I teraz tylko się modlić, aby powyżej 9 euro dzisiaj zostało, bo pamiętam już niejedno takie wybicie, które źle się kończyło ;). Później tylko 12 euro, 20 euro, 100 euro i sky is the only limit ..
Zaczęło się!!! - a to dopiero początek tego co nas czeka.
Bardzo duże zakupy we Francji (połowa dnia a jest już 240 tyś wolumen w Paryżewie). Duże pojedyncze tranzakcie na kilka tysiecy papieru a są też po 60 tyś. To poważne zainteresowanie papierem w końcu się ujawniło. Niestety ujawnia się też strona podażowa która wywala papier przy każdym wzroście i to często są to oferty ukryte. Dzisiaj, gdyby nie batony (np. te 60 tyś na poziomie 8,99 łyknięte przez 1 tranzakcję) to mielibyśmy kilka widełek do góry... To może hamować wysokie wzrosty na intraday-u.
Technicznie wygląda to rewelacyjnie, po zdecydowanym przełamaniu silnego oporu 8E, lekkie cofnięcie z około 8,7 na około 8,2 i odbicie na trampolinie potwierdzające wyznacznie dalszego silnego trendu wzrostowego do przejściowego poziomu 12 E i dobicie do poziomu 25E. Choć poziomy te w moim opinii wcale nie muszą się sprawdzić. Tak naprawdę, trudno teraz szacować na jakim poziomie zatrzyma się wzrost, - to zależy od skupu przez Orco i funduszy które zainwestują w ten papier. Myślę, że górna linia może być na poziomie 40 - 50 Euro jeszcze w tym roku.
Coraz więcej osób wie nieoficjalnie lub doliczyło się na podstawie komunikatów spółki, że wyniki za 2010 będą dobre i zamkną się zyskiem, co jest przełomowym rokiem dla Orco. Przewiduję dalsze wzrosty przed podaniem wyników, a zostało jeszcze 2 tygodnie.
A jak ogłoszą, to winda w górę w ciągu 1 dnia jest pewna.
Cały czas powtarzałem, że w przypadku Orco najwięcej zarobią ci, co wykażą się cierpliwością do tego cholerstwa... :)
Ja już zarobiłem na samochód, ale w tym roku zarobię na nowy dom ! - i Wam tego samego życzę.
Zawsze jest wywalanie, to tworzy obrót. Jedni wierzą we wzrosty a inni uważają, że jutro kurs zwali się o 10% i wtedy wejdą jako cwaniaki. Cóż to jest giełda. Jutro zobaczymy kto wygrał, czy Ci co zostali, czy też Ci co wyszli.
:)
Witam Kolegów z pakietem Orco - śledzę wątki forum na bieżąco, nie wypowiadam się często ale dziś aż się serce raduje. Oby tak dalej do wyników - mam prośbę - czy możecie podać link do notowań papieru Orco we Francji?!
Chyba można już być optymistą w temacie utrzymania 9 euro.
Następny skok na 10,25 e i to najlepiej jeszcze w tym tygodniu.
Jest dobrze. Powoli i bez bolesnych korekt. Zbierają papier, oj zbierają. Pakują do worków ile wejdzie tyle wezmą. To napawa optymizmem.
Dla pełni potwierdzenia trendu wzrostowego pozostaje przebicie jednej kwoty.
Jest nią 51 zł wg polskiej GPW a to jest max z 23.08.2009 czyli ok 12,5 euro.
Po tym przebiciu mamy już z górki czyli do górki.
A już wydawało się wtedy, że pooooolecimy na 100 zł. Niestety cwaniacy podbili pod wyjście. Teraz zapewne też zbierają cwaniacy, ale jak znam życie giełdowe to do potrzymania z 300%-400%. Możemy więc spokojnie trzymać papier do 30 euro. Potem ja uruchamiam stop'y.