Rozmowa Dominiki Wielowieyskiej z prezesem firmy -DĘBICA S.A - p. Jacek Pryczek z dn. 28 styczeń 2011r.
- na rynku europejskim mamy doczynienia z bardzo silnym POPYTEM na opony osobowe i ciężarowe - ( sztandarowe produkty firmy ) - DĘBICA
Od 1 kw 2011r - znacząco wzrosną ceny opon w Europie.
- co się dzieje z notowaniami skoro we firmIe jest The - best..............kto tym steruje i na czyje zlecenie.
- przychody rosną kwartanie o 50-60 %
HRISTO - wyluzuj
- wszyscy doskonale wiedzą gdzie jest miejsce dębicy z jaką wyceną i dywidendą.
- ostatnie inwestycje zrobione kosztem dębicy - ponad 100 mln $ - też raczej nie zaniżą wyceny a wręcz przeciwnie ..........
- no coment
- teraz czeka ma obiecane zyski z samego projekty HVA - ( 130-140 MLN )
nie uważacie że w tych trudnych chwilach przydałby się jakiś zdecydowany bełkot?
tak na wekend- ku pokrzepieniu .
wyznaczam Waldiego bo jemu to najlepiej wychodzi (moim zdaniem to zbyt długo zwleka z podwyższeniem rekomendacji-to co 240zł? bo żarty się skończyły)oh oh oh.
oh
Niektórzy nie widzą lub nie chcą widzieć spraw w szerszym kontekście. Proponuję im więc na moment odrzucenie własnej roli w tej całej zabawie.
Dam przykład.
Do mojej skarbonki wartej 5 zł wrzucam banknot 100 zł, a następnie znów określam wartość skarbonki na 5 zł. Niedorzeczne? JAKO WŁAŚCICIEL MAM DO TEGO PRAWO, zwłaszcza gdy leży to w moim interesie.
Czy to przypadek, że od 3 lat żadna istotna instytucja finansowa nie wydała oficjalnej rekomendacji dotyczącej akcji Dębicy? Otóż tak się składa, że sam WŁAŚCICIEL wycenił 1 akcję spółki na 60 zł (nie licząc wcześniejszej zagrywki taktycznej). Oczywiście Goodyearowi zależy na jak najtańszym skupieniu wszystkich akcji, ale na jego warunkach, gdyż to on właśnie je dyktuje. Sprawuje pełną kontrolę nad spółką. Do tego ma czas. Dużo czasu. A najpierw chce uporządkować własne podwórko.
I żadne BDO, czyjeś krzyki ani płacze tego nie zmienią.
Życzę przyjemnego oczekiwania i pozdrawiam, szczególnie Waldiego, którego wywody niezmiennie poprawiają mi humor :-)
Ciekawy wywód z jednym zastrzezeniem, akcjonariusze mniejszosciowi nie moga byc oszukiwani przez dominanta. Jezeli chce robic wszystko co mu dusza zagra niech wykupi pozostale akcje. Praktyka rolowania mniejszosci, niestety powszechna-jest oszustwem i powinna zostac napietnowana. Jezeli PZU nie sprzedalo tylka to im kibicuje.
Jest nijaki jak się cieszę bardzo z tego tytułu od razu jest mi lżej na duszy haha.
Jak wytrzymasz te napięcie do końca na Dębicy to zmienię o Tobie zdanie nie będziesz wtenczas sztuką tylko prawym facetem ale to będzie bardzo trudne zadanie dla Ciebie bo możesz złamać się w ostatnim dniu bo nie wytrzymasz haha i sprzedasz akcje. Trzymam za Ciebie nijaki kciuki zależy mi żebyś wytrzymał. Jak wytrzymasz to ja mogę śmiało wyjechać za granicę nawet na 10 lat i będę pewny że będę miał do czego wrócić bo nie sprzedasz mnie za 20 zł podwyżki jaką Ci zaoferują haha
Żeby wygrać z Goodyearem to kurs musi być na tym poziomie co jest obecnie, na kurs akcji goodyear niema wpływy bo nie może sprzedawać na GPW więc jak ktoś tu pisze ze tak jest to jest w błędzie.
Wystarczy tylko tu aby R. N. miała wpływ na akceptowanie transakcji sprzedaży opon do grupy goodyear gdzie PZU ma swego przedstawiciela i to wystarczy i do lata mamy 200zł za akcje Dębicy po tylu latach stagnacji cena nie jest wygórowana.
Wezwanie to już po cenie wyższej niż 200zł inaczej nie dojdzie do skutku.
Właśnie o to chodzi żeby nie było wiadomo o co chodzi bo czasu zostało bardzo mało, bo jak kaczka do władzy dojdzie to przekręty się skończą i tacy ludzie jak nijaki nie będą już potrzebni do niczego haha. Ale jak wytrzyma to będzie Panem.
Jest jeszcze nadzieja w Prezydencie bo ułaskawia samych złodziei i zabójców i tu jest szansa jeszcze na pokonanie kaczki. Dla mnie są obie wersje do przyjęcia bo w każdych warunkach dobrze się sprawdzam.
Nijaki nie martw się Prezydent jest gorszy od Ciebie bo pisze w "bulu i nadzeji" tak.
Widzisz a Tobie w mówili kiedyś ,że Pan Kaczyński jest zacofany a teraz wiesz dlaczego to robili Ci aby wygrać wybory i robić przekręty.
Takie sztuczki to się stosuje dla pajaców. Teraz chyba już powinieneś zrozumieć całą strategię dezinformacji.
Celowo pominąłem akcjonariuszy mniejszościowych. W obecnej sytuacji każdy, kto chce na dłużej ulokować tu swój kapitał musi rozważyć, czy odpowiada mu linia przyjęta przez Amerykanów; jeśli tak - proszę bardzo, jeśli nie - jest problem.
Nie twierdzę, że to Goodyear wywala swoje akcje, nie to jest jego strategicznym celem. Ale możliwości jest tyle, ilu jest różnych graczy siedzących w Dębicy, nierzadko dysponujących znacznymi pakietami. Wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę z tego, co się dzieje z kursem. Czy coś się za tym kryje??? Czy jest to zwykła gra na czas??? Osoby o bujnej wyobraźni mogą popisywać się już dzisiaj, jednak decyzje i tak zostaną podjęte na wyższym szczeblu w bliżej nieokreślonej przyszłości.
To nie dziki - zachód we firmie która ma końcówkę S.A - wszystko powinno chodzić jak w szwajcarskim zegarku.
ZARZĄD - ma obowiązek dbać o interesy i majątek spółki !
Za działanie na szkodę spółki członkowi zarządu możę grozić nawet 10 lat pozbawienia wolności.
Wygląda na to że dla zarządu DĘBICY - audytor BDO jest jak Wróg u bram.........A CO DO OSTATNIEGO WEZWANI PO 60 ZŁ - niech sobie goodyear zbuduje drugą taką dębicę od zera - braknie mu i czasu i pieniędzy
Z wszyskimi akcjonariuszami Dębicy łącze się w bulu z powodu tak niskiego kursu akcji w nadzieji że w niedługim okresie czasowym ich kurs wzrosnie znacząco ale na to nie umiem odpowiedzieć kiedy to nastąpi.
Coś za duża cisza jest na Dębicy z informacjami czuje ,że coś pęknie niebawem i trzymanie kursu na tym poziomie 62 zł,coś się musi zdarzyć lada moment.
Podzielam Twoją opinie. Kurs jest trzymany sztucznie. Trzeba moim zdaniem poczekać do WZA, ale umam przeczucie, że sprawa wyjaśni się w ciagu miesiaca.
Nawiasem mowiac jutro WZA czcigodnego Goodyeara.
Ps. Animator robi co chce przy milczacj aprobacie PZU. Mysle, ze nie po to marnowali tyle energii i bawili sie w apelacje by teraz sprzedać tylki. Byc moze deal juz dawno ugadany, jeno trzeba transakcje przygotować, zebrac kase i uzyskac zgode RN- co troche trwa, jezeli ktos zna korporacje.
Pozdrawiam
PM
To w takim razie jeśli jest to prawda z tym WZA Goodyeara jutro, to muszą zapaść ważne decyzje odnośnie Dębicy jutro, nikt nie będzie zwoływał za miesiąc następnego bo nie byłoby sensu.
Pewnie musi zapaść inwestycja w opony ciężarowe w firmie Dębicy 200mil.$ to jest już ostatni moment dla goodyeara bo czas już się skończył decyzja musi być szybko.
Jeżeli to nastąpi jutro to Goodyear nie może już prowadzić wojny z PZU.
Kto się dobrze czuje na rynku to czuje moment w jakim momencie to może przyjść tak jak ja, to się wyczuwa samoczynnie.
Apropo z tym Orłem Białym dzisiaj dostał następny co Prezydenta popierał i jego środowisko, oni jak coś popierają to nic za darmo zostają wynagrodzeni od razy a my co gówno z makiem mamy.
Tak jak kiedyś pisałem jak nie mam nic z tego popierania to niech ich łupi Pan Ziobro i kładzie na podłogę o 6 rano szczególnie tych z Orderami. Ale oni byli sprytniejsi od nas i wmówili to nam ,ze to będą nas nad ranem w kajdankach wyprowadzać haha.
Tak się robi z pajacami.
Jest taka w życiu zasada pamiętać patrzysz pod kontem co Ty z tego będziesz miał i czy będziesz miał możliwość coś ukraść i nawet niech Ci chociaż dadzą darmową prostytutkę to wtenczas robi się wyjątek i głosuje się na taką partię a jak nie mam nic z tego to głosuje na Pana Ziobrę i Kaczyńskiego niech i łupią ich bo oni mają dostęp do wszystkich dóbr a my nie i nam nic nie grozi ,ze wyjdziemy nad ranem w kajdankach bo nie mamy dojścia do niczego.
Większość to kupuje niestety taka jest prawda a druga połowa nie idzie na głosowanie bo tak im zlasowali mozg ,ze niewiedzą co mają robić i o to im chodzi.