Zarząd Bipromet S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 24 lutego 2011 roku wpłynęło do Spółki zamówienie z dnia 23 lutego 2011 roku od Zarmen Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie na realizację następującego zadania: "Wykonanie stacji odpylania strony koksowej baterii koksowniczej w Koksowni Częstochowa Nowa".
Wartość zamówienia netto: 5 170 000,00 PLN. Termin realizacji - 31.08.2011 r.
O podpisaniu umowy na realizację powyższego zakresu robót oraz jej istotnych warunkach Emitent poinformuje osobnym raportem. Przedmiotowe zamówienie spełnia kryterium umowy znaczącej z uwagi na fakt, iż jego wartość przekracza 10% kapitałów własnych Bipromet S.A.
a suma podpisanych umow to ok. 92,9 mil. To jak na poczatek roku zupelnie przyzwoicie. trzeba pewnie dodac jeszcze ok 20% na zlecenia o ktorych nie musza informowac i 20% na nowe zlecenia w trakcie roku i macie pelny obraz. Dziwie sie ze Baj nie decyduje sie na podanie prognozy. A tak po zleceniach widac jak Bipromet bedzie wazny dla KGHM
mnie osobiscie obudzily dopiero 2 umowy z mittalem-na 16 i 37 mln-dawno bipromet nie podpisywal tak duzych umow.po drugie -cena.od ezwania kghm po 7.5 spolka dosc mocno spadla.a po trzecie bipromet-to medialnie spolka widmo-zapomniana i nie dostrzezona.gdy skladalem zlecenia na bipromet malkerzy z mojego bdm-mieli rozszerzone zrenice i prosili o powtorzenie nazwy jeszcze 2 razy bo nic nie rozumieli/pozdro
prezes kghm-wirth zapowiedzial przeznaczenie poteznej kwoty -7.5 mld na kupno nowych zloz miedzi w kanadzie i ameryce pld.zgadnijcie z ktorej firmy giedowej pojada tam inzynierowie.wg mnie przez najblizsze lata bipromet bedzie mial mnostwo pracy.i koniec ze zwykla budowlanka.tylko spejalistyczna wiedza tej spolki bedzie sie liczyla/pozdro
ze koniec z budowlanka to widac po nowych umowach. Tylko ochrona srodowiska i projektowanie dla hutnictwa. A nowa inwestycja to wyzwanie dla Biprometu. Pamietacie znaczne zaangazowanie Biprometu przy zkozach w Kongo. Teraz to bedzie podobnie. Jescze tylko nih sie Baj pokaze w PB lub wypaci po 1 pln dywidendy i mamy 15
dzisiaj znowu duzy obrot jak na bipromet-widac ze juz bali z capitala skonczyly sie akcje do sypania.czy to dobiera ktos z otoczenia kghm czy inwetorzy ktorzy wiedza ze splka bedzie miala duzo roboty dla kghm i mittala i ze wciaz jest tanio
to nie bala sypie poniewaz musialby informowac to goscie ktorzy maja kilka akcji i mysla ze gdzie indziej zarobia lepiej. Sytuacja sie zmieni gdy Bipromet wyplaci dywidende
dobrze popatrzcie i policzcie-2 ostatnie umowy z kghm/spolka matka/ to ok.67 mln 2 umowy z mittalem to ok.53 mln-to sa kosmiczne umowy.ktore wszystko zmieniaja z wyjatkiem ceny akcji.na dzien dzisiejszy kapitalizacja to 40 mln zl-czyli tyle ile jest warta dzialka z zespolem biurowcow-areszta u sobolewskiego jest wyceniana na zero.dzieki dzisiaj za 6.42 i za 6 przedtem.twierdze dalej ze jeszcze pieniadze leza na ulicy.a towar reglamentowany i niedostepny w duzych ilosciach/pozdro
to jest twoj poglad i nie wiem czym poparty ja mam zupelnie przeciwny i podaje oficjalne dane z espi i po prostu reaguje na informacje.mam akcje ktorych nigdy nie mialem na ktore przypadkiem sie natknalem.zrobilem wlasna analize -decyzja byla krotka -kupno i koniec.i mozecie dalej pisac glupoty ze to tez smiec.po drugie nie naganiam tylko zwracam uwage na tanie.zapomniane i zdrowe spolki typu bipromet.ampli b3system.kompap itd.-a wy robcie co chcecie/pozdro
Przeczytales post ale nie odczytales sensu, spolka dobra ale po co zaraz o tym tyle gadac nie kazdy jeszcze jest obkupiony a plynnos jest jaka jest. Tup na widly bipromet do piachu :-)
po ostanich informacjach yo juz trzeba czekac na 15 pln. A jak bedzie dywidenda to jak w szczycie hossssssy. Mysle ze KGHM sie jeszcze czyms popisze i dolozy zlecen
wynika ztego ze kghm kupil smiecia placac po 7.5 za szt.przypominam ze kghm podjal juz decyzje o budowie nowego pieca zawiesinowego za 1.7 mld zl przy ryku zwiazkowcow.jesli to bedzie projektowal i inzynieryjnie wdrazal bipromet to mamy cene debiutu-25 zl i historia zatoczy kolo.tylko nie wiem kto dotrzyma do tamtego pulapu
Kris jestes spoko gosc ale drugiego dna tekstu ktory czytasz za cholere nie wylapujesz.
Wiec trudno kawa na lawe, spolka jest zajebista i zaczyna startowac ja siede w BMP i nie mam zamiaru teraz tego zmieniac bo nie jestem idiota,ale bipromet to darmowa kasa na ulicy wiec chcialem Ci po prostu przemycic zebys nie robil nagonki, nie wierze w moc forum ale na malej plynnosci to czasami ma jakies drobne znaczenie,To tyle w temacie smiecia i lipy dobra znikam z forum do uslyszenia kiedys.
do ggg-mialem polroku temu bmp ag.bo tez to zapomniana perelka-niemieckie mci.byla zupelnie nieruccawa/totalnie nic sie nie dzialo i wywalilem.mimo ze znalem ich portfolio m.in.k2 internet iprzede wszystkim revotar-w ktorego wpompowano mase kasy m.in.na prace nad lekiem przeciwko luszczycy i zaaw.zapaleniu pluc.spolka ta w ksiegach warta bylo o euro i pare dni temu jest info ze testy sa pozytywne- no i mamy plus 40 pr.-zycze szczescia
niech sprzedajacy bipromet dokladnie przeczytaja dzisijsze info na espi-tam pisze jak wol-ze grunt i budynki spolki w katowicach sa warte ponad 40 mln-czyli dziejsza kapitalizacja.a ostatnie potezne umowy.perspektywy i nowy wlasciciel kghm-sa wyceniane w grajdolku sobolewskiego na jedno wielkie zero-motto-''wszystko ma swoj koniec''-stanislaw lem
my to wytrzymamy ale jesli tp prawda to zarzad kghm ma zerwana nocke.wzieli po 7.5 a jakis nieudacznik im nie zdazyl oddac.wg mnie spolka wstaje z grobu-przespala hosse i wciaz jest zapomniana i tania-gorzej bedzie jak to zczai ulica-wtedy naprawde skonczy sie promocja.jak nawet mocno nie bedzie roslo to bedzie dywidenda-bo spolka pokaze super wyniki/pozdro
według mnie spekula przestraszyła się że ulica zaczyna się intresować spółką. Nie chcą poświęcać akcji na zbijanie kursu bo jest ich mało. Postanowili więc zrobić sami z sobią pakietówkę po rażąco odbiergającej cenie od rynkowej. Kosztuje to ich tylko prowizję która zapewne mają śmiesznie niską. Kto z zdrowych zmysłach sprzedawałby te akcje p te cenie po takich infach. Przecież mógłby to spokojnie sprzedaż podczas sesji w ciągnu tygodnia w okolicach 6-6,5 zł. Maja nas za idiotów którzy rzucą się do sprzedawania po pokazaniu im takiej lipy. Takiego wała mówię cwaniakom. Co więcej jak dadzą tanio to dokupię
Z tego, co wiem to w ogóle z pakietówkami to pic na wodę. Oficjalna cena, a realna to dwie różne sprawy. Na wielu spółkach pamiętam szły pakietówki dużo powyżej aktualnego kursu, a ten szedł w dół. Fakt, że jednak procentowo aż tak dużej różnicy nie widziałem. 4zł to jakaś bzdura.
tez tak sadze nie ma sie czym przejmowac.nawet prezes baj chwalil kghm ze bral spolke tak tanio/7.5/-spolka wstaje na nogi zaczynaja lapac potezne zlecenia i kurs sie juz skrada.ja tu zadnej spekuly na razie nie widze.tylko same fundamenty.jak spekula by odkryla ta plynnosc-to nie wiem ale wg mnie nie beda wchodzic w droge kghm ktore w pelni kontroluje spoklke i to mi wystarczy.ja kupilem pod fundamenty i wewnetrzna wrtosc firmy ktora jest zanizona a reszta ma zwisa i mam czas/pozdro
ta pakietowka to ok 2.5% akcji - czyli prawdopodobnie sprzedawal CPA. Za kilka dni sie dowiemy i mysle ze po to aby rozbujac i uplynnic spolke a potem spzredac pozostale 7.5% gdyz teraz nikt tego od niego nie kupi. Tak ze wydaje mi sie ze szykuje sie jazda
widzisz re pisalem ze to caly czas podsypuje capital bali-wyjatkowe glupki to od nich pochodzi podaz.nikt normalny po tych cenach nie sypie.kghm ma na gpw 2 spolki-hotelarskie interferie i bipromet.wg mnie nr 3 bedzie energoinstal-producent nowoczesnych kotlow energetycznych spawanych laserem .spalarni smieci itd.to jest przyszlosc.a kghm wkracza w enerretyke.zobaczcie jakie juz zlecenia eni wykonuje dla kghm.jego prezes s.wiecek mowi ze odda pakiet kontrolny w spolce.ale siadzie do rozmow powyzej 18 zl.a tumany sprzedaja ponizej 9.my tam z kolega re bronimy samotnie watku ale sadze przy kghm krzywda nam sie nie stanie/pozdro
jak na razie ustawienie zlecen potwierdza moją teorię że wczorajsza pakietówka była na postrach. Obsatwiam dziś zabawę po otwarciu - 99 % Celowo tak mało jest na K żeby słupy sobie zrobiły maks spadek.