Wyniki nie są złe ,ale ta spółka to straszny muł.
Kto siedzi na tym papierze ?
Mówiłem ,że ci co mają po 12/13 zeta to potrzeba cudu ,aby odrobili stratę.
Muza jest specyficznym papierem... w tej chwili jest w trendzie wzrostowym a potwierdzeniem są dobre wyniki za 4Q. Obrany kierunek wzrostów jest ewidentny a jeżeli chcecie po stronie kupna 10, 30 lub 50 kilo to idźcie na Petrolka... tam czekają na takich co wietrzą dużą kasę...
Myślę, że dzisiaj zamknięcie bedzie na conajmniej kilku procentowym wzroście.
Nie jest to rekomendacja a tym bardziej naganianie... jest poprostu fajna cena... jeszcze...
pozdrawiam
Skoro nazywasz się skrzypkiem, więc posiadasz walory że tak powiem Muzy..Dam Ci radę: sprzedaj Bałwanie i idz na Petrol, Bioton......Tam rodzą się fortuny, będziesz do konca swojego życia zył z rentierstwa
Jak mówiłem -2.86% ,zleci na 7 i będzie się kisił z rok.
Wig w dół muza dół,wig w górę a to dalej leci.
Kupiłem po 8 dla sportu pod raport,dziś sprzedałem bo widzę że tu nic z tego nie będzie.
Szkoda kasy zamrozić na długi czas.
Tym co maja papier życzę dużych zysków.
no cóż....... kto nic nie robi - ten nie ma możliwości się pomylić...
rozczarował mnie papier... kupiłem go 1,5 tyg. temu pod wyniki...
w myśl zasady - kupuj mity sprzedawaj fakty. Faktem stał się dobry raport za 4Q a mitem pozostał wzrost...
zmykam i nigdy tu nie wracam
pozdrawiam akcjonariat i życzę zysków
Ludzie, fundamenty spoko. Ale pooglądajcie wykres. Wczoraj patern oczywisty, zasłona. Oscylatory nagrzane. 7,90 -8,00 i wtedy powrót. Kombinuję taki scenariusz. Też lekko się sparzyłem. Sprzedałem po 8,91 i podkusiło mnie żeby odkupić po 8,53. Połowa świecy. I dziś wywaliłem po 8,36. Parę złoty zostało. I obserwacja. Obaczym.
Sily nie ma spadać będzie...Dlaczego?? Bo ludzie pokupowali z myśla o zysku w ciągu dwoch dni.Teraz przy znikomych obrotach, bo takie tu bedą zaczną sprzedawać po kilkaset sztuk i zdoluja do siedmiu złotych..oczywiście pozornie, bo tylko durnie pozbęda się akcji za taką cenę takiej spólki przy wsp. 0,9..Optimus dla przykładu ma ok.12 i tam jest ruch, bo ludziom potrzebne sa marzenia które kupują..a że tracą fortuny? Pewnie jest to warte zachodu_:) Tu scenariusze są dwa:
1. W Muze wejdzie spólka tak jak kiedyś Kompap..wtedy wzrost będzie niebotyczny!
2. Siądzie tu spekuła...a ONA wcześniej czy pózniej zawita, siły nie ma..i 30 procent tryśnie w godzinę..Tak bylo juz nie raz..na Muzie i na szeregu innych spólek..Pozdro..