Tata zabronił inwestować w tym roku bo potrzebuje kasy na Borka. Dlatego nici z wielkich inwestycji ( w Koninie) o biurowcu nie wspominając.
Jedyna szansa na podbitkę to dywidenda.
Pewnie dlatego wyszedł Pionier - Impex się nie rozwija jest tylko dawcą kapitału - jednym słowem leszczem lub też dojną krówką jak kto woli.
No cóż będę musiał dłużej poczekać na większą kasę tutaj ale i tak nie oddam akcji poniżej 8,00 PLN.
Najpierw sprawdź, później snuj teorie spiskowe za PAP:
[28-02-2011 14:24] Impexmetal chce w '11 przeznaczyć na inwestycje 30-40 mln zł wobec 28 mln zł w '10
Dnia 2011-02-28 o godz. 14:47 ~K! napisał(a):
> Najpierw sprawdź, później snuj teorie spiskowe za PAP:
> [28-02-2011 14:24] Impexmetal chce w '11
> przeznaczyć na inwestycje 30-40 mln zł wobec 28 mln zł w
> '10
Sprawdziłem - inaczej bym nie pisał
Wcześniej była mowa o 400-500 mln inwestycji (te wartości podają nawet w tej wiadomości) na inwestycje organiczne lub przejęcia. Nie wspomnę już o budowie biurowca. A sam przyznasz że między 500 mln a 40 mln jest znacząca różnica. To były jakieś wizje i plany na przyszłość dzięki którym firmy się rozwijają. A jak mawia mój prezes kto stoi w miejscu ten się cofa. Takie były szumne zapowiedzi a dzisiaj przekładają to - być może - na przyszły rok. Póki co rola Impka została jasno określona - podmiot finansujący rozwój Borka.
Żeby było jasne - nie naganiam na spadki bo nie zamierzam już więcej dokupować Impka - mam znaczny pakiet już od ponad roku i czekam na moją cenę.
Oczywiście wolałbym żeby to nastąpiło szybciej niż później ale tak czy owak poczekam.
Nie rozumiem wielokrotnie padającego stwierdzenia, że IPX jest dawcą kapitału dla BRS. Przecież nie wypłaca dywidendy. Póki co, dla Boryszewa przypisywane sa tylko księgowe zyski. Uswiadomcie prosze biednego finansistę.
Dnia 2011-02-28 o godz. 14:53 ~Impexfan napisał(a):
> Nie rozumiem wielokrotnie padającego stwierdzenia, że IPX
> jest dawcą kapitału dla BRS. Przecież nie wypłaca
> dywidendy. Póki co, dla Boryszewa przypisywane sa tylko
> księgowe zyski. Uswiadomcie prosze biednego finansistę.
Czy to nie IPX kupuje nieustannie (roluje) obligacje BRS ? - Wiem wiem zarabia na tym ale czy tej ponad 100 -ki (bo chyba tyle tego jest) nie można by było spożytkować lepiej?
Za o wiele mniej BRS przejął Maflow więc chyba by wytarczyło by na jakąś fajną firmę z problemami finansowymi.
No ale nie my tu rządzimy.
Ja jak już pisałem wcześniej czekam.
A może to te 38 baniek z dzisiejszego wykupu obligacji to też Impek Pimpek... Dopóki nie odpuszczą Borka to nie warto tu siedzieć - szkoda hossy na takie lamiarskie spółki. Szkoda, bo taki smród ciągnie się po gaciach miesiącami:))
Pamiętaj że oprócz tzw podbitek ta spółka ma też określoną wartość, która licząc konserwatywnie na chwilę obecnę wynosi 6 - 6,5 zł. Infa do chwilowych pompek dobre są na spekulacyjnych śmieciach, w tą firmę się inwestuje, a poprawia ona systematycznie wyniki i systematycznie będzię pięła się w górę.
Dywidenda fajna rzecz, można zrealizować zysk, a nie sprzedawać akcji, to ma zalety dla dużych graczy.