Ja się dziś pozbyłem akji BlackPointa. Uważam, że nastroje rynkowe zaczynają się pogarszać i w przypadku obsunięcia WIGu będzie ciężko uciec z takich spółek jak BlackPoint, które są mało płynne. Szkoda, bo spółka ma swoje plusy, jednak płynność jest FATALNA. Albo ktoś (Zarząd) coś z tym zrobi, albo niedługo zobaczymy cenę poniżej 4 złotych. Szkoda, szkoda, szkoda
Biorąc pod uwagę dzisiejsze obroty to miałeś tyle co nic. Ja to bym miał problem z szybkim wyjściem z inwestycji :) Na szczęście traktuję ją jako długoterminową. Co do spadku do 4 zł to chyba przesadziłeś..... jeżeli Ci się sprawdzi dokupię drugie tyle.
spółka jest bardzo stabilna i dobrze zarządzana. Działa bardzo przejrzyście, nie ma mowy o żadnych przekrętach. Rozwija się bardzo dobrze, Jej zyski będą rosły. Znam jej strategię i możliwości, pracowałem tam kilka lat.
A co ma wspólnego jedno z drugim. Dobre wyniki finansowe nie mają czasami nic wspólnego z warunkami pracy i atmosferą. Poza tym pieniądze to nie wszystko jak mówił tytuł filmu z Markiem Kondratem.
A co to za warunki i atmosfera tam były, że tak zrejterowałeś?
Nie lubisz ciężko pracować?
Nie byłeś dyspozycyjny?
Nie potrafisz szybko się uczyć?
Nie akceptujesz zmian?
Nie umiesz pracować w grupie?
Za dużo dyskutujesz?
Długo się zastanawiasz?
???
Nie zeszliśmy z tematu.
Przypominam, że tytuł pierwszego postu w tym wątku dotyczy "pozbywania się".
Więc powiedz nam "szefuniu" dlaczego firma pozbyła się Ciebie?
Powiedz nam również "szefuniu" jeśli pracowałeś w BP:
- jak ta firma od wewnątrz funkcjonuje - co jest dobre a co złe w niej?
- czy mocno przełożeni smagają biczykami po plecykach nieefektywnych podwładnych?
- jak wygląda system kija i marchewki?
- kto rządzi tak naprawdę w tej firmie - Prezes Zarządu czy Przewodniczący RN?
- inne?
to nie firma się mnie pozbyła tylko ja się ich pozbyłem. Firma zmieniła nazwę na Black Point ok. 3lata temu. Wcześniej nazywała się Inter Mind. Nie ruszając się z miejsca zmieniła adres z Wrocław ul. Kobierzycka 24 na Kobierzyce ul. Atramentowa. Tak na prawdę firmą rządzi jej główny akcjonariusz, szef rady nadzorczej Piotr K. Mocną stroną tej firmy jest jej bardzo dobra kondycja finansowa i stabilność. Nie ma dużych wahań obrotów i zysku, zwłaszcza w dół, bardzo przyzwoita marża. Nie chcę pisać za dużo bo chcę zachować anonimowość.