Chyba sobie kpisz... jakie tu jest ryzyko w porownaniu do innych spolek na NC. Takie ze mozna duzo zarobic chyba. Bedzie smiech jak emisja akcji pod kolejne przejecia bedzie z zachowaniem PP.
Z zachowaniem PP raczej nie będzie. Porozmawiaj z prezesem. Względnie będzie emisja obligacji lub kredyty.
Zapytam jakie tu jest ryzyko? Że spółka zarabia i w ost roku miała 1mln zł zysku?
Ogarnij się chłopcze. Ja spokojnie czekam na dwucyfrówkę. A widać, że nikt nie sypie. Bo jakby tak było, to chodzilibyśmy znacznie niżej.
Pytanie czy ten co zaniżał, odebrął swoje akcje i po ile? Haha.
Jak ktoś pisze, ze tutaj jest ryzyko, to chyba jaja se robi.
Handel produktami naftopochodnymi to tak jak z węglem, tutaj popyt zawsze będzie i ryzyko jest minimalne.
Sprawnie zarządzana spółka z wizją rozwoju, niskimi kosztami własnymi i małą ilością akcji.
Obecnie mamy sytuację patową, zarówno sprzedający jak i kupujący nie akceptują obecnych cen , ale im bliżej wyników kwartalnych , to strona popytowa powinna bardziej sie niecierpliwić.
Dnia 2011-03-02 o godz. 11:25 ~tomek napisał(a):
> spółka od niedawna na N.C. i chcą ją zaniżyć.Nie ma drugiej
> z takimi perspektywami na tym parkiecie.Bedzie rewelacja.
Rewelacja to już była przy zjeżdzie z 8 na 4,50. Chcesz następnej na 2?.
To nie była żadna rewelacja, tylko jazda w kierunku dowartościowania.
Miałem wrażenie, ze ktoś większy wtedy czuwał, ale był p.pa, że zwalił, teraz ciężko odkupić, a można spokojnie z taką ilością akcji było pociągnąć kurs w okolice 20 zł na dziś i wcale drogo by nie było (no moze ciut na obecną chwilę)
Ale jest takie powiedzenie "co się odwlecze to nie uciecze... " i tego i się trzymać :-)
Ryzyko, bo ta ukraina, tez jestem zdania, ze ktoś sie przeliczyl wywalil po 8 i myslal ze wszystko na samym dolku ładnie odkupi,a chyba nie wyszlo, więc dłużej trwa zbieranie, a czy az takie perspektywy , no niestety za malo te firenke znam. tylko fakty się licza w żadne zapowiedzi po prostu nauczyłem się nie wierzyć.
Perspektywy a i są , pokaż mi spółkę, która w tak krótkim okresie od powstania generuje już przyzwoite zyski, nawet nie zerkam już na tą rafineryjkę.
Strzał np z ofertą Repsola był idealny, wykorzystali lukę na rynku , a ich oleje mają bdb opinię nawet porównywane są do Motula.
A plany jak plany , uważam, że wywiążą się z nawiązką.
A że nie wierzysz, to Ciebie rozumiem, bo też już kilka spółek miałem, gdzie były plany, plany, plany i nic z tego nie wychodziło. Tutaj przemawia jak dla mnie sprawny jak do tej pory zarząd i to, że udało się rafinerię Ukraińską kupić w atrakcyjnej cenie , gdzie wiadomo, że na rynku wschodnim nie jest łatwo coś skubnąć, a wykazali się, że potrafią.
Polecam osobie,która nie zna "firenki" lekturę DI, zaznajomienie się z aktualnymi i przeszłymi kontaktami p.Wiśniewskiego oraz zaznajomienie się z firenką REPSOL, której BG jest wyłącznym dystrybutorem w Polsce. . To już nieatualne....Co do aktualności to nadal mamy 35 gr zysku na akcję po IV kwartale 2010. Po pierwszym kwartale 2011 może już być 50gr, ale rozumiem,że dla osób, które wolą mieć czarno na białym to na razie bez znaczenia...(pytanie: jak przy takiej taktyce zarabiać na GPW?)
...a baryłka ropy (brent) już ponad 116usd wobec 95usd z przełomu roku,
crude ponad 102 usd wobec 85usd-hossa na ropie i produktach ropopochodnych trwa....