Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: No i wszystko jasne - cd.

Dnia 2011-02-28 o godz. 14:47 ~K! napisał(a):
> Najpierw sprawdź, później snuj teorie spiskowe za PAP:
> [28-02-2011 14:24] Impexmetal chce w '11
> przeznaczyć na inwestycje 30-40 mln zł wobec 28 mln zł w
> '10

Sprawdziłem - inaczej bym nie pisał
Wcześniej była mowa o 400-500 mln inwestycji (te wartości podają nawet w tej wiadomości) na inwestycje organiczne lub przejęcia. Nie wspomnę już o budowie biurowca. A sam przyznasz że między 500 mln a 40 mln jest znacząca różnica. To były jakieś wizje i plany na przyszłość dzięki którym firmy się rozwijają. A jak mawia mój prezes kto stoi w miejscu ten się cofa. Takie były szumne zapowiedzi a dzisiaj przekładają to - być może - na przyszły rok. Póki co rola Impka została jasno określona - podmiot finansujący rozwój Borka.

Żeby było jasne - nie naganiam na spadki bo nie zamierzam już więcej dokupować Impka - mam znaczny pakiet już od ponad roku i czekam na moją cenę.
Oczywiście wolałbym żeby to nastąpiło szybciej niż później ale tak czy owak poczekam.

Pozdrowienia dla wytrwałych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.