• Fortuna na JDB SA ! Autor: ~pi [93.105.134.*]
    Witam

Nie tak dawno, bo w niedzielę 6.03.2011 opublikowałem wątek "Petrolinvest - BANKRUT czy FORTUNA ?" Wszystkie założenia i prognozy z tego wątku przełożyły się na dzisiejszy kurs Petrolinvest. Nawet nie przypuszczałem, że po sesji ukaże się info o stanie odwiertu Shyrak-1. Postawiona tam prognoza 20zł ma więc rację bytu.w terminie jaki podałem lub nawet wcześniej.

W międzyczasie jak zarabiałem dziś na Petrolu pojawiały mi się na rachunku kolejne pakiety akcji JDB po 15-16gr i dołączyły do już posiadanych.

Co zatem mamy teraz w JDB?
    Oto krótka analiza:

1. Akcjonariat:
    1) Sebastian Bogus 32410000 akcji, co stanowi 68.96% kapitału oraz 54810000 głosów i 78.98% głosów (akcje w części uprzywilejowane i na razie nie do sprzedaży),
    2) Paweł Reng 500000 akcji 1.06% kapitału oraz 900000 głosów 1.30% głosów,
    3) Free Float 14 090 000, co stanowi 29,98% kapitału oraz 19,72% głosów.
    Z tych 14,09mln tylko ok 13,5mln może być w obrocie, a nadto wśród nich jest mój całkiem spory pakiet. Nie mówię ile, bo nie chcę sugerować poziomu zaangażowania w Spółkę. Niech więc ten aksjomat na razie zostanie na boku.
    Również w tym wolumenie sporą część akcji ma Dariusz Ratajczak z Opola - ten, którego firmę przejęło JDB.

Wnioski:
    Znaczna część tych 13,5mln została zakumulowana w rękach kilku inwestorów. I to odnich teraz zależy kurs Spółki.

2. Finanse i fundamenty - jak na taką spółkę bdb - odsyłam do raportu za 4Q 2011.
    3. Wycena spółki - wskaźnikowo c/wk powinna być zbieżna z wyceną spółki ubezpieczeniowej WDB BU pod warunkiem że FF będzie na poziomie ok 10%.

Czy zatem moja wcześniej publikowana prognoza 28gr za akcję JDB ma rację bytu i kiedy może być zrealizowana?
    Gdyby Free Float był już na poziomie 10%, to akcje powinny kosztować ok 38gr.
    Natomiast przypuszczam, że typowy FF jest aktualnie na poziomie 18-20% i stąd moja wycena na poziomie tylko 28gr.
    Realizacja tej wyceny, to kwestia zbudowania odpowiedniego popytu i obrotu na papierach Spółki, co pokażą najbliższe 3-4 sesje.

Czy tak się stanie, zobaczymy niebawem.
    Ewentualne info o stanie posiadania u nowych akcjonariuszy przyspieszy cały ten proces.

Pozdrawiam tych co zainwestowali w ten papier, bo mogą mieć przysłowiową FORTUNĘ

• Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~pi [93.105.134.*]
    Koryguję odesłanie do raportu za 4Q 2010 a nie jak podałem 2011.
    Jest to RB nr 4/2011.
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~Jura [83.27.161.*]
    Dnia 2011-03-08 o godz. 00:12 ~pi napisał(a):
    > Witam
    Co zatem mamy teraz w JDB?
    > wolumenie sporą część akcji ma Dariusz Ratajczak z Opola -
    > ten, którego firmę przejęło JDB.

to tylko twoje przypuszczenia !

co do fundamentów, nie ma co dyskutować, wszystko przejrzyte i rozwojowe
    28 gr. to ostrożna prognoza w średnim terminie !
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~Gerwazy [83.206.16.*]
    Kiedy będzie raport z IQ2011
    Czy ktoś wie?
    Może warto poczekać na dobre wiadomości i dokupić pare kilo
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~Cisnienie [83.12.151.*]
    Zarząd Spółki JDB S.A. informuje, że raporty okresowe w roku obrotowym 2011 będą przekazywane w następujących terminach:

1. Raport kwartalny za IV kwartał 2010 roku - 14 lutego 2011
    2. Raport kwartalny za I kwartał 2011 roku - 11 maja 2011
    3. Raport kwartalny za II kwartał 2011 roku - 11 sierpnia 2011
    4. Raport kwartalny za III kwartał 2011 roku - 14 listopada 2011
    5. Raport roczny za 2010 rok - 7 czerwca 2011r
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~Gerwazy [83.206.16.*]
    I wszystko jasne
    Do 11 maja może być różnie
    Do ilu spadnie lub do ilu po drodze wzrośnie to zależy od leszczy i spekulantów

ALE OD 11 MAJA 2011 TYLKO GÓRKA
    Witam po sesji.
    Widzę, że zupełnie ruchu na papierze nie było.
    Tak zatem chętnych do sprzedaży brak, a ci co kupili właśnie się organizują, by obrać taktykę dalszych zakupów pod na razie psychologiczne wzrosty.
    Pozdr
    Witam
    9.03.2011 kolejny dzień akumulacji a Wy śpicie?
    Niebawem zpniemy pasy i rajd na całego. Tylko się nie wygłupiać i nie kupować za dużo.
    Pozdr
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~dr [79.163.124.*]
    Gdzie tu widzisz akumulację? wolumen 7041, ale cały NC podobnie wygląda i jak
    tu nie spać?
    No właśnie się śmieję z tego stanu rzeczy.
    Powiem jednak jedno - z tymi pasami to prawda i jak zejdę z 20% Petrola odpalamy JDB.

Pozdr
    Póki co jeszcze na Petrolu trzeba trochę urosnąć do ok 9zł i wtedy przesiadka z częścią kapitału.
    Pozdr
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~aaa [109.243.172.*]
    to po oleszczeniu teraz własciwy kierunek-cel 1zł
    No to sprzątajmy te 17gr i widły na 18gr gotowe
    Pozdr
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~krak [89.74.149.*]
    Ja moge napisac ze mam 55 tys postawie dzis i na pare dni po 1,01 zł i szczerze to załuje ze zakupiony mam ten pakiet społka totalnie senna zadnego zainteresowania nikt z wiekszych akcjonariuszy nie chce zrobic woleli wysypac akcje po 0,19 0,18 az do 0,15gr bo i tak maja kupione po 0,14gr wiec oni sa juz zarobieni. Ktos kto robi wycene po 0,28 czy wyzej jest niepowazny
    Tak właśnie jak przed chwilą trzeba brać w ok 50k papiera.
    Pozdr
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~Adak [82.145.210.*]
    No nie mialem wlasnie kupic pakiecik po 16gr ale sie spoźnilem. Co robić?
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~pi [89.75.40.*]
    Masz kupno po 15gr
    Witam 18.03.2011

Dziś odbicie.
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~Jura [83.21.65.*]
    proszę cię, ty już lepiej nic nie pisz
    nie wiem czy są jakieś granice kompromitacji
    Pewnie są, tylko nie u Ciebie

Pozdr
    pajacu, ile to już razy "na dniach" miało być 28 gr.?
    tymczasem jest 15 gr. i zero popytu
    jeżeli jeszcze masz ten papier proszę cię sprzedaj po 14 gr. i już odpuść sobie te brednie!
    Pajac to Ty, który w portki robi, bo kurs się obsunął.
    Szczerze życzę Ci żebyś odrobił straty, bo ja póki co ich nie mam przy dzisiejszym kursie.
    Pot z paluszków obetrzyj i cierpliwie czekaj przy enterze.

PS.
    Posty z inwektywami będą ignorowane, a jak Cię namierzę, to marny los Twój.
    Pozdr
    ja cię błagam człowieku, sprzedaj JDB i zapomnij
    bycie w akcjonariacie z takim nieudacznikiem który tylko się myli to wstyd dla mnie i dla wielu zaangażowanych
    odejdź z tej spółki!!!!!!!!!
    dopóki tu jesteś odstraszasz potencjalnych nowych zainteresowanych, widzą "pi" i nawet dalej nie czytają bo wiedzą że porażka
    a twoje analzy i prognozy to już kompletny dramat
    ODEJDŹ i zostaw nas i tę spółkę w spokoju!!!!!!!!!
    Szanowny kolego Jura, gdybyś nie umoczył na tej Spółce, to tak byś nie płakał.
    To pierwsza konstatacja.
    Forum jest dla wszystkich - to po drugie.
    A po trzecie:
    Jak chcesz, aby np. ~pi nie piasał, załóż swój ciekawszy wątek taki, by cieszył się większą poczytnością niż wątki ~pi.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam bardzo dużą wiedzę o wielu spółkach, na GPW i NC jestem od początku ich istnienia. I jak ja inwestowałem swój pierwszy wolny pieniądz na GPW, Ciebie może jeszcze na świecie nie było.

Zapraszam na nowe moje wątki - jak chcesz czytać. A jak uważasz, że moje poglądy uwagi, analizy, prognozy są do "bani" to po prostu nie czytaj ich i pejoratywnie nie komentuj, pokazując swój niewielki zasób wiedzy, słownictwa i kultury osobistej.

Mnie osobiście podobają się wszyscy Ci, co mają odmienne poglądy od moich, jednak podejmuję z Takimi dyskusję wyłącznie merytoryczną - i do tego Cię namawiam - szanując generalnie poglądy innych.

Pozdrawiam i życzę Ci sukcesów na JDB - bo one będą, jeśli tylko masz ten papier.
    Pytanie kiedy? Odp; szybciej niż Ty przypuszczasz.
    No i mamy wybicie
    Powinno być info o brokerze w Kielcach, jeśli wszystko idzie zgodnie z planem.

Pozdr
  • Re: Fortuna na JDB SA ! Autor: ~wsciekly_pies [78.8.86.*]
    dla mnie pi twoje opisy są ok, ja też widzę spółkę z potencjałem do wzrostów
    Przypominam cele inwestycyjne JDB SA
    Czekamy na infa w tych sprawach:

Cele emisyjne
    L.p. Cel emisji Termin realizacji Wartośd (w mln zł)
    1 przejęcie brokera ubezpieczeniowego w Opolu I kwartał 2011 0,510 - zrealizowano
    2 stworzenie oddziału w Opolu I kwartał 2011 0,040 - zrealizowano
    3 zatrudnienie specjalisty ds. marketingu I kwartał 2011 0,040 - brak infa
    4 zwiększenie zespołu operacyjnego o 7 osób I półrocze 2011 0,070 - brak infa
    5 przejęcie brokera ubezpieczeniowego w Częstochowie I kwartał 2011 0,400 - brak infa
    6 stworzenie oddziału w Katowicach II kwartał 2011 0,200 - brak infa
    7 przejęcie brokera ubezpieczeniowego w Kielcach I półrocze 2011 0,560 - brak infa
    8 stworzenie oddziału w Kielcach I półrocze 2011 0,040 - brak infa
    9 działania promocyjne i marketingowe I półrocze 2011 0,095 - brak infa
    Razem: 1,955

Na razie wszystko zgodnie z planem na info po zakończeniu I kw jeszcze mają czas dziś dopiero pierwszy dzień upływa z obowiązkowych dat terminów informacyjnych.
    Obroty i wzrosty pokazują, że info tuż przed nami.

Pozdr
    Aktualna wartość księgowa na 1 akcję na koniec 2010 wynosiła 12gr (dokładnie 11,8gr)
    Po IQ powinno to być min 13gr pomimo poniesionych kosztów inwestycji i kosztów operacyjnych.

Pozdr
[x]
FINTECH 0,00% 0,26 2025-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.