawiam.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~arthurius [83.18.22.*]
    Jakoś nie widzę, żeby ktoś naganiał na Delko (c/wk 1.13 c/z 10.8) Prawda, że mieli ciężki rok i była zaskakująca zmiana Prezesa, ale teraz powinno być coraz lepiej. Natomiast przy cenie 0,17 zł wskaźnik c/z dla Epigona wychodzi koło 8.0, więc jest to również atrakcyjna spółka.

Pozdrawiam
  • Re: Ciekawostka Autor: ~lukas8i8 [178.181.93.*]
    wiec prosze pana redaktora niech pan powie jakie sa dobre spólki . wracajac do epigona wzkaznik wk jest moze troche wysoki ale to spółka zajmująca sie handlem .
    Dobrych spółek na rynku jest wiele.
    Jest tylko jeden problem, dobre spółki wykorzystały z reguły czas hossy od marca 2009 roku i dzisiaj są przeważnie bardzo drogie - a to niestety nie wróży im szybkich dalszych wzrostów. Dlatego wchodzenie w nie dzisiaj może nie jest ryzykowne, ale może nie być satysfakcjonujące.
    Pozostaje więc grupa (nieliczna) spółek dobrych fundamentalnie, ale takich, które ominęła (na razie) fala ostatniej hossy.
    Nie będę pisał jakie to spółki, bo nie chcę uchodzić za naganiacza.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~grubas [85.117.20.*]
    ale jazda
  • Re: Ciekawostka Autor: ~uno [86.14.68.*]
    cieszy ze 1 groszowce zostali pozbawieni akcji, mysle ze tak duzych promocji juz nie bedzie szybko
  • Re: Ciekawostka Autor: ~ed [85.119.21.*]
    redaktor wie co mówi - swojego czasu ostrzegał wszystkich na forum Polnej
    i miał rację - wprawdzie nie spadło o 60% tak jak przewidywał, ale tez nie wzrosło
    słowa redaktora to dla mnie sygnal ostrzegawczy - gość wie co mówi, zaczynam się zastanawiać, czy ten epigon to nie mistyfikacja, a czy ten cały mityczny Malek w ogóle istnieje
    dzięki redaktor
    a'propos - czy jestes prawdziwym redaktorem, czy tak się tylko nazwałeś?
  • Re: Ciekawostka Autor: ~mały [89.151.4.*]
    Ja tez go podziwiam redaktor jest wielki i taki rzetelny i tylu ludzi ostrzegł i uchronił przed utratą fortun szkoda że tylko on jest taki wspaniałomyślny i dobroduszny dla innych a najbardziej dżentelmeńskie jest to z jego strony jest to że nie chce podać typów dobrych spółek nie takich szajsowych jak epigon coby nie zostać naganiaczem
    podziwiam i pozdrawiam i żałuję że nie mam takiego autorytetu na tym forum jak ty
    Mały
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Ela [89.234.192.*]
    Jak to jest panie redaktorze dobrych spólek pan nie wymieni bo to by było naganianie to dlaczego wymienia pan te złe. Szczególnie przyczepił sie pan do epigona i tu wielkodusznie pan ostrzega, moze już wystarczy, panu juz dziękujemy.
    Jeżeli dasz się namówić na złą spółkę to stracisz, jeżeli nie kupisz dobrej spółki, to najwyżej nie zarobisz - widzisz różnicę.
  • Redaktor - idioto, nie kompromituj się marny naganiaczu Autor: slawek_wr [89.174.230.*]
    Dziwnym trafem ten sam "redaktor" teraz tu mnie znalazł i atakuje. No , mniej mnie niż firmę w którą zainwestowałem. Podobnie czynił rok temu na Ekoexport.
    Po spadku EEX z 7 zł na 3,6-4,0 wieszczył tragedię i spadek na ..... jego słynne 1 zł. Potem był wzrost o 100 %, a spaść .... nic już nie spadło.

IP to samo nick ten sam, głupek ten sam ... trzy fakty się zgadzają.
    Przytoczę jego jeden z cytatów:

Re: EkoExport tonie
    Autor | redaktor [83.14.170.*] 2010-02-17 14:50 Zobacz wątki dotyczące Eko Export

"Nie dajcie się ubierać na górce. Do końca marca podwójne dno - i wtedy kupicie sobie po 1 zł. A może nawet taniej. Oczywiście jeżeli wtedy jeszcze będziecie chcieli kupować Ekoexport. Bo to wcale nie jest takie pewne. "

lub:

"Re: Przytoczę tu 3 fragmenty postów z innego forum
    Autor | redaktor [83.14.170.*] 2010-02-27 21:52 Zobacz wątki dotyczące Eko Export
    Zobacz profil Eko Export
    Tragicznie dziecinny sposób naganiania. Zero finezji i polotu.
    Ale cóż; można powiedzieć: jaka spólka tacy naganiacze.
    Jednak żadne zaklęcia (tym bardziej nieudolne) nie pomogą i spólka MUSI zaliczyć drugie dno, czyli już niedługo będzie do kupienia w okolicach 1 zł. Pamiętajcie też, że trzy miesiące temu nikt jej nie chciał poniżej 1zł. A tak naprawdę nic się nie zmieniło. "

Jest wiele innych jego bełkotów, ale po co więcej ?
    Chłopczyk lubi się kompromitować.

Jakże podobny bełkot do tego co i teraz serwuje.

Ja chociaż nigdy nie posługuję się plugawym językiem, no i używam ładnej polszczyzny.
    A co do Eko, to co się odwlecze to nie uciecze (to takie przysłowie, gdybyś nie wiedział).
    A przechodząc do meritum sprawy, to moje 1 zł jest cały czas bliżej, niż Twoje wieszczone wszem i wobec 20 zł za jedną akcję Eko.
    Poza tym po nerwach widać, że nawet Ty zrozumiałeś, że z Epigonem coś jest nie tak - lepiej późno niż wcale.
    No i jeszcze jedno. Jak sam zauważyłeś, nie zmieniam ników, nie ukrywam się - zawsze piszę z tego samego IP i z reguły wiem co piszę - tym się różnimy. Pozdrawiam.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~donek [85.89.191.*]
    jasnie wielmozny panie redaktorze w pierwszej koloejnisci chciałbm zapytac o zdrowie i pozdrowic wszelce szanowną rodzine i aby sie odniesc do meritum zapytuje nieładnie po jakie wasc honory umila nam swe miłe towarzysto bo nijak tego nie moge zrozumiec w zaistniałej sytuuacyjii.
  • Re: Ciekawostka Autor: slawek_wr [89.174.230.*]
    Po pierwsze różnimy się tym, że ty się mylisz, ja nie.
    Po drugie w EEX ostatnio , jakbyś nie wiedział PZU kupiło kilkaset tysięcy akcji w przedziale 6,0-8,0 zł (przy cenie ok. 8,5 zł ujawniło się, że ma pakiet ponad 600 tys. akcji). Pewnie idioci tam pracują i nie wiedzą , że będzie kurs 1 zł, a to, że EEX zarobił 1,5 mln zł w 2010 , a w 2011 r. zarobi 6 mln zł z pewnością przełoży się na kurs równy 1 zł. I wskaźnik P/E = 1,5.
    Większych bredni dawno nie słyszałem.

Podobnie w EPI nie zdążyłeś kupić i .... trafia cię, bo liczysz na to, że w 2011 r EPI zarobi mniej niż 1 mln zł.
    A co jeśli wyjdzie im niespodziewanie ok. 4 mln zł ? Pewnie dopowiesz, że to słaba spółka a P/E = 2 to max ile dasz.
    Czekaj więc tu na 8 gr a na EEX na 1 zł , nie życzę powodzenia.

I oczywiście inwestuj w firmy mocne fundamentalnie, pomiń EEX i EPI ( chyba , że tylko charytatywnie się tu udzielasz , by ostrzec innych przed kupnem tak drogo)

Co do fundamentów EPI i EEX. Oby wszystkie firmy na giełdzie takie miały.

EEX pełny portfel zamówień, wzrost marż rok do roku do 53%, wzrost planowanego zysku 4-krotny, szereg nowych umów na dostawy surowca.

EPI - potężna ilość kontraktów na dostawy ( nie do sklepików) tylko większości hipermarketów w Polsce, olbrzymie wsparcie w dostawcy towaru (Morpol - światowy lider "produkcji" łososia) , powiązania Epigon-Morpol ( o jakim Wilbo czy Graal mogą marzyć) . Systematyczny wzrost sprzedaży i zysku netto.

Fakt - słabe firmy. Więc daj nam tu stracić, a ty spokojnie zarabiaj. Polecam silny fundamentalnie OIL.
  • siema Autor: ~donek [85.89.191.*]
    prosze mi tu na lokate nie naganiac
  • Re: siema Autor: ~donek [85.89.191.*]
    daj życ EEX musi sie uleżeć jak wino a lubi je mk a nie rozumie ...denerwuje sie mk to jeszcze nie ten czas
  • Re: siema Autor: slawek_wr [89.174.230.*]
    Zarówno EEX jak i EPI są lokatą. Chyba, że.....................
    ................................że godziwa cena zagości szybciej.

Dla mnie na EPI to na chwilę obecną 60 gr.

Jeśli dojdzie do jakichkolwiek informacji na temat synergii między Epi a Morpolem lub drugą spółką Kłosa, to ...... 60 gr może okazać się przystankiem.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~epigon [78.88.58.*]
    może jakieś plany już na walnym
    po walnym to może jaks majorka ewentualnie napewnoi jakas laguna
    albo walne trzy szybkie i sie załoczy
    Jaś Wędrowniczek
  • Re: Ciekawostka Autor: ~epigon [78.88.58.*]
    jak będą chcieli zagrać to wspomniane60gr bez problemu
    ale na razie to cisza
    http://www.youtube.com/watch?v=9Xkv2ubq5k4
[x]