• info z 25.02 Autor: ~jotce79 [46.112.76.*]
    Raport bieŜący 5/2011
    Ujawnienie stanu posiadania
    Zarząd TESGAS S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iŜ otrzymał, od BPH Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. (Fundusz) z siedzibą w Warszawie, zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2009 r. Nr 185, poz. 1439 z późniejszymi zmianami). Zgodnie z zawiadomieniem BPH Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., działający w imieniu zleceniodawców oraz BPH Funduszu Inwestycyjnego Otwartego Parasolowego, poinformował, Ŝe w związku z nabyciem w dniu 18
    lutego 2011 roku 27.290 (słownie: dwadzieścia siedem tysięcy dwieście dziewięćdziesiąt) akcji spółki TESGAS S.A., poziom zaangaŜowania Funduszu w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Emitenta przekroczył 5%. PowyŜsza transakcja została rozliczona w dniu 23 lutego 2011 roku.
    W wyniku powyŜszego zdarzenia Fundusz posiada 824.974 (słownie: osiemset dwadzieścia cztery tysiące dziewięćset siedemdziesiąt cztery) akcje TESGAS S.A. stanowiących 7,33% udziału w kapitale zakładowym Emitenta, uprawniających do 824.974 (słownie: osiemset dwadzieścia cztery tysiące dziewięćset siedemdziesiąt cztery) głosów, co stanowi 5,08% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy TESGAS S.A. Przed w/w zmianą Fundusz posiadał 797.684 (słownie: siedemset dziewięćdziesiąt siedem tysięcy sześćset osiemdziesiąt cztery) akcje TESGAS S.A., stanowiących 7,09% kapitału zakładowego Spółki, uprawniających do 797.684 (słownie: siedemset dziewięćdziesiąt siedem tysięcy sześćset osiemdziesiąt cztery) głosów, co stanowiło 4,91% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy TESGAS S.A.
  • Re: info z 25.02 Autor: ~Kasia [92.249.161.*]
    Wydaje sie, ze 16 zl dzisiaj peknie ...
  • Re: info z 25.02 Autor: ~korsak [90.156.42.*]
    Tutaj chyba utworzyła formacja odwroconej RGR i chyba juz czas narealizację
    prawego ramienia.
  • Re: info z 25.02 Autor: ~krecia [91.150.222.*]
    Super info; a jednak ktoś systematycznie zbierał. Mówiłam.
    Jeszcze jakaś umowa + wyniki i jedziemy na te 22.60!!!
    Pozdrawiam.
  • Re: info z 25.02 Autor: ~lodzers [79.185.143.*]
    Takie info !!! więc skąd ten spadek ???
    FF 24.67%.
    To daje do myślenia...
    Możliwe, że albo info jeszcze nie przeczytane, albo ktoś inny skupuje i się ujawni. Prędzej czy później pójdziemy UP (marzec br. oczywiście).
    Pozdrawiam.
  • Re: info z 25.02 Autor: ~Bolec [87.207.97.*]
    Cześć pracy - Rodacy !
    Witaj krecia - jak cię widzę to od razu humor powraca :-)
    co do tesgas - budiet haraszo !!!
    mały FF, spokój i cisza - nie ma spekuły - jeszcze ale za pare dni ???
    jak MW ? Masz jeszcze ?
    Ja trzymam do ok 20-21 powoli musi się coswyklarować ...
    wpuściłem KOV - dał ok 30% wystarczy ...
    jutro patrz na CENTROZAP
    Cześć Bolec!! Pewnie że będzie dobrze. Ladny wolumen dzisiaj mieliśmy, infa też super; mam wrażenie, że ciągle ktoś zbiera i czekają nas kolejne dobre infa, bo widać, że kurs jest zaniżany. Jak odbije to pofruniemy tutaj wysoko.
    Ja MWT trzymam, bo myśle że spólka ma jeszcze potencjał do wzrostów; ceny sprzedaży nie określam, ale tak gdzieś przy 27 zł. pomyślę powoli o częściowej ewakuacji.
    Masz GOA? Tam leżymy. Pozdrawiam!
  • Re: info z 25.02 Autor: ~Bolec [87.207.97.*]
    Witaj krecia !
    1. MW + TES - OK tu kwestia krótkiego czasu racze j b.krótkiego - tes: 300 000zł ostatnia transakcja a na fixie ponad 500 000 - co przy ostatnich dniach daje obrót 10x wiekszy.
    Spadki - nie, sam ustawiłem pare akcji na fixie - po 14,88 135 szt i byłem first. Patrzyłem czy ktoś puści moj zakup - ale nagle przestawienie i ucieczka - co to oznacza ? Nie chce ktoś pozwolić leszczynie nabyć za wiele w dooobrej cenie - przestawiłem dzisiaj sprzedaż na ponad 20 ... myślę że jak do 5 marca będzie oficjalne inf o- to jadziem. Jestem gotów twierdzić że zakres 25, bo wycen mieli trochę - a teraz za chwilę gaz do góry - ropy mniej, gaz do góry !
    GOA - sory po tygodniu spuściłem przy około +6% i nie żałuję !
    MAM DGA, a troche żałuję że sprzedałem EKOEXPORT - za chwilę pójdzie znowu powyżej 8 - mogę sięmylić, ale mają dobre infa a kurs w padaczce ...
    Mam też centka - jutro o 10:00 - zaczyna sierozprawa, może być b.ciekawie - ale tu nie namawiam.
    Ostatnio miałem jeszcze KOPEX - poszło ok +8% i puściłem za w cześnie - ale też + więc OK.
    Z ciekawych - na czym jeszcze siedzisz ?
    Bolec vel BOLO :-)
    3-maj się Kobito i nie ..... nie puszcaj nerwów - hahah
  • Re: info z 25.02 Autor: ~jotce79 [109.243.160.*]
    Zobaczcie po ile kupili Tesgas . Kurs z 18.02 był najniższy od maja 2010.
    Co za łajza sprzedaje im to w takiej cenie? Te straszące batoniki , o których piszesz Bolec, też widziałem , często w okolicach 15 zeta. Byle leszcz by się zorientował , że ktoś zaniża kurs pod kupno.
    Ciekawe kiedy wytrzepią niecierpliwych.
    pozdr
    Bolec, siedzę jeszcze na Lubej, ale tu niewiele zarobiłam bo dokupuję i średnia mi też sie podniosła. Ja jestem długoterminowa i chcę na Lubej jeszcze trochę pobyć.
    Miałabym +30% gdybym nie dokupiła.
    MWT + ok. 200% i nie sprzedaję
    Tesgas na razie ok + 3%
    GOA - 30% ale czekam na infa i nie sprzedaje, liczę że dostaną tę licencje; tam też nieźle zbierają i będzie wybicie (kiedyś będzie). Prezesa "bombardują" pytaniami i teraz kilka razy pomyśli zanim wymówi słowo "akcje".
    Może Sadovaya? Zastanawiam sie nad nimi, ale nie mam kasy przez to cholerne GOA.
    Co do Tesgasu - bo to jego wątek - to tutaj uważam że jest to b. dobra spółka tylko nic ostatnio się nie odzywają. Liczyłam na jakieś umowy, bo w analogicznym okresie zeszłego roku było znacznie więcej infa z ich strony.
    Pisałam już że FF jest też coraz mniejszy, Prezes nie drukuje papieru nadaremnie, więc myślę, że warto ją trzymać długoterminowo.
    Z obserwacji kursu widzę, że jest skup akcji, a nawiązując do wypowiedzi drugiego kolegi, to nie wiem, kto oddaje, może jacyś niecierpliwi?
    Na razie zmian w portfelu nie przewiduję, chyba że coś nagłego się pojawi, to opchnę ze stratą trochę GOA. Trzymaj się Bolec!!!
  • Re: info z 25.02 Autor: ~Gladiator [87.205.200.*]
    a Tobie krecia Mw trade nie wsytarczy>? chyba wiele juz zarobilas.Tesgas to nie jest spolka na rok.Tu wzrosty beda byc moze za lat wiele
    Wiesz Gladiator jak to jest....kasa robi kasę. Chciałam tę spółkę (Tesgas) potraktować długoterminowo, coś jak lokatę, ale te wahania kursu zaczynają mnie juz wkurzać i chyba po wynikach wywalę jak nic nie ruszy.
    A co do MWT, to ja nigdy nie siedzę na jednej spółce, bo nigdy nie wiadomo. Raczej ogólnie inwestuję w spółki Czarneckiego. Teraz jestem na OPF no i oczywiście MWT.
    Pozdrawiam.
  • Re: info z 25.02 Autor: ~Gladiator [77.254.37.*]
    Z tesgasem jest jeden problem... to młoda spolka.zanim zbuduje zaplecze ,zanim rozwinie miesnie zdolne uniesc ciezar,zanim zanim zanim moze minac pare ladnych lat.Ale gaz jest przyszloscia i to niewatpliwie kusi.Od niedawna przygladam sie spolce,byc moze doloze swoje 3 grosze
    Gladiator, mnie te wszystkie rzeczy nie przeszkadzają; niech sobie Prezes ma wykształcenie jakie chce i nie obchodzi mnie kto jest w zarządzie, ważne żeby podpisywali umowy i zarabiali kase, a kogo znają i jakie mają układy to nie jest moja sprawa. Tu wszyscy mają znajomości i układy, a do wyników nie mozesz się przyczepić, bo spółka się rozwija i ma potencjał, co sam przyznajesz.
    To wszystko co piszesz to niby jest prawda, tylko dlaczego to piszesz akurat dzień przed wynikami, oto jest pytanie...
  • Re: info z 25.02 Autor: otama [78.131.128.*]
    wkrótce pójdzie mocno w górę - zawsze tak jest z akcjami, które sprzedam :-)
    pozdrawiam trzymających
    Jakoś tego nie widze, ale może po wynikach coś się zmieni; ja też trzymam, ale już mi się cierpliwosć kończy.
    trzeba odczekać 2-3 dni. wczoraj sprzedałęm więc w pon/wt wzrost :-)
    dokupiłem wczoraj za tsg kov'a - mam nadzieję trochę zarobić :-)
  • Re: info z 25.02 Autor: ~Gladiator [77.253.94.*]
    Przy tych cenach beznzyny i ropy gaz wydaje sie substytutem obiecujacym i to na lata.Spolka ma perspektywy dosc spore wmojej ocenie wzrost kursu 30 % w ciagu roku jest mozliwy co na tle calego rynku byloby wynikiem niezlym.Po za tym chyba niewielu inwest jest zainteresowanych jak widze na forum to tez niezle wrozy.jakis ten kurs dziwnie dryfujacy przy duzych wahaniach ceny ,dosc niestabilnie i dziwnie to wyglada ale przy poprawie wyników i wybiciu to sie moze zmienić.
    maja ponad 11 mln akcji przy czym Ff wynosi 40% co stanowi okolo 5 mln akcji.Jest to poziom ktory moze ulatwic wybicie kursu i wesjcie na wyzsze poziomy.Dosyc rozproszony akcjonariat w mojej ocenie moze byc minusem.Przy wyzszych poziomach akcje będa sprzedawane na rynku przez wlascicieli.
  • zasadnicze pytanie brzmi Autor: ~Gladiator [77.253.94.*]
    Kim sa ludzie kierujący spólką.tam jakas dywidenda byla w 2010?r To nieporozumienie
  • http://tesgas.pl/firma/zarzad.html Autor: ~Gladiator [77.253.94.*]

Gośc jest po technikum ok to nie jest problem wiek tez nie jest problemem Wlodzimierz kocik.Kto jest dalej w zarzadzie?marzenna kocik.Zona rodzina,kuzynka? nie wiem.Ale to nie jest dobre zestawienie".Mala rodzinna "spolka ,weszla niedawno z new conect,byc moze chodzi w wiekszej mierze o przydojenie rynku,sprzedaz akcji iz asilenie wlasnej kiesy.Bylbym ostrozny
  • Re: http://tesgas.pl/firma/zarzad.html Autor: ~Gladiator [77.253.94.*]
    pani Kocik pracowala w NBP i urzedzie miejskim w Poznaniu.Na mile smierdzi ukladami politycznymi.ta kobieta mi tu wogole nie pasuje,cos tu nie gra w tej układance
  • Re: http://tesgas.pl/firma/zarzad.html Autor: ~Gladiator [77.253.94.*]
    http://www.kariera.pb.pl/2008912,87310,podpisanie-umowy-o-dofinansowanie-projektu

I jeszcze jedno info z 2009 r.Ci panstwo bez watpienia maja jakies wtyczki w regionalnej polityce czy to dobrze czy zle nie ch wezma pod rozwage ci ktorzry macie te akcje ja ichp oki co nie posiadam
  • Re: http://tesgas.pl/firma/zarzad.html Autor: ~Gladiator [77.253.122.*]
    z czym miales duzo szczescia??N arazie to wyglada du... sra...
    zdaje się, że miałem tym razem dużo szczęścia.
    pozdrawiam wytrwałych
[x]
TESGAS -0,77% 2,58 2025-11-14 14:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.