DEBICA służy do mielenia pieniędzy. Wynagrodzenie zarządu większe niż zyski , ciągle coś pier...ą o inwestycjach i jeb.. kurs aż huczy.Banda sprzedawczyków. Biedna ta załoga i akcjonariusze.Że to niby jakiś spór... To nie spór to ZMOWA cenowa nt. kursu na GPW.
Tu jest wojna i wzrost kursu o 10 czy 20 zł nic nie da tylko morze zepsuć strategie przed Sądem.
Tu trzeba stosować kruczki prawne jak się chce wygrać to jest walka z potentatem a nie leszczem.
Finał jest tak już bardzo bliski, tyle się czekało to można śmiało jeszcze poczekać pół roku niema wyjścia.
Lepiej niech kurs stoi jak stoi aż do wyjaśnienia sprawy. Ja dopiero kończę wydawanie pieniędzy z dywidendy za 2008 rok a z 2009 r jeszcze nie ruszane więc śmiało mogę czekać mi nie zależy na szybkim wzroście kursu, wolę grubszą gotówkę ale później trochę niż teraz grosze aż się wyjaśni
Zobaczysz WALDI wzrost kursu jak świnia, niebo. Jak Goodyear mówi ,że nie da więcej tzn.że nie da. Na nic się zdadzą te zaklinania rzeczywistości, bo fundusze nie mają we wzroście kursu żadnego interesu. Im płacą za dołowanie. Paniatno?
Spokojnie będzie dobrze nie martw się.
Za nasze błędy trzeba płacić niestety, jak był Pan Ziobro ministrem sprawiedliwości to goodyear w Ciągu miesiąca zgodził się na wezwanie po 120zł na akcje Dębicy.
A Tobie wciśnięto, że mamy państwo policyjne, teraz już chyba wiesz dlaczego to robiono.
To jest rynek kto kogo bardziej przechytrzy ten wygrywa a naiwnych u nas i biednych ludzi nie brakuje i to trzeba wykorzystać jak nie wykorzystasz to jesteś głupim taka jest prawda.
Teraz rządzi mafia i goodyear nie widzi potrzeby szybkiego zażegnania sporu bo na tym korzysta chyba to jest logiczne.
Sąd rejestrowy w zeszłym tygodniu wydał postanowienie w sprawie wniosku PZU o rewidenta teraz tylko czekać na potwierdzenie ze 2 tygodnie.
Waldi madre sa Twoje słowa.
To wielka gra.
Zmienil sie stan prawny i to najwazniejszy news.
Jakos nikt nie zwrocil uwagi na wzrost przychodow ktory potwierdza projekcje z raportu granta (chyba chlopcy pokazali za wiele).
Sa pod sciana, nie maja wyjscia.
Tez daje horyzont 6 miesiecy, przypuszczam jednak, ze rozstrzygniecie bedzie do WZA.
Pozdrawiam
Piotr
Waldus zadnego wezwanie na akcje Debicy nie bedzie. Wyniki tej spolki sa takie jakich zada wlasciciel a nagradzani za to nie sa akcjonariusze tylko zupelnie inne osoby sam pomysl ktore. Fundusze nie chca angazowac swoich kapitalow bo nie moga wyjsc z tego co juz zainwestowaly do tej pory i oto caly final sprawy.
Widze że pajace typu Tom i och - och - naganiacze na spadki już są - jaki dziwny zbieg okoliczności. - DWA P..da..Y DO KWADRATU.
Waldi to jest bardzo dobry raport - w samym 4 kw - przepływy pieniężne z działalności inwestycyjnej - 52,3 mln zł ..........GDYBY NIE TO WYNIK BYŁBY GRUBO PONAD 50 MLN i takich wyników spodziewam się już w 2011roku - to jest tylko kwestia czasu jak DĘBICA zjedzie z giełdy a po cenie niższej niż 120 zł za papier nie ma mowy - szczególnie że kosztem dębicy kwotą ponad 100 mln $ w latach 2008 - 2010 . zakończyły się inwestycje w hp i uhp.
Ad zgadzam sie z Tobą Goodyear wszystko zwróci co wziął i to z nawiązką ale to teraz jest nie najważniejsze,jest nijaki och och i to jest teraz najważniejsze ja jak go słyszę i widzę to od razu widzę ogromne pieniądze przed oczami haha.
Co raz trudniej o takich ludzi z roku na rok będzie znaleźć ,niech żyje jak najdłużej to mi będzie się lepiej żyło haha
od 3 lat wprowadzasz ludzi w bład pieprząc o wezwaniu itp itp.
nie masz pojecia jak sie odbywaja takie rzeczy pomiędzy firmami
i wymyslasz chore teorie.
i 5 spraw :
1) Bedzie wielka kupa a nie wezwanie
2) PZU NIC NIE ZROBI bo nie ma dowodow
3) KURS NIE WZROSNIE chocbys nie wiem co pisal
4)60 zł taka jest cena wezwania i taka bedzie zawsze
5)nic nie pomoze niezalezny audytor ,to sa tylko wasze marzenia nic nie majace z rzeczywistoscia
WIEM JEDNO FUNDY SA ZDETERMINOWANE ZEBY WYJSC Z TEJ INWESTYCJI ALE NIE ZA WSZELKA CENE WSZEGOLNOSCI PZU. ALE ILE TO CZASU ZAJMIE NIKT TEGO NIEWIE A DEBICA NADAL BEDZIE DOLOWANA.
Tak. Powtorka z rozrywki z Michelin.
Proces inwestycyjny zakonczony, Teraz pojawia sie konfitury, ujawnione skromnie w raporcie Granta. Wiec teraz albo nigdy.
Oprocz skandalu, w razie wykrycia nieprawidlowosci grozą konsekwencje karno-skarbowe.
Nawiasem mowiac oprocz zyskow nalezy przesledzic dynamiczny wzrost przychodow, ktory jest dla mnie jeszcze bardziej wymowny. Tlumaczenie z mieszankami jest smieszne bo przychody wzrosly o 400 mln.
Argumenty przedstawione przez Waldiego sa jak najbardzie na miejscu.
Teraz sprawdzamy teksanczykow przy tym pokerku. Ja podwajam stawke.
A może by tak Continental kupił DĘBICE
- FIRMA MA MOŻLIWOŚCI PRODUKCYJNE PRAWIE 18 MLN OPON / rocznie
- KOSZTY PRACY 4 - krotnie niższe niż na zachodzie.
- zadłużenie 0 !
- położenie geograficzne ( wsch - zach) idealne...........kurs euro 4 zł ( export )
Spokojnie by zaplacili 140-150 za papier -
Niech sobie goodyear uruchomi taką fabrykę od podstaw to mu braknie czasu i pieniędzy. -
- zadaniem pryczka we firmie DĘBICA.SA - który już dawno sprzedał się za $ - jest tylko jeden cel - DĘBICA ma zarabiac 20 mln zł / kwartalnie i ni hu hu więcej
- prześledcie jego wypowiedzi do każdego raportu kwartalnego - cały czas mydli nam oczy wysokimi cenami kauczuku albo umocnieniem złotówki
- jaki będzie jego komentarz do 1 kw 2011r - gdy mamy doczynienia ze spadkiem kauczuku na giełdach o - 20 % i bardzo silnym euro - 4 zł.
a goodyear w piątek 11 marca rośnie kolejne + 7% - wzrost przez ostatnie 6 - miesięcy .................+44% !...........a dębica dalej sterowana. - o......... c/z rekordowo niskim 10.